"Бягай, скрий се и кажи" – новата тактика на полицията

Тя беше въведена за първи път преди месец
4 юни 2017 14:52,
66
"Бягай, скрий се и кажи" – новата тактика на полицията
Снимка: Reuters

За първи път снощи по време на нападението в Лондон лондонската полиция е използвала нова система за предупреждение на хората, пише британският в. "Гардиън".

Механизмът е наречен "Бягай, скрий се и кажи!". Предупреждението от полицията се оправя през социалните медии. Съгласно механизма в случай на атака, като тази от снощи в Лондон, хората трябва да се опитат да избягат от зоната на заплаха, вместо да се предават на нападателите или да се опитват да водят преговорите с тях.

Още по темата

Ако бягството е невъзможно, то хората трябва да се скрият, да изключат звука на телефоните си и да се барикадират, а после да подадат сигнал в полицията, за да кажат какво им се случва, пише БТА.

Този механизъм бе разработен от звеното за борба с тероризма към британската полиция и бе представен миналия месец.

Снощи след издаване на предупреждението обаче някои хора вместо да се подчинят на инструкциите, са се опитали да стигнат до мястото на атаката в опит да помогнат на жертвите или да се опитат да отблъснат нападателите с подръчни средства като чаши или столове, пише изданието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
3
 
! Отговори
До 54-55 преди 6 години
Вносът на шведи у нас по времето на соца не е по природен закон, а поради антиприродни червенушковски начинания.След промените въпросният етнос щеше набързо да се изнесе от България и да търси къде другаде да се прилепи да бозае, но децата и внуците на привилегированите комунисти сега се докарват на друг господар и по негова воля налагат тук други антиприродни закони - чрез хрантутене поощряват раждаемостта на онези, а се знае, че повечето от тях са нежизненоспособни заради кръвосмешенията.
50
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...продължавам. Същата грешка са я допуснали дори тука на местно ниво по селата. По комунистическо местни селски големци в добруджански села са се изтарикатили - дайте да вкараме ромеи от Румъния, ще ни бачкат евтино в ТКЗС-то. И ромеите само за няколко десетилетия вече са пълно мнозинство в селото. Схемата винаги е била една и съща. Едно племе като изгуби жизнеспособност, друго идва на негово място. Природен закон.
49
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Грешката е била винаги една и съща. Една империя в разцвета си става прекалено богата, столичното й население става богато, глезено и занимаващо се само с финанси, управление и фини доходоносни работи. Децата им стават още по-глезени и се оказва, че вече няма кой да им пече хляба, да им коси тревата и т.н. И съответно - "дайте да внесем бедняците от колониите да ни бачкат евтино". И винаги и навсякъде тая грешка минава, защото такава е човешката природа. Следва...
48
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 48И ти правиш разумно предложение.
47
2
 
2
 
! Отговори
До Друга тактика №49 преди 6 години
Правилно предложение правиш.Ще ти кажа нещо, което дядо ми е чул от баща си. Навремето, след бежанските вълни на българи към България, по улиците се разхождали македонски комити.Случвало се да спират непознати хора от определени етноси и да им искат сметка за кланета и издевателства, извършени над българите в Македония.Веднъж един подпийнал комита хванал за реверите минувач-млад евреин и изревал "Ти ли го разпна Ристето, бре?!" От уплаха човекът се объркал и казал "Аз тогава бях в Пловдив!"
46
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е грешката в разузнаването. Грешката е в политиката. И не е от днес и вчера, а от както от просто Англия са станали Велика Британия.
45
3
 
8
 
! Отговори
Геле преди 6 години
До СириъслиК'ви бели жени бе. Виж им шарените клинчета и се сети кои носят такива. Кадънки 100%....
44
2
 
12
 
! Отговори
друга тактика преди 6 години
А не е ли по-добре - носи дълъг нож и им по забий. После бягай и не се обаждай.Представяте ли си - излизат тези тримата с ножовете и веднага срещу тях 20-30 и те с ножове. Мръсните а.рабухи ще се .рат директно.
43
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Бягай, скрий се и кажи"- А НЕ ТРЯБВА ЛИ ДА Е" ИЗВАДИ, ЗАРЕДИ И НАПЪЛНИ СЪС ОЛОВО ТЕРОРИСТ"
42
6
 
7
 
! Отговори
Сириъсли преди 6 години
Каква е тази безумна снимка? Защо сте сложили снимка на две бели жени заедно с двама цветнокожи мъже? Чии поръчки изпълнявате и какви идеи вкарвате?
41
2
 
0
 
! Отговори
срочно преди 6 години
Моля колегите да огледат внимателно снимани от далече кадри. BLAck dead проникващо усукващ килер се вижда като летяща над тълпата жива" баба яга "с насочено проникващо озверяващо оръжие оръжие срещу обсебените от масови убиици и бесове нападатели.Всички жертви са следени през зениците ..вкл тези на снимката.
40
2
 
5
 
! Отговори
Уволнете Тереза Меи преди 6 години
ИМаме проблем с "Черна чума масов убиец" проникващ през Тереза МаiПодобни проблеми имахме по време на наглите масови убииства след обемно проникващи манипулации срещу Югославия.Там носители на тази тежка черно терористична система /генно мутафицирана/бяха Мадлин ОЛбрайтова и Мира Маркович..АКо огледате кадрите снимани от горе от дистанция ще видите черна чума масов убиец как атакува озверява и обсебва.
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
SAMO S MOLITVA TUK NE STAVA ZA MASLQNINA SAMO BOI DO DUPKA
38
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
TYPA SISTEMA AMI NQGAITE SI OT DYRJAVATA TOVA E I CELTA NA GADNITE MASLINI ZABRANA NA ISLQMA I BOI DO DUPKA REZACITE
37
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
BRE SCHTE BQGAM V SOBSTVENATA SI DYRJAVA PO DOBRE VIDISCH LIRQZAN NA GRANICATA BOI I DIREKTNO OBRATNO VE GOVEDA
36
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бягане от газещо с висока скорост нпс. Криене от всеки брадат тъмен субект, и после те съдят за расизъм че си казал нещо. Виждам колко е осъществимо.
35
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Бягай, скрий се и кажи" - @%$ малоумнието. Че те са у вас вече. Къде ще се скриеш? На кого ще кажеш? На съседа Ахмед ли? На полицая Абдула? На кмета Неймар?
34
2
 
18
 
! Отговори
До 35 преди 6 години
Мир на душите им!Но те не трябва да остават неотмъстени и не трябва обществото да се страхува да не ги последва.А оттук следва "не-***" че само със молби не ще се спасим, защото ония вярват в друг бог, и според тях той ги кара да ки избиват.Така че запази определенията за себе си!
33
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само ако ти се присмиват, че се мажеш с ла'на може да ги обвиниш, иначе си е нещо нормално за Лондон - просто няма да се различаваш.
32
3
 
31
 
! Отговори
Хех преди 6 години
И защо още Меркел, Оланд и сие НЕ СА АРЕСТУВАНИ заради тия атентати??? Преди да омъкнат всичката тази *** нямаше никакви такива трагедии. Или може би аз се заблуждавам - Няма никаква връзка тези атентати с OPKИTE???