Гласове от Турция: Грозно нападение срещу мюсюлмани в България!

Турски медии за инцидента със семейството на зам.-главния мюфтия Бирали
Обновена: 28 юни 2017 19:25 | 28 юни 2017 19:12, Елка Василева
185
Гласове от Турция: Грозно нападение срещу мюсюлмани в България!
Снимка: архив, Reuters

Турските медии съобщават за инцидента със семейството на заместник-главния мюфтия на България Бирали Бирали, чиято съпруга и дъщери бяха малтретирани в  супермаркет в София, предаде БТА.
 
Под заглавие "Грозно нападение срещу мюсюлмани в онази страна" вестник "Миллиет" описва подробно случая, така както е бил съобщен от секретаря на Главното мюфтийство Фаик Джелял.
 
Бирали Бирали, съпругата му и двете дъщери по на 16 и 20 години пазарували в  супермаркет в квартал Свобода в София. Две млади жени и един мъж нападнали Бирали и семейството му, защото жените били с консервативно мюсюлманско облекло и със забрадки.

Още по темата

Пострадалите били настанени в болница и им било издадено медицинско удостоверение. Бирали Бирали изпаднал в шок. Нападателите избягали от местопроизшествието.
 
Вестник "Стар" пише за случая под заглавие "Малтретиране на мюсюлмани в София", като уточнява, че нападателите избягали и все още не са заловени.
 
Анадолската агенция съобщава, че полицията започнала разследване, проучвали се данните от камерите. Главното мюфтийство подало оплакване в полицията и по думите на секретаря на Главното мюфтийство Фаик Джелил няма да остави случая без последствие.
 
"Ще направим всичко възможно виновните да бъдат разкрити и наказани",е цитиран да казва той от вестник "Стар".
 
Изданието "Хаберлер" акцентира, че малтретирането на семейството на Бирали Бирали в дните на свещения за мюсюлманите празник Рамазан Байрам предизвикало дълбоко безпокойство сред мюсюлманската общност в България.
 
За нападението в София съобщават и други вестници - "Сабах", "Хюриет".

В коментара на Анадолската агенция във връзка със случая се посочва, че "ксенофобският и крайно националистически Патриотичен съюз е коалиционен партньор в правителството на Бойко Борисов, който полага усилия да балансира влиянието на крайно националистическите среди в политиката на страната".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
9
 
6
 
! Отговори
Камера снима преди 6 години
Побоя станал пред камерите на Кауфлан. Всеки артист пощурява като види камера да го снима.Къде е била охраната на магазина?
15
5
 
34
 
! Отговори
Язе преди 6 години
Какво ни казва начина на обличане? Това е първата стъпка към явната сепарация и сепарационни претенции. Това директно говори, "Ние не сме като вас, ние сме различни, вие нямате власт над нас, ние ще ви накараме да се обличате като нас. Ние сме над вас." Те много добре знаят, че тези дрехи и този начин на обличане дразнят и го правят нарочно за да предизвикват и да създават проблеми. Ако някой иска да им навреди, не ги удряйте присмивайте им се и им се подигравайте, все пак има свобода на словото
14
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАПАДЕНИЕТО Е ИЗВЪРШЕНО ОТ КОМУНИСТИ
13
10
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съпругата на Бирали е провокаторка. Защо ходи с фередже на публично място след като у нас това е забранено?
12
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
турция ще анексира кърджали и бургаския регион след 15 години кримски сценарий.
11
8
 
19
 
! Отговори
Иванчо+Марийка преди 6 години
Турция защо не ги признава за турци. Защото те никога няма да са 100 % турци нито 100% българи а само така както им отърва.
10
10
 
32
 
! Отговори
Българин преди 6 години
България е светска държава. Тези от онези държави са длъжни са да спазват Българското законодателство. Ако някой от онези страни искат да се разхождат като нинджи или бабешки облекла от средновековието, ТУК НЕ ИМ Е МЯСТОТО ЗА ТОВА. Ходете си като тъмни сенки в онези страни, тук не сте били и няма да бъдете желани!
9
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижте че никой не ни зачита да нищо. КОЯ Е ОНАЗИ СТРАНА, която визират турците? Страната на Боко тиквата, който ходи да целува *** на Ердоган.Страната на мазохистите които продължават да избират, НАЙ крадливата и нанесла най много щети на Бъргария, а именно ГЕРБ.Турците ще си вземат Кърджали и Лудогорието, а вие меките китки вярвайте на НАТО да ви защити.
8
9
 
36
 
! Отговори
ДС преди 6 години
Нашето правителство, трябва да работи с всички сили в посока подкрепяне създаването на КЮРДСКА държава. Само така Турция ще има ОГРОМЕН проблем и няма да може да обръща поглед към БЪЛГАРИЯ и Европа.
7
4
 
20
 
! Отговори
Хм преди 6 години
След като българските власти са изоставили хората на "шведския" и ислямистки терор,то ще има и такива явления!Абсолютно нищо смислено не се прави,а даже се пречи на хората да се организират за самозащита!Ами като не искате етнически конфликти-свършете си работата-затова ви се плаща!Народът е абсолютно отчаян и по-младите направо бягат!
6
7
 
22
 
! Отговори
е преди 6 години
И наши медии непрекъснато съобщават за арести на нормални турци от диктатора Ердоган.
5
5
 
35
 
! Отговори
е.бете им майката преди 6 години
И ние информираме за десетки хиляди пребивани невинни хора в турските затвори ,ама на Турция не й пука и си прави каквото си иска ! И ние информираме за стотици хиляди уволнени от работа по политически причини журналисти ,лекари ,професори ,съдии ,адвокати ,учители ,ама на Турция не й пука ,прави каквото си иска ! Така че е.бете им майката на турците нека да казват каквото си искат ,а ние ще го преместим в другия крачол !
4
4
 
13
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Това са братята на Бойко!
3
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дреме ни за турските медии.С консервативно мюсюлманско облекло да се движат в Анадола.Ердоган защо не си ги прибира в Турция.Прикотка всякаква *** от целия арабски свят и гражданство им дава а "баш"турците от България не ги иска.И всички знаем защо-защото предатели никой не уважава и не иска.
2
25
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Нападението е извършено от комунисти за да развалят добросъседските отношения.
1
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МИ ХУБАВО И БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ СЪОБЩАВАТ ЗА ИНЦИДЕНТИ С БЪЛГАРИ В ТУРЦИЯ