Маси, столове... жители на Лондон срещу нападателите

Разкази от нощта на терора
Обновена: 4 юни 2017 19:50 | 4 юни 2017 18:00, Анисия Иванова
160
Маси, столове... жители на Лондон срещу нападателите
Снимка: БТА

При вчерашната атака с микробус и ножове в оживен район в Лондон жители и гости на британската столица са отвърнали с каквото им попадне под ръка, включително с хвърляне на маси и столове, за да отблъснат тримата нападатели, съобщиха Ройтерс и Франс прес.

Четиридесет и седем годишният Джерард Воулс бил седнал в пъб в край пазара Бъро на южния бряг на Темза, за да гледа финала на Шампионската лига, когато микробусът блъснал пешеходци на Лондонския мост, а след това тримата нападатели изскочили отвътре, въоръжени с ножове.

Още по темата

Воулс е видял как намушкват жена около петнайсет пъти. "Тя викаше "помощ, помощ", но не можах да направя нищо. Иска ми се да знам дали още е жива", разказа той пред в. "Гардиън".

Опитал да им попречи, като започнал да хвърля по тях най-различни предмети, сред които бутилки, столове и чаши, но това не ги спряло. Те намушквали хората наоколо наред с викове: "Това е за Аллах".

Алекс Шелъм бил в друга бирария с половинката си и двама приятели, когато към 22 ч. влязла жена с обилно кървене от шията. "Току-що някой й бе прерязал гърлото и хората в опитваха да спрат кървенето", каза той пред Би Би Си.

Шофьор на такси на име Крис бил потресен, когато видял на улицата намушкано в областта на гърдите младо момиче и опитал да спре нападателя. "Казах на клиента си, че ще опитам да го сгазя. Направих обратен завой и опитах, но той успя да ме избегне".

"Имаше един тип с много дълъг нож, който нападаше наред. Сърцето ми се качи в гърлото. Истинско животно", каза той в ефира на лондонското радио Ел Би Си. Според описанието му нападателят е бил висок, с къса брада и средиземноморски външен вид.

На споделени в социалните мрежи видеоклипове се вижда как полицаи влизат в барове и ресторанти и крещят на клиентите да се скрият под масите.

"Тъкмо разговарях с един главен готвач. Имаше кръв по рамото. Беше в шок. Каза ми, че трима души са нападнали ресторанта му с ножове и мачете", разказа Джерард Каванар, 46-годишен жител на квартала.

Друг шофьор на такси разказа в ефира на телевизия "Скай нюз" за двама свои клиенти, които прибрал от ресторант в района. Те успели да затиснат вратата на заведението и удържали нападателите няколко секунди, през които около 20 души са успели да избягат през друг изход.

Лондонската полиция е успяла да се намеси бързо и да ликвидира тримата нападатели, отбелязва АФП.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименХоджата, който те вербува ли ти го каза?
67
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
РУСИЯ ЗАПЛАШИ СЪС ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ АКО НЯКОЙ НАПАДНЕ РЕЖИМА ИМ В СИРИЯ!!! А БАШАР АСАД В ОПИТ ДА СИ СПАСИ ЖИВОТА ПРЕДАДЕ ТЕРИТОРИЯТА НА СИРИЯ НА РУСИЯ И ТОВА ЩЕ Е ТАКА ДОКАТО ПУТИН Е ЖИВ!
66
25
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички ислямистки клетки действат на основата на едновремешните леви терористични клетки, тъй че връзката на Русия е ппвече от ясна
65
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
AMAN OT DUXLOIVCI DETO NE POMNQT KOI ZAPALI CQLA AFRIKA I AZIQ SPRETE DROGATA GOVEDA
64
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тука някакъв психясал *** отчаяно се опитва да не забърка Русия в тая работа! Интересното е че даже от Сирия и Ирак обявиха, че е виновна Русия, ама нашия *** и тези които го подкрепят явно са по-неосведомени дори от тези разузнавания!?! Или просто не си пият редовно хапчетата...
63
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тука някакъв психясал *** отчаяно се опитва да забърка Русия в тая работа! Интересното е че даже от Западните държави никой дори дуичка не е споменал за намеса на Русия, ама нашия *** и тези които го подкрепят явно са по-осведомени дори от Западните разузнавания!?! Или просто не си пият редовно хапчетата...
62
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тоя терор е бил за някоко минути, при нас е траел 5 века!
61
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Масите и столовете пак са по-добре от цветенцата и меченцата с които преди посрещаха мигрантите, ама все пак нека европейците да се ориентират и към истински оръжия
60
30
 
6
 
! Отговори
имам идея! преди 6 години
Според мен британците трудно ще се справят с ислямисткия терор. Затова е най-добре и разумно да направят някои отстъпки на мюсюлманите. Могат примерно да дадат автономия на мюсюлманите във Великобритания. Примерно образуват няколко автономни области в обединеното кралство в които ще живеят само мюсюлмани. И ще живеят по нормите на Корана и Шериата. Смятам, че тогава англичани и мюсюлмани ще се помирят и атентатите ще спрат. Просто англичаните да дадат още права на мюсюлманите и всичко ще е ОК
59
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ялови са мъките на * да не намесят Русия в тази трагедия. Търсете заровеното куче в задния си двор.
58
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Средиземноморски външен вид" тово новото толерастко название на арабите ли е? Или са гърци, италианци или испанци? А, не , сетих се - това са диви българи или румънци....
57
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Туко що казаха по ТВ че Лондон няма паника и Полицаите си свършили перфекно работатаАми свикваите англичани и само толерантности никаква омраза към терористите живеите си с ценоатите
56
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
щом англичаните не са се вдигнали и вече да е започнала масова депортацияна сичкото ислям нищо не са разбрали.да си купуват плюшени мечета и да дрънкат глупости относно терора.Майната им,ама ние какво правимг-нРадев?Днеска там ама утре може и при нас.Тези са ***.
55
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една любителка на скъпата козметика каза,че това бил объркан млад човек и ние трябва да се опитаме да го разберем.Докато говорим за изпаднали в амок объркани млади хора те ще ги колят като пилци и ще ги изнасилват.Как да си съпричастен с хора,които избраха пакистанец за кмет на Лондон.Европейски премиер да се ожени за мъж и да го води на срещи?Да харесвате индуси,пакистанци и африканци повече от източноевропейците?Е няма милост за вас *** мръсни.
54
0
 
26
 
! Отговори
упс... преди 6 години
Варваринът си остава варварин!!!!Не подлежи на интеграция!Толерантноста и съпричастието ни към тях се възприемат, като слабост от наша страна!Време е Европа, Русия, САЩ и Китай да се обединят и да им покажат, че "монетата има две страни".В противен случай ще настъпи момент когато - или ние тях, или те нас - средно положение няма!
53
1
 
34
 
! Отговори
БАЙ Иван преди 6 години
Драги инглиши...."Имаше един тип с много дълъг нож, който нападаше наред"Ей на тези типове с големите ножове(ятагани) и фенове на исляма ревящи ааллах акбар сме им яли попарата 500години и от нас да знаете ,че на зло куче му трябва зла тояга а не мечета,цветя,хаштаг аз съм Лондон,толерантност и разни други евроггейски глупости!
52
0
 
12
 
! Отговори
Едно ченге преди 6 години
Стлове, маси и др. глупости... Тука си требе стрелба от служители с дълго оръжие, а докато дойдат колегите, от граждани с късо /пистолети и револвери/. Не знам колко хора още трябва да бъдат убити от криминални престъпници и терористи, докато се либерализира закона за притежание и носене на оръжие, както и неизбежната отбрана. Между другото с тези неща във Великобритания е много по зле от колкото в България, там и нож не можеш да носиш на улицата, ако те хванат може да го "лежиш" ефективно.
51
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
взимат за заложници. Започват да режат части от телата им и да ги изпращат на похитителите. След тези "Съобщения", тримата оцелели руски дипломати са незабавно освободени. След тези подходи, руските дипломати спокойно са изпълнявали задълженията си в продължение на две десетилетия без повече да се намесва отряд "АЛФА".Ето така се прави.Тия от друго не разбират.
50
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мислите ми са с братския народ на Република Великобритания.
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През октомври 1985 г., радикалната група Мюсюлманско братство отвлича четирима съветски дипломати в Бейрут. Докато Руските специални части достигнат до местонахождението на похитителите, един от дипломатите вече е бил екзекутиран. Политиката на Москва, не е известна с преговорите си с терористи. Едва ли е направено някакво усилие да се задържат живи атентаторите. С помощта на мрежа от информатори, руснаците, идентифицирали екстремистката групировка отговорна за похищението. За да освободят останалите дипломати, руските части намират членовете на семействата на Мюсюлманското братство и ги в