Политици и дипломати поведоха гей парада в Украйна

Екстремисти заплашваха с "кървава баня"
18 юни 2017 17:56,
38
Политици и дипломати поведоха гей парада в Украйна
Снимка: Reuters

Около 2500 души участваха в гей-парад в украинската столица Киев днес, носейки плакати в защита на правата на хората с нетрадиционна сексуална ориентация и развявайки украински знамена и флагове с цветовете на дъгата. В челните редици на шествието бяха украински политици и чуждестранни дипломати, съобщиха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Броят на участниците бе съобщен във Фейсбук от говорителката на киевската полиция Оксана Блишчик.

Неколкостотин ултранационалисти се опитаха да устроят контрашествие и се стигна до кратки схватки с полицията, при които бяха ранени двама души, а шестима бяха арестувани, посочва АП, цитирайки шефа на Киевската полиция Андрей Кришченко.

Големи части от центъра на Киев бяха отцепени, за да се избягнат инциденти. Около 5000 полицаи бяха мобилизирани за гей-парада, който по традиция е прицел за атаки от украински ултранационалисти.

Ден преди парада екстремисти от националистическата организация "Десен сектор" се заканиха, че ще се погрижат парадът да завърши с "кървава баня". "Не можем да позволим това шествие, когато страната се намира във война и нашите братя умират на фронта", каза 33-годишният Игор, цитиран от Ройтерс. "Библията и историята ни са срещу тях", добави той, визирайки участниците в гей парада.

Сериозни инциденти обаче този път бяха избегнати. Първият гей парад в Киев се състоя миналата година, но преди това подобни шествия на хора с нетрадиционна сексуална ориентация е имало в други градове в Украйна, като винаги при тях се е стигало до инциденти.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: Украйнагей парад
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
1
 
! Отговори
хм преди 6 години
,,Екстремистите'' не са ли същите дето направиха Майдана.?
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да свикват, само гей-паради ги чакат!! отиде държавата!! ние тоя път го минахме-и какво имаме днес-унищожаване на България и бългврското!*** украинци!
27
1
 
20
 
! Отговори
? преди 6 години
Педофилите и некрофилите също ли се отнасят към хората с нетрадиционна сексуална ориентация?
26
1
 
19
 
! Отговори
Печални факти преди 6 години
В страните с неолиберално и неофашистко управление,извращенията са в пълен ход.Светът е пощурял и толкова деградирал,че стремглаво лети към своето самоунищожение. Тръгна срещу всички природни закони и природата започна да си отмъщава.......Е,друго си е да се пренесеш с перушина в зад......ка. По престижное.
25
3
 
14
 
! Отговори
Европеец преди 6 години
Абе туй отпред на снимката не го знам кво е, ама ми се допраска от него та чак да му изскочи вонящата карантия. Кат гледам - и политиците им стават за сайдисване, ша ги приема у европата, ама първо ша ги прекарам през анадола тез тролейбуси в тролейбусния тунел.
24
15
 
0
 
! Отговори
Манафов преди 6 години
Слава Украина!Само Джу засега отказва да си признае и да поведе прайда в Москал.
23
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами че кой друг да го поведе. Активистите винаги са най отпред
22
1
 
30
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
След 20-тина години, ще се събудят една сутрин с въпроса "Какво направихме???" , но ще е късно. Ще са роби в собствената си държава, а "началници" отвън ще се разпореждат. Както казваше една бивша посланничка на Щатите у нас, което важи и с пълна сила и за тях: "На нас сте ни нужни само като територия!"
21
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Личи проевропейската ориентация на укрите. Засега присъствието на подобни мероприятия е само пожелателно, а скоро - задължително за всеки съвестен гражданин на нова Украина. Бдителни зоофили следят всички да махат с шарените флагчета към трибуната, където са Плевня, Макарон геронтофила, бабата от Берлин и Поросшенко. А "Десен сектор" ще замерва Донбас с пухчета за разгримиране.
20
2
 
7
 
! Отговори
наш човек преди 6 години
пусть готовятся и красят губы
19
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво и тия станаха еврогейци! Отврат
18
6
 
38
 
! Отговори
varg преди 6 години
Навсякъде по света,където управляват нео нацисти има гей паради.Случаеност?Не мисла.
17
1
 
33
 
! Отговори
Мосю Густав преди 6 години
На принципа: Може да сме бедни, но и ние си ги имаме. Вземете си оправете държавата първо!
16
55
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Срамно е да си крепостник, като руснака, но той е толкова зле че дори не осъзнава това.
15
2
 
52
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
Ми като им плащат и дупе ще дадат.
14
1
 
1
 
! Отговори
Нормален преди 6 години
Всички ли се смяхте на,,сценария" на 3 Сигурно и той е от ,,тях" Какъв ум,каква инвенция!!! Как умно се е изказал. Браво!
13
40
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само много прос човек не мое да разбере, че потискането на нетрадиционните е вредно.За самите тях и за обществото като цяло.Вредно е да има потиснати хора.Децата ви няма да станат обратни, ако не им е заложено отвътре или ако ги възпитавате правилно.Ако им е заложено, ще си станат пеераси със или без пропаганда.
12
0
 
60
 
! Отговори
Къде сме ние преди 6 години
Първата дама на Люксембург е мъж, премиерът на Ирландия - 38-годишен хомо индиец, начело на Сърбия лесбийка... С наште двама генерала направо не сме в Европата.
11
3
 
44
 
! Отговори
Плевнилев преди 6 години
В Украйна има само хазарт и ***!
10
2
 
46
 
! Отговори
вярно е с Оригинала преди 6 години
Киевчани са същите като третополовия катун София,където гейовете и лесбийките се правят на умни,интелигентни и красиви.....мръсни същества