Путин: Сътрудничеството с Турция е високо!

С много други страни се работи по-трудно, смята руският президент
23 юни 2017 20:27,
169
Путин: Сътрудничеството с Турция е високо!
Снимка: Reuters, архив

Нивото на сътрудничеството на Русия с Турция е по-високо, отколкото с други страни. Това е заявил днес руският президент Владимир Путин в телефонен разговор с турския си колега Реджеп Тайип Ердоган от борда на строителния кораб "Пайъниъринг спирит" (Pioneering Spirit), който полага тръбите за газопровода "Турски поток", предаде ТАСС.

С Турция проектите ни се развиват така, както не се развиват с много други партньори. За неща, по които с други са ни нужни години за различни административни съгласувания, с Турция са ни необходими само няколко месеца. Това безусловно става в резултат от вашата непосредствена лична подкрепа, е казал руският президент на Ердоган, цитира БТА.

Путин е припомнил, че споразумението за строителство на "Турски поток" е било подписано едва през есента на 2016 г. и "само малко повече от седем месеца по-късно работата вече е започната".

Отбелязвайки добрия напредък по проекта "Турски поток", Путин подчерта, че все пак предстои да бъдат съгласувани още няколко въпроса - точката на излизане на съоръжението на турска територия и за спазване на екологичната безопасност.

Русия е готова да подава газ през Турция до Южна и Югоизточна Европа, отбеляза Путин.

Руският президент също така изрази увереност, че Москва и Анкара ще успеят да спазят планираните срокове за строителство на турската АЕЦ "Аккую".

Русия и Турция подписаха през 2010 г. междуправителствено споразумение за сътрудничество при строителството и експлоатацията на ядрената централа, припомня ТАСС. Очаква се тя да получи основния си лиценз през 2018 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИНТЕРЕСНО Е ЗАЩО САЩ ПЛАЩАТ НА ТУРЦИЯ 3,2 МИЛИАРДА ДОЛАГА ГОДИШЕН НАЕМ ЗА БАЗАТА ИНДЖИРЛИК, А ЗА ЧЕТИРИТЕ БАЗИ В БЪЛГАРИЯ, КОИТО СА ОКУПИРАЛИ, НЕ ПЛАЩАТ НИЩо??????
115
2
 
5
 
! Отговори
TO :DOR преди 6 години
Всички критикуват Путин,че поддържа взаимноизгодно сътручество с Турция. Същото прави и Запада,но в по-голяма степен,разбира се,все пак Турция е член на НАТО и отколешен стратегически съюзник на САЩ, въпреки, че понякога и те имат търкания,което е нормално. Малка хора знаят, че САЩ имат ДОГОВОР ЗА БЕЗУСЛОВНА ВОЕННА ПОМОЩ само с три д-ви: това са Англия,Израел.. и Турция!Но защо никой тук не критикува, че бг-те правителства,а не САЩ, Франция или Русия,открай време се държат като васали на Турция?
114
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За неща, по които с други са ни нужни години за различни административни съгласувания, с Турция са ни необходими само няколко месеца.+++Така е в диктаторските страни,.
113
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Украйна,Румъния,Полша,Унгария,Германия няма да останат без евтин газ,ток,соларни инсталации,електроцентрали и геотермални енергиини източници.Има ли пазар,има конкуренция.При конкуренцията е важна цената.Много бързо подминавам бензиностанции Лукойл,Газпром,Петрол ,когато цената е по висока.Има онлайн приложения за цени, клатушките се заобикалят лесно.
112
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никакви потоци и аеци за шматките, подкрепили бойко. Да плащат там ветрения ток по 1 лев киловата и да си траят. Да си строят магистралите, за да мога като минавам през България за да отида в Гърция да не си троша колата. В България работа нямам. Никой не стои в пустиня. Особено ако е пълна с пустиняци.
111
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За тея находища на нефт и газ в Черно море учих още преди около 40 години. А тогава вече се беше говорило за тях десетки години. Още не сме заприличали на арабски шейхове. Да не би Бойко скрито да добива ценностите, да ги продава тайно и да ги прибира в отвъдморски сметки тея богатства? Много бих се радвал да стават нещата, но не мисля че ще станат. Те тръбичка не ни дадоха, камоли собствено находище ;)))
110
1
 
7
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 6 години
Бойковци и другите *** глави направиха такава газова политика,че ние сме на първо място в света по изсичане на горите,за да се топлим през зимата с дърва.Това е за съд,но няма кой да го постави.
109
2
 
10
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Само така, Евразия, Азия, Южна Америка и каквото още е останало. Добре е светът да се поляризира. Покажи им, че отминава времето когато западните санкции извиваха ръцете на независимите политици
108
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да пази Бог от "приятелската" ръка на Русия!Колкото по-далеч, толкова по-добре!Които са далеч на запад от Русия си живеят супер!
107
8
 
5
 
! Отговори
Стига лъжи! преди 6 години
И какъв е проблема с газа, като всъщност ние ползваме много малко газ в днешно време ?!Лукойл изнася миларди от България, вие ревете за газ, който не ни е толкова нужен дори.Газ ползвахме много до 1989, защото големите ни производства работеха на газ. Сега са спрени или минаха на други горива.Имаме 2 газови хъб-а, строи се трети. Сондира се за газ в Черно море. Какъв ви е проблема?
106
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пуитин доказа турската кръв във вените си. Нали баба му има една четвърт турска кръв, от смесено потекло е.Обича се с Реджеп, построи най-голямата джамия, приятел с ИД...Срам за руския народ!
105
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бокоооооо, още ли полагаш тръби за газовия хъб? Я кажи колко пари похарчи за да преливаш пусто в празно? И къде отидоха парите?
104
7
 
19
 
! Отговори
Фантазьори! преди 6 години
От Норвегия, Катар, Айзърбейджан, Черно море. От Марс, Юпитер, от Млечния път шъ носите газ и ток.Една и съща мантра 10 години от Боко Паша - тоя лилипут се държи като мачо.И от ханъм Тиминужка - енергийно светило от съзвездието Орион.Накрая пак опираме до Русия.Само че през Турция, за по-кратко.Велики умове, ашколсум, евалла.*** на Турция.
103
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин трябва да се държи като мачо, макар и физиката му изобщо да не отговаря за това, защото иначе няма да бъде уважаван от вождовете на Зимбабве, Венецуела Куба и КНДР.
102
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ампиратора на Московия и всички насилствено вкарани в тюрмата на народите РФ нации и нацийки, може да общува само с подобни на него величия като султан Ердоган.
101
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С много други страни се работи по-трудно, смята руският президентРуският негодник смята че краденето от руската държавна хазна е работа.
100
5
 
14
 
! Отговори
А можеше преди 6 години
А можеше заглавието да е: "Сътрудничеството с БГ е високо.". Което беше логично, предвид историческите ни взаимоотношения.Тази зима просихме ток от Румъния, и тя ни отказа.Употребихме 3-но по-скъпия от резерва.Сега 2019 - 22 сме без газ и ток. Фотоволтоиците и перките тази зима доказаха неефективността си, спряха да работят. За сметка на това станахме икономически и политически зависими от Турция.Благодарение на далновидната политика на Боко Паша и Теминужка ханъм.Ашколсум, евалла!
99
2
 
8
 
! Отговори
Софишки управител преди 6 години
От София- На вас двамата се моля и до земята ви се кланя-дайте и на България едно малко хъбче,защото така е курдисахме,че хем чувал сол изядохме,хем и пердах от народа ни ядохме.
98
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, свалили там един самальот, чудо голямо.
97
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така-така, интереса клати феса. Значи братушките , са първи приятели и коалиционери с държавата която ни е клала и морила 500г! Е *** ви братушки! За това ви казвам интереса клати феса!!!