Путин: Руската държава не се занимава с хакерство

Кибератаки – възможни от патриотично настроени хакери
1 юни 2017 15:52, Елка Василева
99
Путин: Руската държава не се занимава с хакерство
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Руската държава никога не се е занимавала с хакерство, каза руският президент Владимир Путин на среща с ръководители на информационни агенции от цял свят, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

В отговор на въпрос той допусна, че някои индивидуални "патриотично настроени" хакери биха могли да предприемат някакви кибератаки на фона на сегашните изострени отношения на Русия със Запада, но бе категоричен, че "ние не се занимаваме с това на държавно равнище".

"Точно обратното, ние се борим с това явление", подчерта Путин.

Според него "никакви хакери не могат да окажат влияние върху избирателни кампании в която и да е страна в Европа, Азия или Америка".

Срещата се състоя в рамките на започналия днес в града на Нева Петербургски международен икономически форум и фактически с нея започна и участието на руския президент в него.

Говорейки за санкциите срещу Русия, руският президент предупреди, че никакви опити за сдържане на Русия няма да успеят и че санкциите имат "нулев ефект". Без да назовава конкретни страни, Путин каза, че Русия е изправена пред опити да бъдат накърнени нейните законни интереси и изрази надежда, че русофобските настроения в света няма да бъдат безкрайни и че светът ще осъзнае тяхната контрапродуктивност.

Те "нанасят определена вреда и на нас, но и на тези, които инициират тази политика. Според мене това осъзнаване вече тече и ние съвсем ясно виждаме определени изменения на ситуацията към по-добро. Надявам се тази тенденция да се запази", подчерта той.

В отговор на въпрос на ДПА кремълският лидер каза, че "практически няма предпочитания" кой да спечели парламентарните избори в Германия през септември. Главното е да има "нагласа за конструктивно взаимодействие", подчерта Путин.

Наричайки канцлерката Меркел с малкото й име, той отбеляза, че двамата се познават вече от много време, но имат "някои различия в мненията". А после добави, че не знае много за нейния съперник - социалдемократическия лидер Мартин Шулц. Путин изрази надежда за подобряване на двустранните отношения с Германия, отбелязвайки, че двете страни имат много взаимни интереси и от тях зависят "десетки хиляди, ако не стотици хиляди, работни места".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
5
 
! Отговори
Татко Карло преди 6 години
Ако за всяка изречена лъжа на джуджето Путин му растеше нослето, на височина щеше да е по-късо от дължина. МОЛОДЕЦ!
28
2
 
6
 
! Отговори
леле преди 6 години
За 17 години управление на този *** и увреден милиционер, Русия стана най - противната държава в света !!! Заради комплексите и непрекъснатите лъжи и интриги на този миник и нищастник !!!!!
27
0
 
9
 
! Отговори
U2 преди 6 години
Ама разбира се, че не се занимава, товарищ Путин. Вие изобщо не създавете международна интрига относно авторството на азбуката ни. Нееееее...... Вие сте света вода ненапита. Изпаднах в умиление към този човечец!
26
0
 
5
 
! Отговори
Двойникът преди 6 години
Този на снимката е най-несполучливият от всички двойници на Путин! А истинският Путин отдавна не е между живите.Той е убит или е умрял от рак през 2007 г. Това го заявява Людмила Путина в немския вестник ,,Die Welt,,.
25
7
 
7
 
! Отговори
Минаващ преди 6 години
Русия винаги се е справяла с предизвикателства и сега ще е така. Никой няма потенциал да и попречи да брани интересите си. Русия ще успее, защото руснаците обичат страната и президента си. Кучетата лаят, кервана си върви.
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не бе г-н Л**у*м*п, човека го е казал ясно бори се с явлението ХАКЕРСТВО. Що за гаден навик да се изопачават думите на хората....Ама това ХАКЕРСТВОТО някакво природно явление ли е, че се борят с него? Не се ли упражнява това хакерство от живи хора? Абе всички русофили ли сте природно ментално лимитирани или пиете някакви специални хапове?
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 8Не бе г-н Л**у*м*п, човека го е казал ясно бори се с явлението ХАКЕРСТВО. Що за гаден навик да се изопачават думите на хората.
22
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
агонията на Путин ще бъде много дълга
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
напълно вярно, на държавно ниво вече предприеха строги мерки за защита на Сони, Дисни и Адидас (с изключение на търкиш ориджинъл)
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХaкерХубаво е, че демонстрираш постиженията на великата руска култура и православен морал.
19
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако носа на Путин растеше с един сантиметър на всяка изречена от него лъжа досега щеше да бъде по-голям от телевизионната кула в Останкино! Няма нормален човек на света, който да вярва на лъжите на жужето.
18
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-жа Лъжа Нинова и Путин по това абсолютно си приличат - и двамата лъжат безобразно !
17
4
 
9
 
! Отговори
Путин преди 6 години
Минах на обяснителен режим.
16
3
 
6
 
! Отговори
до 18, 16,15 преди 6 години
И т.н. *** или ***. Плювайте си. Колкото и бълвоч да изкарате фактите са си факти.*** кога нема какво да каже ръси псувни и обиди.Пиши до кремъл за нови опорни точки
15
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На тоя Пинокио носът му вече стана един метър. Но пък може да казва и истината, като приема хакерството за нормален военен похват.
14
1
 
2
 
! Отговори
г преди 6 години
Сидеров подслушва наред в БГ. Той руски патриот ли е ?
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички се занимават с хакерство. Това се учи и във военните училища. Сигурно под друго име
12
0
 
3
 
! Отговори
До 10 преди 6 години
А безкнижници като теб си мислят, че и те не са под контрола на службите.
11
3
 
7
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 6 години
Пу Македонски-"...руската държава не се занимава с хакерство..." Да бе- ...и един мармот завива шоколада със станиол....
10
8
 
12
 
! Отговори
първоначално преди 6 години
путин обясняваше , че не е имало московска намеса в Крим и референдума бил спонтанен. После си призна за " вежливите" зелени човечета.Първоначално путин обясняваше че няма намеса на московски *** и хакери.Сега пък - било имало ама самодейци и той даже се бил борил с тех. На канадска след шише водка.След някой и друг месец ще си признае и че им плаща