Макрон и Путин от Версай: Заедно в борбата с тероризма!

Но Макрон отсече, че осъждат употребата на химическо оръжие
29 май 2017 20:43,
102
Макрон и Путин от Версай: Заедно в борбата с тероризма!
Снимка: БТА

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че иска да бъде засилено партньорството с Русия в борбата с тероризма в Сирия, предаде Франс прес. Това изявление Макрон направи след разговор с руския президент Владимир Путин в двореца Версай, продължил два часа и половина.

Макрон се обяви и за засилване на икономическото партньорство с Русия, допълва Ройтерс.

Още по темата

На обща пресконференция с Путин френският президент каза още, че "всяко използване на химическо оръжие в Сирия" ще стане повод за незабавен отговор от страна на Париж, предаде Франс прес.

Говорейки за Сирия, Макрон каза: "Нашият абсолютен приоритет е борбата с тероризма. Това е нещото, което трябва да ръководи нашите действия в Сирия и по което аз искам отвъд работата, която ние вършим в рамките на международната коалиция, да можем да засилим и нашето партньорство с Русия".

Макрон каза, че иска в Сирия да бъде постигнат демократичен преход, като бъде запазена целостта на сирийската държава, съобщи БТА.

На пресконференцията Макрон благодари на Путин за визитата и каза, че френско-руското партньорство е било в центъра на дискусията им.

Френският президент каза, че е обсъдил с Путин ситуацията с правата но хомосексуалистите в Чечения, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес. Той предупреди, че "ще бъде бдителен по този въпрос".

Относно Украйна Макрон се обяви за бързо провеждане на среща на върха в нормандски формат (Германия, Франция, Русия и Украйна), предаде ТАСС. Утре подобна среща на ниво заместник-външни министри ще има в Берлин.

На общата пресконференцията Макрон призна, че има разногласия с Путин и каза, че разговорът с него е бил откровен.

По думите на Макрон руските телевизии Russia Today и Спутник са съобщили неверни информации по време на френската президентска кампания и той е бил в правото си да не допусне техни журналисти до централата на предизборния си щаб.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е ко стана със санкциите?Само ми надувахте кратуната
90
0
 
2
 
! Отговори
а всъщност преди 6 години
Олигарсите така са овладяли всичко ,че нямат вече нужда от световни конфликти и даже тоталитаризъм.Скука и затова измислиха и тероризма барем им стане малко весело и да се правят ,че човечеството още има сили да им се противопостави за промяна.Кой знае ,може и да им писне и да им дадат властта. Всъщност пак на себе си щото те са измислили и терора.
89
1
 
5
 
! Отговори
Калина преди 6 години
Фили и фоби, ЧЕТЕТЕ новините, не се оставяйте да ви манипулират! Вижте кое е най-същественото: "...че е обсъдил с Путин ситуацията с правата но хомосексуалистите в Чечения..."Е, аз питам, просто ей така, от любопитство, дали Макрон ще обсъди същия този проблем с шейха на Саудитска Арабия?
88
2
 
3
 
! Отговори
Руса Филка преди 6 години
А Путин се е бил на Шипка е Плевен за свободата на България. Ако не беше Путин щяхте да носите фесове и да се казвате Хасан и Ибрахим.
87
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Но Макрон отсече, че осъждат употребата на химическо оръжие"Аз отсичам че осъждам употребата на бабички за сексуални партньорки! Целият демократичен свят остро осъжда това извращение.
86
0
 
1
 
! Отговори
Ти не си трамвай.... преди 6 години
До ДвойникътТи си един обикновен *** Путев.
85
10
 
0
 
! Отговори
кока ностра преди 6 години
Макрон е новия шеф на Европа.
84
7
 
3
 
! Отговори
Двойникът преди 6 години
Ако този във Франция е истинският Путин аз съм трамвай! Това е някой от неговите двойници.Лесно се познава по смутения, уплашен и гузен поглед на руския ,,държавен глава,, !
83
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Протоколна среща по друг повод...за снимка пред знамето !Макрон като нов Президент си прави селфи със световните лидери, а Путин си остава във фризера.
82
1
 
3
 
! Отговори
един там преди 6 години
Не видях някъде да пише, че е твърдял каквото и да било! Просто е гласувал против отдаване на парцел за строеж на църква на украинската патриаршия! Относно крим, не видях да пише каквото и да било!
81
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До един тамТи разбра ли защо са го млатили македонеца дет се прави на българин, защото твърдял че няма украинска православна църква, а само руска православна църква както и Крим че е руски а не украински. Въпросното македонско магаре преди 2 седмици се е срещал в София с Резидента на руското разузнаване у нас Румен Радев. Сигурно нашия натовски генерал е разяснил на македонското *** че де факто Крим е руски. Само че русофила македонец не е могъл да убеди останалите българи около себе си.
80
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Визитата във Франция пореден провал на ВладимВладимч Окурок.
79
3
 
6
 
! Отговори
един там преди 6 години
До анонимен 83,То, че е така, така е! Затова, обаче и донбасци не желаят да са в Украйна, понеже по-голямата част от тях са "русофили" и опцията да получат нещо подобно като този украинския българин, изобщо не ги устройва!
78
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин на снимката гледа като наакаан защото макрон му е казал, че няма той да връща рублите взети от другия кандидат президент.
77
10
 
5
 
! Отговори
реалноста преди 6 години
русия няма бъдеще олигарсите след като дъртия путин здаде поста си знаят работата
76
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега Макрон от най-хуленият защото победи путиновата мажоретка льоПен се превръща във фаворита на русофилите защото само той благоволи да се срещне с отритнатия. Поредното изпумпаляване.
75
11
 
6
 
! Отговори
Картър преди 6 години
И все пак Маматрон му натри носа заради фалшивите новини на Раша тудей и Спутник. Джу не можа да каже нищо географски правилно.
74
18
 
10
 
! Отговори
дългият нос на Путин преди 6 години
Ако носа на Путин растеше с по 1 сантиметър на всяка изречена лъжа, досега да е станал по-голям от телевизионната кула в Останкино !
73
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До един тамАми в Украйна русофилите си го получават пи пълна програма. Получил си го е, не защото е българин а защото е руски слуга и защитава руските имперски интереси. И сигурно е питал :"Украйна? Има ли такава държава?". И не са го хвърлили в кофата, това е хибридна лъжа!
72
4
 
17
 
! Отговори
младото търговче преди 6 години
Еврейчето е много любезно, може да му се разсърди само ако ощипе бабата по г*за!