САЩ свалиха междуконтинентална ракета

Пхенян заяви, че е готов да използва подобни оръжия
Обновена: 31 май 2017 11:56 | 31 май 2017 11:55, Елка Василева
95
САЩ свалиха междуконтинентална ракета
Снимка: архив, Reuters

Пентагонът осъществи във вторник успешен опит за прехващане на междуконтинентална балистична ракета, с каквито полага усилия да се сдобие Северна Корея. Това съобщи американската армия, предаде Франс прес.

Армията на САЩ за пръв път успява да свали междуконтинентална балистична ракета, уточни в комюнике държавната агенция за противоракетна отбрана.

Противоракета, изстреляна от военновъздушната база Ванденбърг в Калифорния, "успешно прехвана мишената - междуконтинентална балистична ракета", стартирала от полигон на Маршаловите острови, се казва в документа.

Тази система е жизненоважна за отбраната на страната и изпитанието показва, че разполагаме с ефикасно и надеждно средство за възпиране на една съвсем реална заплаха, заяви вицеадмирал Джим Сайринг, директор на агенцията.

Става дума за система за ПРО, чиито радари и други локатори, разположени из цял свят и на сателити, откриват ракетни пускове на противника. После се изстрелват ракети прехващачи, които унищожават съответната цел в космоса, използвайки кинетични бойни глави, пояснява АФП.

След изявлението на САЩ за успешния тест Северна Корея предупреди, че е готова да изстреля междуконтинентални балистични ракети "накъдето и да било, когато и да било, по заповед на върховния главнокомандващ" Ким Чен Ун, както пише "Нодон синмун" - официалният орган на управляващата Корейска трудова партия.

"САЩ трябва да знаят, че нашето твърдение, според което можем с ядрените си оръжия да превърнем в пепел леговището на дявола, не са думи, хвърлени на вятъра", добавя вестникът.

Пхенян извърши в понеделник нов ракетен опит - трети за три седмици и 12-и от началото на годината. Според източник на южнокорейската информационна агенция Йонхап ракетата е била балистична и вероятно е паднала в морската икономическа зона на Япония.

Миналата година Пхенян извърши два ядрени теста и ускори програмата си за ракетни изпитания въпреки наложените му от ООН санкции.

Говорител на Пентагона заяви вчера, че американският тест за прехващане на междуконтинентална ракета не е осъществен в отговор на скорошните изпитания, проведени от КНДР. Но добави, че "в общи линии Северна Корея е сред причините да притежаваме тази способност" .

"Те продължават с опитите, както през уикенда, и с използването на опасна риторика, която намеква, че биха могли да нанесат удар по американска територия", напомни говорителят.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде, Доналд, натискай копчето и приключвай с ушанките
29
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първия който ще набий канчето на шишко ще е Китай ако стрелят по някой. Китай няма да позволи война със САЩ на тяхна граница особено с тяхна буферна зона и със сигурност няма да застане срещу САЩ военно.Иначе вие си говорете каквото искате не ми пречите.
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Идва края на междуконтиненталните балистични ракети
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аман от военни спецове тук. Виждали сте калашник на картинка само и всичко ви е ясно... Само с пропагандни филмчета в тубата не става другари.
26
3
 
5
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До АнонименИ ако САЩ минират цялото руско крайбрежие какво ще постигнат?Резултат клонящ към 0(нула).Всички важни обекти са навътре в територията,а освен това Русия е разположена върху стабилна континентална плоча.Което не може да се каже за западната част на САЩ.Освен това,по двете им крайбрежия е 2/3 от икономиката и населението.
25
3
 
7
 
! Отговори
Радо преди 6 години
Тези дето пишат, че Русия щяла да използва ядрено оръжие срещу САЩ - не сте в реалността. Знаете ли къде са децата на елита на СССР? И колко милиони други руснаци? Ами колко ДЦК на САЩ са собственост на Русия?Оппа забравих, че руснаците не ги бърка да жертват своите.
24
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ са като бай Тошо - сам си разказваше вицове и сам си се смееше на тях. Но и лакеите около него бяха длъжни да се смеят. И говедарите така - сами си пускат ракетки и сами си ги свалят. А лакеите са длъжни да ръкоплескат и да викат САЩ са велики!Много смешно хахахаха.
23
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чибурашките налазили да величаят невероятните и невиждани (от никой в действие) руски оръжия... Абе нали руснаците щяха да свършат с ИД за три месеца Ко стана?
22
4
 
5
 
! Отговори
GPS гавазин преди 6 години
"Армията на САЩ за пръв път успява да свали междуконтинентална балистична ракета, уточни в комюнике държавната агенция за противоракетна отбрана."А хаирлия да е!На двете ракети са били зададени едни и същи координати и те са се "срещнали".След комедията с Пейтриът, това е третото подобно постижение. Ако някой си мисли, че корейците ще пуснат 1-2 ракети само, се лъже.Как до сега никой не се сети за лазерите на Четвъртия райх, дето свалят печени гугутки.
21
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо нямат САЩ. Русия си има С400 - ултра ново, най-съременно хипер ефикасно и надеждно, мега свръх хипер точно средство за ПВО. Е верно пропуска 59 томахавки ама сега няма да правим проблеми. Врабчета не пуска.
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ФакНа теб само оръжие ли ти е в главата? Има ли място за нещо друго?
19
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бе то крайбрежието на САЩ е доста по-високо (в голямата си част) от това на абсолютно равните степи на североизток от тук. А и Андите и Апалачите пазят цялата вътрешност на страната, за разлика от един Урал дето може да остане, като остров сред безбрежното море на север. ;)
18
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая новина е covfefe. Потвърдена е само от армията на САЩ. АХАХАХАХАХАХАХА!
17
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой тук още си мислят за военен конфликт Русия - САЩ :) Смешниици, не разбрахте ли, че докато руснаците правят паради на красния си площад запада ги мачка икономически :) А гаврата с руската *** продължава :)
16
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО 12Отговора на САЩ е миниране на цялото крайбрежие на Русия. ФАТК.
15
2
 
10
 
! Отговори
Хм преди 6 години
До Дедо виГробищата с пълни с "безсмъртни" и "непобедими"!Всеки майстор накрая си намира майстора.Е,за САЩ няма да е точно Ким,ама като нищо може да стартира процеса.
14
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смърт за сащ!!!
13
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо си мислиш, че САЩ ще искат да нападат руснаците или китайците?Достатъчно е да ги ограничат/изолират за да не правят глупости, като нападение над Европа или Тайван/Южнокитайско море.
12
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До вчера , ще унищожиМ САЩ. Днес вече е - стреляме на където дойде без към САЩ. Хахахаххахаха дебелака нещо с женски органи, ще излезе .
11
2
 
9
 
! Отговори
Дедо ви преди 6 години
Тая, севернокорейската ми прилича... все едно некой 12 годишен да се ежи да бие шамари на Кобрата ! Откачена работа.