Левите в Германия узакониха еднополовите бракове

Канцлерът Ангела Меркел обаче гласува против
30 юни 2017 11:48, Елка Василева
126
Левите в Германия узакониха еднополовите бракове
Снимка: Reuters

Бундестагът одобри тази сутрин узаконяването на еднополовите бракове в Германия, предаде Франс прес.

Законопроектът, който постановява, че "бракът е сключван между двама души от различен или от един и същи пол", бе подкрепен от долната камара на германския парламент с гласовете на депутатите от три леви партии - социалдемократите, които са по-малкият партньор в управляващата коалиция на канцлера Ангела Меркел, Зелените и Левите.

Някои техни колеги от християндемократическия блок на Меркел също гласуваха в подкрепа на мярката.

Още по темата

В подкрепа на закона се обявиха 393 депутати. 226 консервативни депутати бяха против.

Така Германия ще се присъедини към 20-те западни държави, 13 от които европейски, където вече са узаконени еднополовите бракове.

Законопроектът трябва да бъде одобрен и от горната камара на парламента, Бундесрата, за да влезе в сила, което вероятно ще стане преди края на тази година.

През 2001 г. Германия въведе граждански съюз, който дава права като при брак, освен за някои данъчни облекчения и за осиновяване. Новият законопроект дава на хомосексуалните право да осиновяват деца.

В понеделник Меркел обяви, че ще остави депутатите си да гласуват по съвест по този въпрос. Тя предвиждаше законопроектът да се гласува след парламентарните избори в края на септември, но бе изпреварена от коалиционния си партньор социалдемократите, които заедно със Зелените и Левите наложиха гласуване само няколко дни след това изказване на канцлера.

Самата Ангела Меркел гласува против еднополовите бракове, като заяви, че за нея бракът е съюз между мъж и жена, съобщи ДПА.

"За мен бракът от гледна точка на конституцията ни е брак между мъж и жена и затова не гласувах в подкрепа на този законопроект днес", каза Меркел, цитирана от Ройтерс.

В същото време тя изрази надежда, че "днешното гласуване не само ще насърчи уважаването на различните мнения, но и ще донесе повече социална сплотеност и мир".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
16
 
! Отговори
Десислава Дърев преди 6 години
Източна Европа забрани хомобраковете! Западняците да се спасяват! Хомодвойки не трябва да отглеждат деца! Инак, да си съжителстват колкото искат!
17
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фюрерът ще се обърне в гроба... До къде я докараха тази велика страна...
16
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВСИЧКИ ПРОСТОТИИ ИДВАТ ОТ ЕВРОГЕЙСКИЯ СЪЮЗ
15
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единствения шанс за Германия е Алтернатива за Германия - това е единствената дясна, консервативна и патриотична партия, която се бори за германските ценности и за намаляване на емиграцията от страни от третия свят. Осъзнавате ли, че 25 милиона германци НЕ СА етнически германци? А какво ли ще е след още 30 години? А легализирането на извратенията само доказва какви ненормалници и зомбита управляват Германия. Да вземем пример от Израел как смело се борят с "религията на мира", обаче тук ги плюят.
14
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голям успех, няма що. Ако сметнете и колко човекочаса от скъпоплатеното парламентарно време са преминали под формата на дебат по тази извратена тема, ще разберете, че перверзията е пълна. Направо да му се догади на човек.
13
4
 
13
 
! Отговори
Природен закон преди 6 години
Патологичните различия не могат да се уеднаквяват със закон.
12
3
 
13
 
! Отговори
pich преди 6 години
Светът не отива на добре.
11
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това истинска снимка от събитието ли е? Tакива искрени и екзалтирани усмивки, ще кажеш, че са направили нещо революционно, все едно човек е стъпал на Марс или нещо такова.
10
4
 
5
 
! Отговори
Зигфрид преди 6 години
Сталин и Чърчил обсъждали бъдещето на Германия след ВСВ .Чърчил искал да скопи - повтарям - ДА СКОПИ мъжете в Германия а жените да засели в Африка за облагородяване на местните.Сталин искал неговите германски военнопленници да възстановят разрушеното в СССР.Узаконяването на еднополовите бракове в Германия е стъпка по пътя желан от Чърчил.
9
4
 
4
 
! Отговори
:-) преди 6 години
То е ясно - левите са си леви даже и в България!
8
4
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
поредният резил на германия
7
4
 
20
 
! Отговори
българина преди 6 години
От единия край европейците не раждали, от другия край правят всичко възможно да не раждат. Евроолигофренията е безкрайна и спешно трябва да я напуснем
6
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудесна новина! Дано скоро и у нас да глауват този закон!
5
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Момент, в който ментално заболяване като хомосексуализма започва да се счита за норма. Както върви Русия, кяото не харесвам по принцип, ще се окаже една от последните хетеросексуални зони!
4
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето защо им трябват бежанци на швабите, онея поне са истински мъже и харесват ЖЕНИ, а друговярващите жени си падат по мъже. опчвам да се колебая дали така наречените пришълци не са по - читави от меките китки?!?
3
5
 
14
 
! Отговори
Stefko 88 преди 6 години
браво бе ! браво ! по- голяма идиотщина не можахте ли да си натресете! Лошото е , че след някоя година да не кажа догодина ще има : хайде няма ли и вие ?
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не са действителни "леви" партии.
1
1
 
14
 
! Отговори
Дзъ преди 6 години
...оффффф.... олекна ми