Маси, столове... жители на Лондон срещу нападателите

Разкази от нощта на терора
Обновена: 4 юни 2017 19:50 | 4 юни 2017 18:00, Анисия Иванова
160
Маси, столове... жители на Лондон срещу нападателите
Снимка: БТА

При вчерашната атака с микробус и ножове в оживен район в Лондон жители и гости на британската столица са отвърнали с каквото им попадне под ръка, включително с хвърляне на маси и столове, за да отблъснат тримата нападатели, съобщиха Ройтерс и Франс прес.

Четиридесет и седем годишният Джерард Воулс бил седнал в пъб в край пазара Бъро на южния бряг на Темза, за да гледа финала на Шампионската лига, когато микробусът блъснал пешеходци на Лондонския мост, а след това тримата нападатели изскочили отвътре, въоръжени с ножове.

Още по темата

Воулс е видял как намушкват жена около петнайсет пъти. "Тя викаше "помощ, помощ", но не можах да направя нищо. Иска ми се да знам дали още е жива", разказа той пред в. "Гардиън".

Опитал да им попречи, като започнал да хвърля по тях най-различни предмети, сред които бутилки, столове и чаши, но това не ги спряло. Те намушквали хората наоколо наред с викове: "Това е за Аллах".

Алекс Шелъм бил в друга бирария с половинката си и двама приятели, когато към 22 ч. влязла жена с обилно кървене от шията. "Току-що някой й бе прерязал гърлото и хората в опитваха да спрат кървенето", каза той пред Би Би Си.

Шофьор на такси на име Крис бил потресен, когато видял на улицата намушкано в областта на гърдите младо момиче и опитал да спре нападателя. "Казах на клиента си, че ще опитам да го сгазя. Направих обратен завой и опитах, но той успя да ме избегне".

"Имаше един тип с много дълъг нож, който нападаше наред. Сърцето ми се качи в гърлото. Истинско животно", каза той в ефира на лондонското радио Ел Би Си. Според описанието му нападателят е бил висок, с къса брада и средиземноморски външен вид.

На споделени в социалните мрежи видеоклипове се вижда как полицаи влизат в барове и ресторанти и крещят на клиентите да се скрият под масите.

"Тъкмо разговарях с един главен готвач. Имаше кръв по рамото. Беше в шок. Каза ми, че трима души са нападнали ресторанта му с ножове и мачете", разказа Джерард Каванар, 46-годишен жител на квартала.

Друг шофьор на такси разказа в ефира на телевизия "Скай нюз" за двама свои клиенти, които прибрал от ресторант в района. Те успели да затиснат вратата на заведението и удържали нападателите няколко секунди, през които около 20 души са успели да избягат през друг изход.

Лондонската полиция е успяла да се намеси бързо и да ликвидира тримата нападатели, отбелязва АФП.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
22
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Значи трима ръгат с ножове хората по улиците а 500,600 1000 англичани наоколо ги замерват с чаши и столове от разстояние вместо да направят въпросните трима на парчета.После защо били толкова нагли? До това водят европейските ценности и толерантността.
27
9
 
5
 
! Отговори
Танаси преди 6 години
Помните ли клането на остров Ютьоя Норвегия с 92 жертви, младежи? Убиецът Брейвик нямаше нищо общо с бежанци и религия. Рус, висок, добре образован. Проблема е в отделния индивид. Трябва да узаконят линчуването като наказание или нещо крайно и унизително от което да се боят! И нашите деца си търсят препитанието по света, и какво, да ги изгонят ли заради тези болни мозъци?
26
5
 
8
 
! Отговори
Джо преди 6 години
Атентатите са ежедневие в Ирак, Сирия и Либия, минават и заминават в пълно безразличие, какъв х й дирят англичани, французи и американци там? Ето за това трябва да се говори, но темата е табу, дай да си пием пиенето и да се чувстваме горди европейци
25
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Исляма наистина е сатанинска религия.Разбрах го навремето като младеж на екскурзия до Мека.Милиони се бяха събрали пред голямата джамия в месец Рамазан и настървено се молиха.Викам си на ум(ако го бях изрекъл на глас щяха да ме разкъсат) тези хора толкова ли са заблудени да вярват така неистово в нещо измислено! Сега съм горд Атеист който вярва само в себе си.Родата ми малко трудно ме възприеме такъв за жалост.Малко са бившите Мюсюлмани за съжаление!....Едва ли някой ти повярва.
24
2
 
27
 
! Отговори
ПЛАНЕТ ОВ ДЪ ЕЙПС преди 6 години
"Средиземноморски външен вид..." Това ли е политкоректният термин вече?
23
1
 
25
 
! Отговори
Юхджан преди 6 години
Исляма наистина е сатанинска религия.Разбрах го навремето като младеж на екскурзия до Мека.Милиони се бяха събрали пред голямата джамия в месец Рамазан и настървено се молиха.Викам си на ум(ако го бях изрекъл на глас щяха да ме разкъсат) тези хора толкова ли са заблудени да вярват така неистово в нещо измислено! От тогава не съм стъпвал в джамия.Сега съм горд Атеист който вярва само в себе си.Родата ми малко трудно ме възприеме такъв за жалост.Малко са бившите Мюсюлмани за съжаление!
22
1
 
6
 
! Отговори
чета преди 6 години
Тука щуротиите. И се замислих. Оня шофьор на такси сигурно е бил индус или паки. Аз като бях там бял шофьор на такси нямаше. И тия сцени на самозащита с подръчни средства...
21
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХансИ в БГ е забранено. Тук ако ти дойде един квартален гамен и ти налети с юмруци и го наръгаш ти влизаш в затвора, независимо колко зъба си щял да загубиш в ръкопашен бой иначе. Ако той ти дойде с ножка а ти извадиш 20+ см. мачете и го нарежеш пак си в затвора, защото не е честно твоя нож да е по-голям. Ако ти дойде с мачете и го гръмнеш пак си в затвора - трябва да се дуелирате с ножове, пак не е честно. *** и Българските закони!
20
0
 
9
 
! Отговори
Ханс преди 6 години
Как така им е хрумнало, че преспокойно с ножове ще изтрепят сума ти народ ??? А сетих се, там късото оръжие е забранено за данъкоплатците и В. Крадев искрено се възхищава на идеята...
19
1
 
33
 
! Отговори
БХК преди 6 години
Ние от Български Хелзинкски Комитет сме дълбоко потресени от новот ислямофобско лице на Обединеното Кралство и ще заведем дело в Хага срещу Британското правителство! Британските граждани са причинили леки и средни телесни поврдеи, мятайки столове и други предмети по бежанци! Това е нетърпимо и нелиберално. Ще съдим и полицаите, които не са зачели правото им за свободно изповядване на тяхната религия, в която изрично е посочено, че трябва да се режат глави на неверници. #ненаислямофобията
18
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Показват ни сцени на постановки. Обичайната практика в последно време...
17
1
 
27
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
Тереза Мей, дърта кукло, вслушай се в думите на един твой сънародник- Чърчил." Отчаяните времена, изискват отчаяни мерки" И отчаяните мерки не са концерти, свещи и цветя, дърта кукло!
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 22и да си *** не е лесно -сумати псувни отнасяш и да се правиш на клоун зорлем..мъкааа
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 22 Не, бе, брат..Костов е виновен!
14
4
 
2
 
! Отговори
БЕсове нападат преди 6 години
НЯма тер актове това са проникнали БЕСОВЕ обсебващи хора.У НАс подобни имаме описани в СОфия около 1980 година.Студенти от БААС от Ирак
13
1
 
22
 
! Отговори
Владимир Путин преди 6 години
Осъзнавате ли какво направихте?
12
1
 
13
 
! Отговори
Владимкир Путин преди 6 години
Осъзнавате ли какво направихте?!
11
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Диви племенни индивиди оставили човешкото далеч от себе си ....до като съществува това раково образувание наречено Саудитска Арабия -такива новини ще стават все по чести и ежедневие .Същото това образувание вместо да бъде изличено от земята получава от САЩ оръжие за 300 млрд. долара .
10
0
 
24
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Добре че е имало хора, които са запазили самообладание и не са слушали глупосту като бягай крие се и незнам си какво си. Щото жертвите щеше да са два пъти повече.И след като нямаме право са носим бойно оръжие, то задължително във всички барове и магазини трябва да има газово оръжие и подобни големи ножове. Само от това разбират тези хладнокръвно убийци!
9
6
 
14
 
! Отговори
New Pakistan преди 6 години
Ингилизите се приведоха пред мюслитата и вижте кви работи стават. Ама са си ги заслужили. По-добре че нас не ни искат.