Нов руски пътнически самолет с успешен първи полет

Вече има 175 поръчки за чисто новия MC-21
28 май 2017 21:28,
228
Нов руски пътнически самолет с успешен първи полет
Снимка: Reuters, архив

Русия извърши днес първия полет на новия си пътнически самолет за средни разстояния МС-21, предаде Ройтерс.
Притисната от санкциите на Запада заради ролята си в украинската криза, Русия се опитва да съживи местното промишлено производство, за да бъде по-малко зависима от чуждестранни компании.

По-рано Москва бе обявила, че МС-21 превъзхожда западните си конкуренти в много отношения и ще бъде разграбен от руските и чуждестранните авиопревозвачи.

В изненадващо съобщение производителят - корпорацията Иркут и нейната компания майка - държавната Обединена авиостроителна корпорация, обявиха, че модел МС-21-300 успешно е извършил 30-минутен полет на височина 1000 метра със скорост 300 километра в час.

Заданието на полета бе изпълнено. Полетът мина без проблеми. Няма забележки, които да възпрепятстват понататъшни изпитания, посочи пилотът изпитател Олег Кононенко.

Президентът Владимир Путин се е обадил на генералния директор на Иркут Олег Демченко, за да поздрави него и работниците му със "значимото събитие", както го определя Кремъл.

Двумоторният самолет ще бъде произвеждан в два варианта: МС-21-300, който ще има от 160 до 211 места, и МС-21-200 - от 130 до 165 места. Очаква се производството да започне през следващите две години, а местни медии съобщават, че вече има много договори с руски и чуждестранни авиопревозвачи.

Иркут уточни, че досега има твърди поръчки за 175 самолета, като всички са предплатени.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според Global Conflict за най добри изтребители руски е номер едно.Общо 4 са в десятката от Русия.
144
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе делим се на наши, ваши, техни, ама ето я и новината -> държавна фирма строи нещо.Тук в България това е равносилно на некачествено и открадната някаква европейска програма.Въобще ние и производство са две напълно изключващи се думи....
143
0
 
2
 
! Отговори
До анонимен 134 преди 6 години
И аз исках да напиша за китайските калашници. Те са на порядък по-зле от руските и българските.Е, нашите не са калашници, а "Арсенал" - конструкция на някакъв г-н Арсенал, чист българин.В един оръжеен магазин в Ранчо Кукамонга Ю.Калифорния видях унгарски, египетски, български и китайски.Последните бяха най-евтини.Американците са практични хора и много добре смятат цена/качество. Затова дийрхантърите купуват като луди СКС.Онзи да си вземе думите назад!Янките уважават руското $1400 за пистолет!
142
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Китайските са най-яки.Виж си компютъра със какво дъно е. Виж си телефона,ай пода
141
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските компютри са най-яките! Руските телефони и телевизори също! Да не говорим за прекрасните автомобили.
140
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виртуална реалност от евразия. Човек ще помисли, че 200 дни в годината живее в Китай и знае какво говори ;)
139
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пич, не използвай термини, от които си нямаш представа. Виртуална реалност е единия, Азия е другия. Бедна ти е фантазията за това колко далеч си от разбирането за това, за което говориш. Два термина използва и двата по начин, по който си личи, че нямашпредстава за какво говориш. Сигурен съм, че ще ти отнеме поне час да ми кажеш само средната цена на същаствуваща система за виртуална реалност. Или на най - популярната. А за Азия е ясно, ченямаш представа какво говориш ;)
138
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната виртуална реалност от Евразия!
137
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако искаш да прелетя и над твойто село ;)Белким шума те събуди от дълбоката евроатлантическа летаргия ;)Чунким прочетеш нещо, та схванеш колко си набутан ;)
136
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още едн наследствен мандраджия... Абе лольо, кога някой някога тук е твърдял, че е русофил? Вие лепите тоя етикет на всички, които ви показват РЕАЛНОСТТА! Вие, интелектуалните аграри, дето и една коза немогат да изкарат на паша ;)Ходи си карай колата с френски безнин, изработен от американски петрил като знаеш много ;)Ходи плащай тока по цените на холандско - германски ветрени централи ;)Тока от АЕЦ не е за теб, той е за социално слаби български РЕАЛИСТИ, които виждат реалността.
135
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре русофилчета, стига сте изпадали в турболенция. Затегнете коланите и отлитайте!
134
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И каква е тая руска виртуална реалност, да попитам? Те май нямаха такава технология ;)Аз съм спокоен. И спокойно се опитвам да поправя заблудите на шепата останали нещастни български евроатлантици, които още не са разбрали същността на ЕС. Толкова сте неумни! Та дори и българските турци разбраха същността на ДПС и подобните им и не им вярват, а те са предимно обикновеи отрудени селски хора! А вие се имате за интелигентни, опитни и образиовани ;)
133
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хаха...русофилите смениха мантрата. Вече не били русофили, а реалисти.Каквото и да говорите, оставате си промити чугунени болшевипки мозъци.Възхваляват, уж великата Русия, докато черпят от благата на омразния Запад.Нещастна нация.
132
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първия полет мина, друже. Пак неадекватни евроатлантици ;)
131
3
 
3
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 6 години
Реалисте, успокой се, не си русофил. Но който живее е руската виртуална реалност какъв е? Руски слуга?
130
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пенсионер който има пари и мрази комунистите. Караш ме да се замисля. За да имаш пари, значи че си успял да натрупаш стаж за пенсия, което през последните 30 години си е чудо. За да се случи това явно си връзкар с днешните политически управляващи. А те всичките до един са бивши комунисти или техни деца. Как така по време на прехода не затвориха предприятието ти? Ако са го затворили как така си си намерил нова добре платена работа? Аз не вярвам, че ще доживея до пенсия.
129
1
 
3
 
! Отговори
До Така е преди 6 години
А как си станал пенсионер? По болест? За шизофрения пенсионират ли по болест? Не знаех. Мразиш безплатно кои? Кого? Мен? Защо? Защото съм реалист и ти казвам истината, а ти чуваш каквото ти се иска, като случая с руската електроника? Моля те, бъди малко РЕАЛИСТ! Да си ме чул да възвеличавам Русия? Аз ИЗТЪКВАМ ОБЩОИЗВЕСТНИ ФАКТИ. Всичките ни демократи са или комунисти, или комсомолци, или ДС или техните деца. Щом сипенсионер би трябвало да знаеш поне това. Или вече забравяш?
128
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пичове, унгарците са всичко друго,но не и русофили. И това е световноизвестен факт. Та по тази причина на тях не им лепнаха етикета "русофил", който се опитвате да ми лепнете на мене и да другите реалисти. На тях им лепнаха "евроскептик" и после внушиха на нещастните източноевропейски аграри като вас колко лошо е да си евроскептик. Логиката е такава: лепваш етикет и след това правиш етикета да изглежда нещо лошо. Както аз ви лепнах етикет "аграри". Само дето вие го правите да изглежда лошо ;))
127
2
 
3
 
! Отговори
Така е преди 6 години
До Анонимен 157 Пенсионер съм и колкото и да ти е чудно има и такива пенсионери, които магат да мислят и не гласуват за БСП. А иначе ви мразя безплатно.
126
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има ли значение чии са сникърсите? Навремето когато навлязаха за първи път в България германския клон на фирмата беше отговорен за България и ги внасяха от австрия, мисля. После направиха завод в Турция и запончаха да внасят в България от там. Същото вази с пълна сила за Ариел -а. И за Персила, мисля. Това са мултинациоонални корпорации. Просто за България отговаряше германския офис обикновено. Същото беше и за Бош. И за Сименс. Турски ютии и перални ;)