САЩ с нови санкции срещу Русия заради намесата в изборите

Широка подкрепа сред републиканци и демократи за твърд тон срещу Москва
Обновена: 15 юни 2017 08:48 | 15 юни 2017 08:45, Елка Василева
194
САЩ с нови санкции срещу Русия заради намесата в изборите
Снимка: архив, Reuters

Американският Сенат одобри с голямо мнозинство нови санкции срещу Русия заради намесата на Москва в изборите в САЩ през 2016 година, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

С 97 гласа "за" при 2 "против" сенатори от двете партии приеха санкционното законодателство, подчертавайки широката подкрепа сред републиканци и демократи за втвърдяване на тона срещу Москва, след като американски разузнавателни агенции установиха, че Русия умишлено се е намесила в кампанията преди президентските избори. Законодателите, които подкрепиха мярката, отбелязаха и агресията на Русия в Сирия и Украйна.

Мярката бе прикрепена към законопроект за налагане на санкции срещу Иран, който в момента се обсъжда в Сената и също има широка подкрепа.

Чрез нея започва процес, при който Конгресът ще преразгледа промените в санкционния режим, превръща в закон мерки, които по-рано бяха въведени чрез президентски указ, налага нови санкции на руснаци, за които се смята, че са виновни в нарушаване на човешките права или извършване на кибератаки.

Документът бе приет на фона на силното внимание, което се отделя във Вашингтон на отношенията с Русия, и разследването на министерството на правосъдието и комисия към Конгреса дали Русия се е опитала да повлияе изборите през 2016 година, за да подпомогне избирането на Тръмп, както и дали служители на Тръмп са били свързани с Москва.

Законопроектът за Иран, включително приложението за санкциите срещу Русия, се очакваше да бъде приет от Сената в четвъртък или по-късно днес. За да влезе в сила, мярката ще трябва да бъде одобрена също от Камарата на представителите и да бъде подписана от президента Тръмп. Ако държавният глава възрази, според поддръжници на документа се очаква да има достатъчна подкрепа в Конгреса, за да бъде преодоляно вето.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още по темата: САЩРусиясанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Ами тука в,, Днес ,, го писаха ,преди няколко месеца . И кво прайм ?Предполагам че ти там си през ден ,та затова толкова мнооого знаеш за Куба . Тука го писаха ,тука В ,,ДНЕС,,.А тук са независими и свободни . Нима се съмняваш????
65
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 81Може да си прав за другото, но за "обедняването".....не, то не става за 200 години! То става ВЕДНАГА!!! НАРИЧА СЕ ФАЛИТ!!! А това, че този краварски обор е във фалит, е известно отдавна! Как се нарича това, когато дълга ти е повече от това което имаш???? И те спасява само това, че си накарал всички останали недоумки да пресмятат богатствата си в ЧУЖДА ВАЛУТА!!! А САМИЯТ ТИ СИ БАНКРОТ! И КРАЯТ ИДВА ИЗВЕДНЪЖ!!!
64
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Един българин А теб кой те научи да лъжеш като лясковски ци.танин ? Та и Обама призна че над 60 милиона американци нямат здравно обслужване ,тръгнал си да си съчиняваш .Че 60 милиона получават купони . . Цъфнали и вързали, затова като помирише някъде на нефт очите им кръвясват и тичат със сопите на демокрацията ,,Томахоуките ,,да я налагат .И като са цъфнали да си платят борча ,че още малко и надминава 20 трилиона .
63
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
84 ходил ли си в Куба ьнаеш ли как живеят не пиши глупости. Те и днес имат купоненрежим. Така се раждат и така умират с купони
62
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Един българин А бе то в Куба е най-доброто здравеопазване въпреки ембаргото . И БВП е 70 милиарда и е по-голям от Българският .
61
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"И може да звучи странно, знам че много американци изпитват финансови трудности, но въпреки това държавата им е организирана"Естествено, че е организирана. То може ли да ограбиш и опапаш целия свят и да не паднат малко огризки за редовото краварче, да не рипа много?Махни грабежа, пък да ги видим тогава. Ще станат бетер Бразилия.
60
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съвсем изтре.щяха,, демонократите,, Това ще е е опорната им точка за години напред Преди беше ,,комунизъма ,,сега ... С една дума основният им враг е съществуването на Православието и Русия . Няма никакви идеологии -Има мечтата на Световното евре.йството да владее света . Явно ,,Протоколите на ..,... мъдреци ,,,не са фалшификат защото именно това лека полека досега се градеше.
59
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наритаха им жалките агентчета и краварите са леко бесни.
58
2
 
8
 
! Отговори
Единственото преди 6 години
по-жалко и смешно нещо от параноята на САЩ с руската намеса е гюленистките арести в Турция :) :)
57
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Беснеят говедата,защото Русия държи половината от изчерпващите се вече по света природни ресурси.А те горките бяха свикнали да крадат на воля къде що има блага.Ама сега ядец.Ще ги ползват само ако чичко Вова им разреши.И ако си платят,разбира се.
56
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе само санкции са им в устата на говедата,ама на икономическия форум в Санкт Петербург най-много бяха американските компании.Що така?И всички те разправят,че въобще не им дреме какво дърдорят техните политици....Санкциите засягат само определен кръг от обкръжението на Путин, това не е ембарго както си мислиш.Пък и икономическият форум в Петербург не е нещо кой знае какво.
55
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И радефф не успя да ги премахне тези санкции...
54
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе само санкции са им в устата на говедата,ама на икономическия форум в Санкт Петербург най-много бяха американските компании.Що така?И всички те разправят,че въобще не им дреме какво дърдорят техните политици.
53
8
 
9
 
! Отговори
Американско пинчерче преди 6 години
Поредното говеждо мучене,предназначено преди всичко за собствена употреба.Колкото и да врякат,колкото и да истерясват краварите,с нищо не могат да променят положението.А то е,че първо са един колос с глинени крака,който губи все повече влияние по света.Второ,все по-малко държави вече се плашат от тях.Тя една Северна Корея им се подиграва на напъните,та какво да кажем за Русия,която държи една шеста от сушата на Земята и половината Европейски континент.И трето,най-важното.Ресурсите са в Сибир!
52
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не отричам постиженията на САЩ. Но, Ако сте забелязали-много малка част от тях се ползват от обикновените хора. Всичко друго е за военни цели, т.е. за смърт.....Спокойно можеш да изхвърлиш книгите си ако горното мнение е формирано от тях. Да не са от издателство "партиздат"?
51
8
 
11
 
! Отговори
nina преди 6 години
Не отричам постиженията на САЩ. Но, Ако сте забелязали-много малка част от тях се ползват от обикновените хора. Всичко друго е за военни цели, т.е. за смърт.Що се отняся до близкото минало- у дома си имам над 2500 заглавия на книги, повечето-класика. Сигуро са в пъти по-малко от книгите в други домове. Но и сигурно моят дом се различава от дома на една госпожа, която се възхищаваше от "секциите" та техни познати-пълни със сувенири от чужбина.Та, това ми остана от миналото-най-ценното!
50
7
 
9
 
! Отговори
бг смешки преди 6 години
НЕ РАЗБирате същността на капиталзизма ! той евъв войните и краденето на ресурси .... САНАКЦИИТЕ И НЯКАКВА ИЗМИСЛЕНА намеса на Русия са само предктескт за още войни и развитие на ВПК-то на Запада ........всичко е лъжа ! дирижирана от служби като ЦРУ ....
49
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Икономиката на САЩ се крепи върху военната им индустрия и върху изнудването на по-малки държави да им купуват оръжията срещу защита от лошата Русия. Ни коли произвеждат ни нищо. Даже Русия им строи двигателите и носителите на космическите ракети. Американците си купуват немски коли, а Тръмп рИве. Компютри се произвеждат в цял свят и най-вече в Китай. Икономиката на САЩ е на глинени крака, зарита с трилиони дългове. Това е бомба със закъснител. Четете "Дипломацията" на Кисинджър - всичко е описан
48
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В момента целия бизнес се основава на интернет и технологиите създадени в САЩ. Милиони фирми по света работят и печелят от тези благини. Милиони млади хора работят в ИТ сектора дигитално ..дори и в Русия. Ти питаш, за какво се възхищаваме на САЩ? На теб ли да се възхищаваме ? Даже и е момента си изразяваш внението благодарение на САЩ.
47
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще кажа само едно: Путин е достоен син на Русия.