Македонско издание: Борисов - супермен на Балканите

Той е все по-уважаван партньор в европейската и регионалната политика
Обновена: 26 юни 2017 07:03 | 25 юни 2017 22:02, Елка Василева
193
Македонско издание: Борисов - супермен на Балканите
Бойко Борисов. Снимка: архив, Reuters

Бойко Борисов: супермен в балканската политика - под това заглавие македонският в. "Слободен печат" помества портрет на българския премиер.

Борисов показа, че е политик от голям формат по време на масовите протести в разгара на социалната и икономическа криза в България в края на 2012 г. и началото на 2013 г., когато подаде оставка, пише изданието, като отбелязва, че това е ход, несвойствен за балканските политици.

В статията се посочва също, че жизненият път на Бойко Борисов е доказателство, че политиката, както и боксът, е спорт за силни момчета, но и благородно умение, а "момчето" със скромен социален произход е показало, че със сила и ум и преди всичко с твърд характер човек може да остане в политиката повече от един сезон.

Вестникът отбелязва, че след като е доказал качествата си на вътрешната сцена, Борисов очевидно се превръща във все по-уважаван партньор в европейската и регионалната политика, а България под негово ръководство се е превърнала във фактор на стабилността.

Особено се цени ролята му в решаването на македонската политическа криза, пише вестникът, като добавя, че плодотворното посещение на македонския премиер Зоран Заев показва, че България смята да изиграе положителна роля за деблокиране на интеграцията на Македония в ЕС и НАТО.

Времето и събитията ще покажат дали българският политически супермен може да се окичи и с епитет "балкански политически супермен", пише "Слободен печат", цитиран от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
6
 
18
 
! Отговори
свиня преди 6 години
Ще свърши на бунището!
126
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Кой да е премиер ?ОТ *** НАГОРЕ!!!!
125
19
 
8
 
! Отговори
Кой да е премиер ? преди 6 години
Кой, ако не ТОЙ ?!Напред с Борисов!
124
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов измъкна държавата от кризата!
123
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно Борисов е единствения подходящ човек за Премиер на България.Три пъти е избиран, това вече не е случайно.Явно никой друг не може да се мери с него.Да е жив и здрав, а троловете нека пушат глуупости, нсли за това получават копейки от Кремъл ;)
122
6
 
13
 
! Отговори
ДОДО преди 6 години
ДА СМЪКНЕШ ЕДИН НАРОД НА ДЪНОТО И ДА ТЕ СЧИТАТ ЗА СУПЕРГЕРОЙ НАКЪДЕ ВЪРВИ СВЕТА
121
19
 
8
 
! Отговори
Д-р Иванов-кардиолог преди 6 години
Не знам дали македонците са прави?!Но Бойко Борисов е добре приет навсякъде в Европа.Президентът Макрон ще посети България.Ердоган също е в добри отношения с Борисов.Малко ми е притеснено, когато след 4 години отново спечели изборите да няма масови инфаркти на Позитано.
120
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чичката от Нанкяжфобре разбира, че народа не може да го гледа и мрази основно за лъжите които сипе всеки ден, за PR който си прави, за ограбването на България и продаването и без пари на всеки който има интерес. Трети мандат е, икономика нула, селското стопанство на минимум, Сива икономика и контрабанда в растеж, задушаване на всеки бизнес който не му плаща, така се събират пари за изборите. Заобиколен от примитивни хора-крадльовци които целят едно, забогатяване. Хората се мамят в цените на всич
119
0
 
21
 
! Отговори
карина преди 6 години
Много съм замислена признак на какво е македонски вестници да те хвалят...
118
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 145 Така са ги възпитавали,да мразят България,но вече има и хора в Македония ,които казват истината ,във времето на интернет,където може да се прочете всякаква информация за миналото,не само официалната,ще придобият друго мнение за историята,Мак.Акакдемия на науките,беше против честването на Илинден заедно с България,но сега е на друго мнение.
117
3
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
И македонците започнаха да разбират от политика...
116
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре , че са македонците, д а ви го кажат... ама са тарикати - как са му напипали слабото място, битер византийци са!
115
15
 
2
 
! Отговори
КОЙ СЕГА Е НОМЕР 1? преди 6 години
Бойко прави нещо за разлика от комунистическите убийци. Метрото до летището, метрото улеснява много народ. Затова в София ще бъде все избиран. Ако живеехме в комунизъм сигурно и интернет нямаше да имаме.
114
1
 
5
 
! Отговори
хахааха преди 6 години
тия в типичен стил - досега такива грозни обиди - татари и .н. , сега - супермен... Видяхте ли, мужици, ч е ЕС и НАто дават передимства! Защо мислите, *** ни се мажат, а вас изоставиха?
113
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ово е стандарт! А така, браво на македонците. Царе се по четките.
112
2
 
9
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Аааа ! Мехлем ,а Бацко ? Само да ги приемат макетата в ЕС и ткъв ще ти го .......,че няма да се освестиш !!!
111
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Няма място да паркираш, да се разминеш от безразборно паркирали коли, това ли ни е бедното ?!Във Варна се движат 2,5 млн автомобила!"Ти нормален ли си? По данни на КАТ в България има 2.6млн. автомобила в движение. Или викаш - във Варна са 2.5 млн., в София 0.1млн, а в останалите градове всичко живо е с колела и каруци? Хахахах. Айде дръж се за здравия разум. Във Варна има не повече от 300 000 автомобила(в движение), колкото и да ти е тъжно...
110
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да сложи ръка на сърцето,да козирува с другата ръка и да каже-Не съм крал, цар съм,по-точно човек ,поставен от царя.Амин.
109
3
 
14
 
! Отговори
ДИМО преди 6 години
Македонците обещали да не събарят български паметници, ако България им подари още танкове . Борисов щял да ги купи с инвалидните пенсии на болни българи, от другаде пари нямало в бюджета .
108
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Македонците са със сбъркано самосъзнание и представа за реалноста,затова са фенове на Борисов.А някой знаели ли,дали има по-дебел премиер от него в Европа?Май няма!