САЩ: Режимът на Асад готви атака с химическо оръжие!

Засечена е потенциална подготовка за ново нападение
27 юни 2017 09:07, Елка Василева
249
САЩ: Режимът на Асад готви атака с химическо оръжие!
Снимка: архив, Reuters

Белият дом обяви, че сирийското правителство изглежда се готви да извърши ново нападение с химическо оръжие и предупреди сирийския президент Башар Асад, че той и неговите военни ще платят тежка цена, ако го сторят, предаде Ройтерс.

Асошиейтед прес цитира говорителя на Белия дом Шон Спайсър, че САЩ са засекли потенциална подготовка за ново химическо нападение, в което могат да бъдат избити много цивилни, включително на невинни деца.

Още по темата

Спайсър каза, че засечените от САЩ действия са сходни с тези преди нападението с химическо оръжие на 4 април, в което бяха убити 70 души в територия, контролирана от бунтовниците. Сирия отрече да е извършила химическа атака.

В отговор на това нападение с отровен газ правителството на Тръмп нареди да бъдат нанесени удари с крилати ракети срещу база на сирийските военновъздушни сили.

Спайсър предупреди, че ако Асад извърши ново нападение за масово избиване с химическо оръжие, той и военните му ще платят тежка цена.

Белият дом не представи доказателства в подкрепа на твърдението за готвена от режима на Асад нова химическа атака, отбелязва АП.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А режимът във Вашингон колко хиляди цивилни българи изби с бомбардировките над София?
172
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лайнъл Е как така, Боко е свещен, виж сега ще оправи пресъпността като разреши на патрулките да имат гориво. Нищо че 2009 точно той вкара тази норма за определено количество гориво в патрулка за ден. :D Какво гениално решение след 8г да отмениш собствената си наредба, която наричаше революционна. :D :D :D
171
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпросче Ами още преди години, европейците излезнаха излезнаха с потвърждение че Ирак никога не е имал оръжия за масово унищожение. Ама тази новина мина много тихо по новините, тук там я споменаха. Ама нищо никъде не се казва за войната Иран срещу Ирак където американците доста силно подкрепяха Садам и му пращаха и войници и оръжия...
170
0
 
8
 
! Отговори
Лайнъл преди 6 години
Не знам за режима на Асад но РЕЖИМЪТ на Борисов стана вече нетърпим! Време е свободната българска армия и нейното въоръжено крило да вземат отношение по въпроса!
169
8
 
1
 
! Отговори
отгооворче : преди 6 години
изкопаха го от една дупка и после го разстреляха. Както и Асад...
168
1
 
17
 
! Отговори
Въпросче преди 6 години
Извинете, мога ли да попитам, имам едно леко въпросче така, към режима във Вашингтон: Какво стана с оръжията за масово унищожение на Саддам Хюсеин? Мерси.
167
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ,Белият дом-краварска сапунка епизод 4 222 и те така докато свят светува.
166
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"ЕвропеецО с идеи"...Заври си ги там където слънце не огрява нищо, че го вириш по пет пъти на ден.
165
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Машината е задвижена за нова атака срещу Сирия. Явно голямата цел е война на всяка цена. По възможност с Русия.
164
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Номерът на Хитлер с Райхстага и номерът на Буш с химическото оръжие на Ирак. Стари номера.
163
0
 
15
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Е те и руснаците лъжат, ама пък тия вече се оляха! Голям смях се смях като гледах репортажа как един "лекар" без защитно облекло преглеждаше един пострадал от зарин. Ако беше наистина зарин - Мале мале! Но който незнае какво е зарин им вярва. Те затова и ислямизират Европа. Защото в НЕислямските държави НЕобразованите са около 18%, а в ислямските държави образованите са около 12,6%. И там ако ги разправят тия небивалици - ще минат за истина.
162
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой казал, друг рекъл, а истината е някъде там. През април ИД използваха химическо оръжие и това беше доказано. САЩ търсят поводи но сега нещата са по-различни и трябва да внимават. Ракетите могат да се пренасочват, но добре че са далеч та да не падат в Горна баня...
161
1
 
17
 
! Отговори
Паметлив преди 6 години
Тая работа е като в баснята за агнето,дето мътело водата на вълка,който пиел по-отгоре.Или като вица за вълка и зайчето:Срещнал вълка Зайо:-Зайо,дай цигара!-Ами не пуша,нямам.Бой,бой...Минало време,пак се срещат.-Зайо,дай цигара!-Ето!-Зайо,дай огънче!-Ъъъ,нямам...Пак бой,бой...Нова среща.-Зайо,цигара!-Ето кутия цигари,запалка...А бе Зайо,ти що си без шапка?И бой,бой,много бой...Та и със Сирия същото-няма нито един доказан случай на употребено химическо оръжие от Асад,ама бой има!
160
0
 
22
 
! Отговори
асен преди 6 години
Значи Ал Джазира е заснела вече клипчето с "обгазените" деца , но да не стане като в Ракка , когато децата не издържаха неподвижното лежане и надигнаха глави , та се наложи доста снимане на дубъли !!!!!
159
4
 
1
 
! Отговори
Сокол 9 преди 6 години
България може да се превърне в регионален лидер по производството на сухопътни машини за пехотата. Това става ясно от предложението, което американската компания Textron Systems отправя към българското правителство.
158
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мистерията на 21 век, Когато Асад беше притиснат във ъгъла и бомбандиран от български ракети ГРАД не направи нищо, когато побеждава ... започва да пръска цивилните с отровен газ, а тия с белите каски(служители на ИДИЛ) ги спасяват, а известни личности (в мюсулманските държави) осъждат обгазяването и жертвите часове преди да се е случило ... мистерия. Путин ще да е виновен, нищо че лично американският посланик придружава оръжията и ракетите през терминал 2 за ИДИЛ.
157
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"ПовЕрвахме" на Белия дом,"повЕрвахме"......Viva Асад,най-достойният сириец защитаващ родината си.
156
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ мачка ***, а Русия Християните. Всеки да си прави извода.
155
25
 
2
 
! Отговори
Европеец с идеи преди 6 години
Страни като Полша, Унгария, Чехия, България трябва да бъдат заплашени, че ще бъдат изхвърлени от ЕС ако не приемат мюсюлмани-бежанци от Сирия! Оградата на българо-турската граница трябва да бъде нарязана и унищожена! Ние, европейците, вярваме в свят без граници, без нации, без войни! Нека се смесваме с другите раси! Браво на г-жа Меркел и на г-н Макрон за твърдата им позиция спрямо изостаналите и непрогресивни източноевропейци! Национализма ще бъде изкоренен!
154
1
 
22
 
! Отговори
Даола преди 6 години
Както се вижда,Тръмп няма работещи ходове във външната си политика, затова продължава с тези заплахи срещу Асад.