Нов руски пътнически самолет с успешен първи полет

Вече има 175 поръчки за чисто новия MC-21
28 май 2017 21:28,
228
Нов руски пътнически самолет с успешен първи полет
Снимка: Reuters, архив

Русия извърши днес първия полет на новия си пътнически самолет за средни разстояния МС-21, предаде Ройтерс.
Притисната от санкциите на Запада заради ролята си в украинската криза, Русия се опитва да съживи местното промишлено производство, за да бъде по-малко зависима от чуждестранни компании.

По-рано Москва бе обявила, че МС-21 превъзхожда западните си конкуренти в много отношения и ще бъде разграбен от руските и чуждестранните авиопревозвачи.

В изненадващо съобщение производителят - корпорацията Иркут и нейната компания майка - държавната Обединена авиостроителна корпорация, обявиха, че модел МС-21-300 успешно е извършил 30-минутен полет на височина 1000 метра със скорост 300 километра в час.

Заданието на полета бе изпълнено. Полетът мина без проблеми. Няма забележки, които да възпрепятстват понататъшни изпитания, посочи пилотът изпитател Олег Кононенко.

Президентът Владимир Путин се е обадил на генералния директор на Иркут Олег Демченко, за да поздрави него и работниците му със "значимото събитие", както го определя Кремъл.

Двумоторният самолет ще бъде произвеждан в два варианта: МС-21-300, който ще има от 160 до 211 места, и МС-21-200 - от 130 до 165 места. Очаква се производството да започне през следващите две години, а местни медии съобщават, че вече има много договори с руски и чуждестранни авиопревозвачи.

Иркут уточни, че досега има твърди поръчки за 175 самолета, като всички са предплатени.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега ще вземат кирилицата от македонската земя с тоя самолет чудо.
104
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 135България няма претенциите да е велика супер сила, с която трябва да се съобразяват всички, българофобче. Русофилите като нямате аргументи за да защитите руската *** винаги започвате да храчите по България и българите.
103
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бил сглобен с вносни части. Ами внасяй части в България и строй самолети бе! Ама Меркел няма да ти позволи. Ще ти спретнат някой скандал в отговорното министерство и ще закрият проекта. Както стана с аеците. Големите разбирачи. Що Украйна спря да строи самолети? Имаха най - големите заводи в бившия СССР! Поеха по пътя на евроинтеграцията и 3 години по - късно ги продадоха на скрап тея заводи. Нещастни слепи гугудки, спрете да чет5ете европейските туристически брошури и вижте реалността!
102
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А какъв е капацитета на поточната линия на завода в Каспичан за производство на душкабини? 2? 3 на година? Ааа, забравих, тях вече ги внасят директно от Италия, където препакетират китайските душкабини с италиански опаковки... А какъв е капацитета на българските гъбарници? А, тях пък ги внасяха от Полша. А на ябълковите насаждения? А на доматените? Рапони, една овца нбе можетре да отгледате, говорите, че капацитета на ЕДИН завод за самолети бил малък. Ами що не говорите за комбайни и трактори?
101
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Китайските Калашници...Абе човек коментира се самолет!Айде стига с тази насадена от медиите омраза.Малко интелект не остана ли в тиквите ви? ГЕРБ Европа насиране!До вчера марширувахте под мавзолея родителите ви,днес европейци.От такива стават само роби.
100
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самолетът е факт! Направен е по най-модерни технологии, използвани са най-съвременните материали. Всичко, до последното болтче е руско производство! Руснаците се изпариха вече със Суперджета, в който имаше много западни елементи, цели системи. Некоректността на западните "партньори" задуши добрия проект.Сега ще имат свой средномагистрален самолет, а в ход е разработката на голям самолет, съвместно с китайците. Еърбасите са дело на 4 /четири/ страни: UK, Германия Испания, Италия с общо население
99
4
 
6
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 6 години
Българчето самолет не може да направи, но може да плюе много по руския.Смешна работа сте експертете.Европейска българия внася тиксо от Германия, понеже е мноо сложна технология и немаме научен потенциал да направим тиксо.Имаме обаче нАучен капацитет да оплюем руското производство.
98
1
 
6
 
! Отговори
42 преди 6 години
До 122За банани не знам, ама в Европа доста маймуни се навъдиха, носещи "качествен" интелектуален генофонд.
97
1
 
3
 
! Отговори
nina преди 6 години
А бе, журналисти и тем подобни, престанете с този израз "чисто нов". Намерете друга дума да подсилва значението на НОВ. Защото, не сте ли съгласни, че не може да има МРЪСНО НОВ?
96
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да разбера, защо все още има разни наакани евроатлантици тука, продължаващио да лаят срещу Русия, при положение че 80% от бюджета им го пълнят предприятие, строени от руснаци с руски технолигии и руски суровини. При положение че от 30 години се евроинтегрираме и все ощер не можем да достигнем 1/4 от брутния вътрешен продукт от преди евроинтеграцията. 30 години след като се "разделихме" от москва, все още Москва храни Българската държава. Помислете, недоучили клакьорчета.
95
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интернет поколение нищо интересно и грамотно.Много филмчета,игрички и конзоли в съчетание с марихуана.Марш на скок я са чували, ама със сигурност ще се втрещят ако се пробват.Та това е новите цености.Само че ако стане реално тогава ще падне голям сеир.
94
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пич, ако наистина пръднат в Москва, цяла Европа и някои части от Америка ще се ***. Без значение от темата. Спомни си как изглеждаше шефа на НАТО когато съобщаваше, че подкрепя турчетата след сваления руски изтребител. Те тогава имаше малка опасност руснаците да пръднат ;)
93
4
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
ЕС се провалили факт.А Тръмп закри НАТО!Това не е факт, а постфактум.
92
4
 
5
 
! Отговори
До Поредна лъжа преди 6 години
Нещо много ви жегна, че хората са направили самолет като слънчице, а аборигените от Подмандатната територия са се върнали във времената на писаните магарешки каручки!Жалка ***, досега 121 поста, главно ругателства и недоверие. Вземете и проверете колко поста събира всяко, и най-незначимото съобщение с ключова дума "Русия"! Рекорди! Защо бе, какво толкова ви гложди? Вие участвате в една война срещу тази страна, за което ви лащат! Аз също участвам, против вас съм, но не ми плащат! Принципно прот
91
5
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Всичко руско се проваля- факт.Не очаквам нищо различно за този самолет.
90
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Със същия успех руснаците могат да отглеждат банани в Сибир и да очакват да залеят световните пазари. Но нека русофилите малко да помечтаят и да пофантазират...."Кат` Русия втора няма".....
89
7
 
8
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 6 години
"Новия" руски самолет ще има съдбата на стария. Напишете в гуглето "Суперджет 100 Сухой" и ще прочетете още по-хвалебствени статии, мо самолета така и не влезе в серийно производство.
88
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изобщо не завиждам на русия !За такива лъжи ли да им завиждам ... ?Просто стават смешни с такива измислени нови неща, с които уж се борят с лошия Запад :)))
87
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците строят, сорoсоидите подлайват.
86
10
 
4
 
! Отговори
Смешници преди 6 години
Китайските Калашници са много по-качествени от руските. Затова американските колекционери на оръжие предпочитат китайските Калашников.А вие ми говорите за руски самолет ;)