След взрива в Брюксел: Белгия свиква Съвета за сигурност

Заради въведените мерки някои хора не успяха да се приберат
21 юни 2017 09:48,
29

Белгийският премиер Шарл Мишел свиква Съвета за сигурност. Снощи той благодари на властите за бързата реакция, които в рамките на 1-2 часа обезвредиха нападателя и обезопасиха района.

Според очевидци версиите за експлозиите на Централната гара в Брюксел са различни. Някои твърдят, че са чули 1 взрив, последван от изстрели, други смятат, че са били цели 3. Ситуацията в града в момента е спокойна, а Централната гара е единственото отцепено място. Това съобщи от Брюксел Милена Милотинова от Bulgaria ON AIR.

Снощи властите евакуираха и централния площад "Grand Place", който е една от най-популярните туристически дестинации в града.

Заради мерки за сигурност много хора останаха блокирани в кафенетата и ресторантите, а други не бяха допуснати до хотелите си, някои дори до собствените си домове.

През цялата нощ дежуряха военни, които помагаха за огледите на мястото. От стрелбата и от експлозията не е пострадал никой, съобщават властите.

Засега не е ясно дали взривното вещество е било малко или бомбата не е била добре направена и не се е взривила цялата.

Свидетели твърдят, че освен куфара  мъжът, облечен в бяла риза и черен панталон, бил препасан и с шахидски колан. Самоличността му все още не е известна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Не САКАТ ОРА преди 6 години
само две бели бомби ще им пуснем и айде немаго този престъпен център наричан Брюксел подават охранители на земята възмутени от наркоманите
22
0
 
0
 
! Отговори
От снимката преди 6 години
Има откат от тежко увреданата Европа и АЗия срещу нагли наркомани на власт в Брюксел и другадеАМи спрете д а увреждате Земята ни вкл с включени терористични скенери и фарове денем и нощем подават тежко пострадали .За два дни ще ви изпепелиме подават други възмутени от евро наркомани и обратни на власт в Европейския съюз и други региони..
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама недейте така! Ами ако ги засегнете и се обидят! Трябва с такт и чувство. Почнете да учите техните нрави и обичаи, за да не ги дразните, когато не сте на работа. Ама ха! Вие съвсем се отпуснахте! Кой ще заработва социали, мързели такива?
20
0
 
0
 
! Отговори
Циник до 24 преди 6 години
Мда...фюрерката е ба *** мата на Германия, и цяла Европа! Schade...aber so ist es!
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До *** 23Жалко! Много приятни бяха тогава разходките покрай Майн , също и да поседнеш до alte Romer!
18
0
 
4
 
! Отговори
Циник до 18 преди 6 години
В Заксенхаузен тарамбуки няма - много е скъп квартала....иначе навсякъде са плъзнали!На променадата покрай Майн се събират афганци на бюлюци...гледат гладно полуголите немкини как джогват...точат лиги, и събират материал за ч...ии!Гнусни *** мутри...личи им от 5км. откъде са!Нямат грижи - социала плаща! Жилище..ток...вода...лекар..зъболекар...само ние балъ ците работим, и плащаме данъци - за да има за тях!!!!
17
0
 
2
 
! Отговори
Циник до Додо преди 6 години
Страх...и гнус!Зелените мухи са го налазили...още на 2та минута!
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До като в Европа не разберат,че исляма противоречи на съвременните цивилизационни ценности ще е така. Не може шериата да е над закона. не може жената да е роб на мъжа, не може с възгледи от преди 6 века да се регулира съвременността. Мултикултурността се провали, но от нея ще има още доста убити при подобни актове- за съжаление.
15
0
 
1
 
! Отговори
Доган преди 6 години
Ха ха градът е спокоен.само дето бизнеса потъва снощи нямахме никви клиенти а от предните атентати цифрите спаднаха драстично.тези са егати лилипутите
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До *** 9Имам роднини в Германия . Ходил съм преди години на гости( 76г , 80г ). Живеят във Франкфурт . Обикалял съм на много места в Германия.Сега ме канят непрекъснато , но няма да отида , за да.ми остане в сърцето спомена за онази Германия , от която нямаше по - красива в Европа и в нея имаше германци ( малко турци и сърби , но те бяха незабележими)!
13
0
 
6
 
! Отговори
капитан на кораба преди 6 години
Дами, и господаПовод за притеснение няма!Кораба потъва нормално!За молитви - при корабния имам!Пояси с С4 - пак при него!
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама никакъв съвет не е нужен. Лаком гз сейе пръст. Е защо така грубо с инакомислещите. Нали е демоктация - всеки има право на мнение. Докарахте интелекти от средновековните демокрации, а сега тръгнали да се противопоставят на плебса. Не така! Образовайте ги! Нали така ни учите и нас. Покажете им колко сте толерантни и те ще ви отвърнат подобаващо.
11
0
 
4
 
! Отговори
до 13 преди 6 години
Викал "алллахиу екбер!"Будист-екстремист ще да е бил!
10
0
 
8
 
! Отговори
Евротолерантен преди 6 години
Най-важното сега е да бъдем толерантни и да не допуснем "Ислямофобия"! Трябва да пазим нашите мюсюлмани от расисти и ислямофоби!
9
0
 
13
 
! Отговори
Циник до 5 преди 6 години
От 89 съм в Германия...имаше тарамбуки и тогава...но се срещаха рядко( извън гетата) днес в центъра на Франкфурт...ако срещнеш бионемец е събитие! Главната БУКВАЛНО прилича на арабски сук! И ние със съпругата то отбягваме...ходим само когато се наложи!Арабски мутри с раница в метрото бол!Колата я ползва жена ми - кара малкия на ясли.Аз пътувам с метрото....и се старая да съм нащрек....съветвам и вас!
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В тия горещини още и колан,двойно се е попотил,увлажнил барутя на места,де пропукало де пофъскало,наместо колан да е сложил гердан и най-много да го припознаят,но няма да го познаят.
7
0
 
3
 
! Отговори
антисоросоид преди 6 години
Съвети, срещи, симпозиуми, конференции и т.н. Докато има политика на " отворени врати" , толерантност и подкрепа за умерените ислямски терористи така модерно наречени СДС ще има терористични актове.
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГОЛЯМ КЕФ ! АХ КОЛКО СЪМ ПРИТЕСНЕН ЗА БРЮКСЕЛ
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние българите сме били 2 качество ни внушаваха. Да, живеем лошо основно заради управниците, крадат и лъжат, прости и необразовани. Били сме лоши, гонили сме добричките мимюни, били сме расисти. Западняците нали са толерантни, колко вече изтрепаха и още колко се очакват? Живеят като мишки. Някой кихне и ще се изпогазят. Една българка живееща в Лион ми каза, красота, влизам в метрото, няма араби и негрове, само бели хора.Удома пресичам улицата до входа с придружител, страх ме е да мина 50м.Nice,a?
4
1
 
5
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Следващия път ще са по успешни. Евролицемерието е безгранично за това и терора ще е безграничен.