Масовият убиец Брайвик не иска името си, смени го

Той официално вече се казва Фьотолф Хансен
10 юни 2017 08:16, Елка Василева
120
Масовият убиец Брайвик не иска името си, смени го
Андерш Брайвик. Снимка: архив, Reuters

Норвежкият масов убиец Андерш Брайвик, който излежава присъда от 21 години затвор за убийството на 77 души на 22 юли 2011 г., официално смени името си и вече ще се казва Фьотолф Хансен, предаде Франс прес.

"Мога да потвърдя, че той си смени името. Официално е", каза адвокатът му Остайн Сторвик.

"Не искам да разкривам съдържанието на разговорите ни", отговори той на въпрос защо Брайвик е поискал да си смени името.

Норвежкият фирмен регистър показва, че учредената от Брайвик земеделска фирма "Брайвик Геофарм", вече е регистрирана на името на Фьотолф Хансен. Брайвик учредил фирмата, за да купи земеделски торове, с които да изработи бомба.

Още по темата

Хансен е често срещащо се фамилно име в Норвегия. Затова пък Фьотолф е изключително рядко име, което на практика не се среща, отбелязва АФП.

Норвежкият Върховен съд обяви, че няма да разглежда обжалване на Брайвик, който иска да му се признае, че правата му са били нарушени с държането му в изолация в затвора. Той също така твърди, че честите обискирания и честото му оковаване в белезници през началния етап от задържането му са били нарушения на правата му, предаде Асошиейтед прес.

Сега Брайвик смята да сезира Европейския съд за правата на човека.

В момента той излежава присъда от 21 години затвор, която е била максималното възможно наказание по времето на деянието му. Присъдата обаче може да се удължава неограничен брой пъти, ако властите преценят, че той продължава да представлява опасност за обществото, и на практика се явява доживотна, отбелязва ТАСС.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
2
 
! Отговори
Антипсихар преди 6 години
Вижте го този поглед на Брайвик!
94
2
 
0
 
! Отговори
Циник до 102 преди 6 години
Пхахаха...голтаче...успя да ме разсмееш...Апропо...бизнесидеята ти не е нова - идвай - ще те пратя при мамалигарите - на надник!Пхахаха гВедо:-)
93
3
 
7
 
! Отговори
Петърчо преди 6 години
Този *** убил 70 невинни хора повечето от които деца щял да съди държавата че му били нарушени правата. В Македония един журналист който впоследствие се оказа убиец и изнасилвач на възрастни жени го самоубиха в затвора в кофа с вода... Официалната причина самоубийство чрез удавяне. Както казват ингилизите. Just sayin'. Но какво се заблуждавам. Европейската ценностна система няма да позволи на такъв "сладур" да му се случи нещо лошо пък какво остава за правата на горкия. Да живей Европата!
92
1
 
5
 
! Отговори
Факти преди 6 години
Българите в Германия просят центове пред моловете и гарите.Циника е шеф на група от 15 души обучени и тренирани лично от него.Вечер се отчитат,а той по цял ден пие кафе и пише от скука в бг сайтове, така че не му се връзвайте!
91
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя ненормалник им върти мозъците откакто го заловиха. Щяха да си спестят главоболията ако го бяха гръмнали "случайно". Спънал се полицая и натиснал без да иска спусъка докато го е преследвал. То бива наглост но това минава всякакви граници. Какво излиза - убиваш 70 човека и си живуркаш в затвора като вършееш тръни на обществото. Тия като него са бесни кучета, а те не се лекуват
90
1
 
3
 
! Отговори
Циник до 99 преди 6 години
Аз поне знам къде е топлата вода - а ти до днес се къпеш като те "изненада" дъжда смрадлико!Пхахаха
89
5
 
2
 
! Отговори
Че го Вада преди 6 години
До *** до 96Вземи си сапуна от колекцията с трофеи от войната и се изкъпи поне ,докато има топла вода.
88
0
 
3
 
! Отговори
Циник до 96 преди 6 години
Мда...от червеното кранче - теква топлата вода!И шсъ изсипеш от ник!Пхахаха
87
3
 
4
 
! Отговори
Психолог 1 ви курс преди 6 години
В толите морски и красиви държави (България е яка) няма серийни и масови убийци,а на север всеки втори е прикрит психо.
86
9
 
3
 
! Отговори
Фройд преди 6 години
Липсата на приятелка ,социален живот и редовна работа води до такива мутации като при този объркан онанист.За да прикрият, че са дествени 40 годишни аудсайдери в обществото се закачат за някой сайт за заомбиране на лузъри.Дали ще е радикален ислямизъм или нацизъм няма разлика.Замислете се нацизма е причинил смърта на повече нацисти отколкото на евреи,роми и арменци .Радикалмия ислям е убил над милион мюсулмани и само няколко хиляди жертви с друга вяра или без вяра.
85
2
 
5
 
! Отговори
Циник до 95 преди 6 години
Алаходупците поздравяват твоята...Многократно!:-)
84
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
поздравявам майките на симпатизантите на това ***
83
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
21 години за 77 човешки живота,това е сигурно евро демокрацията
82
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сталин е избил милиони, а има паметници...7 милиона украинци е убил чрез глад!Защо Брайвик да е лош, а ?
81
3
 
5
 
! Отговори
Социопат преди 6 години
Те и в ИД са като тоя- дествени психопати.Тоя попаднал в нета на нацистки промвики на мозъчето, а колегите му на радикал-илямистки промивки на главичките...
80
2
 
9
 
! Отговори
Циник до 88 преди 6 години
Ъхъ..."бог" се отврати от гей паради...и ви обърна гръб....Брейвик е в затвора...опитайте следващият път да отблъснете алаходупците с "дилдо на батерии", и букети с цветя!Белким ги трогнете!:-)
79
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Престанете да ни занимавате с тоя червей. Щою норвежците не го наказват, Бог ще го накаже подобаващо.
78
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Балкански *** :) циника начело както винаги по идиощина
77
1
 
5
 
! Отговори
Циник до 82 преди 6 години
Колега..благодаря за подкрепата...но за шеметаци , като гърбавия не се нуждая...блъскам ги "като маче у дувар"Еврогейчетата горките , бъркат "количество преминава в качество"! Тълпа т ъ пи парчета - си остава тълпа т ъ п и парчета!Пхахаха - поздрави от Франкфурт!
76
3
 
14
 
! Отговори
Брайвик преди 6 години
е масов убиец, Меркел - индиректно отговорна за няколко стотин жертви на ислямски диваци, е уважаван европейски политик. Какво е това? Свят, в който гей-парадът е празник. Свят, обърнат наопаки.