Левите в Германия узакониха еднополовите бракове

Канцлерът Ангела Меркел обаче гласува против
30 юни 2017 11:48, Елка Василева
126
Левите в Германия узакониха еднополовите бракове
Снимка: Reuters

Бундестагът одобри тази сутрин узаконяването на еднополовите бракове в Германия, предаде Франс прес.

Законопроектът, който постановява, че "бракът е сключван между двама души от различен или от един и същи пол", бе подкрепен от долната камара на германския парламент с гласовете на депутатите от три леви партии - социалдемократите, които са по-малкият партньор в управляващата коалиция на канцлера Ангела Меркел, Зелените и Левите.

Някои техни колеги от християндемократическия блок на Меркел също гласуваха в подкрепа на мярката.

Още по темата

В подкрепа на закона се обявиха 393 депутати. 226 консервативни депутати бяха против.

Така Германия ще се присъедини към 20-те западни държави, 13 от които европейски, където вече са узаконени еднополовите бракове.

Законопроектът трябва да бъде одобрен и от горната камара на парламента, Бундесрата, за да влезе в сила, което вероятно ще стане преди края на тази година.

През 2001 г. Германия въведе граждански съюз, който дава права като при брак, освен за някои данъчни облекчения и за осиновяване. Новият законопроект дава на хомосексуалните право да осиновяват деца.

В понеделник Меркел обяви, че ще остави депутатите си да гласуват по съвест по този въпрос. Тя предвиждаше законопроектът да се гласува след парламентарните избори в края на септември, но бе изпреварена от коалиционния си партньор социалдемократите, които заедно със Зелените и Левите наложиха гласуване само няколко дни след това изказване на канцлера.

Самата Ангела Меркел гласува против еднополовите бракове, като заяви, че за нея бракът е съюз между мъж и жена, съобщи ДПА.

"За мен бракът от гледна точка на конституцията ни е брак между мъж и жена и затова не гласувах в подкрепа на този законопроект днес", каза Меркел, цитирана от Ройтерс.

В същото време тя изрази надежда, че "днешното гласуване не само ще насърчи уважаването на различните мнения, но и ще донесе повече социална сплотеност и мир".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
3
 
5
 
! Отговори
фр преди 6 години
До 11Гнус? Гнусно е да чукаш други жени зад гърба на жена си и после да лягаш в едно легло с нея? И обратното. Това да обичаш някого и да се бориш за права, които за жалост имат такива животни като теб, не е гнусно. Омразата ви ще ви се върне, спокойно.
57
3
 
6
 
! Отговори
бр преди 6 години
До НикиДа, ама нямаш против да лъскаш на лесбийско порно, нали? Ама като става дума за човешки права, се пънеш.
56
2
 
6
 
! Отговори
fjjj преди 6 години
До АнонименГорките твои дечица с такъв човекомразец като теб
55
4
 
4
 
! Отговори
КуКу преди 6 години
Е голямо бреме ми падна от плещите. Толкова умилително и трогателно. Само се чудя дали мъжката рожба, която ще си осиновят брадатите мама и тате няма да прихване от тях такава ориентация.
54
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***, честито, да почерпиш!!!!!
53
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дегене,ратския евроге,йски съюз е тотално сбъркан, че и деца им позволява да гледат тея сбърканяци, и после детето като порасне какво ще стане се пита Защо бе, защо???Феминизъм, геьове и други ***, аре стига извращения, ама те арабелите ще ви оправят и ще видите кон боб яде ли!
52
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименКакво друго да очакваш от левите, освен да подкопават устоите на обществото?То па десните като ги укрепиха та затънахме в тинята!
51
2
 
4
 
! Отговори
Ахааа, преди 6 години
значи ако Меркел и Борисов се вземат дали е еднополов брак? А ако Путин опраска Мей , двуполов!
50
4
 
5
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Колкото повече им забраняват неща толкова повече ще се бунтуват и правят паради и т.н. Ако си гей си ... гей. Това е. Няма лечение и т.н. Предпочитам да знам кой е гей и кой не от колкото да се крият. А за да не се крият трябва да имат права. Просто е...
49
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво друго да очакваш от левите, освен да подкопават устоите на обществото?
48
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 53"законът им дава право да осиновяват деца"Горките дечица.. Този свят стана прекалено извратен и никой не мисли за бъдещето. Аман от прогресивни левичари.
47
8
 
11
 
! Отговори
АЗЗЗЗ преди 6 години
В България гей-организациите са в официална коалиция с БСП. Коалицията БСП се състои от 16 партийки, но това никога не се споменава.
46
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 50,не, точно това е, че и потомство ще имат, законът им дава право да осиновяват деца.
45
7
 
18
 
! Отговори
Ники преди 6 години
Я-а-а, в германският парламент гейове, лезбийки и *** биле мнозинство! Бай Хитлер ще се обърне в гроба - нищо не остана от великата раса!!!
44
11
 
20
 
! Отговори
асен преди 6 години
Колкото по-бързо се разпадне ес , толкова по-добре , важно е ние да запазим нравствеността и здравия си разум до тогава , защото в момента зависим от тях , след като унищожиха икономиката и стопанството ни !
43
6
 
19
 
! Отговори
123 преди 6 години
Ето вече и в Германия Сергей Станишев може спокойно да се омъжи ..........
42
4
 
7
 
! Отговори
До 45 преди 6 години
Заличителя на народите се казва ***, има много помощници, като Ердю и мухльовци като теб!!!
41
4
 
7
 
! Отговори
така преди 6 години
Хитлер е австриец, умнико
40
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕС е замислен като инструмент за заличаване на народите. Първо ще бъдат заличени страните от Западна Европа с безразборна емиграция, анти-семейни ценности и разврат. Във Франция до 30-тина години белите ще са малцинство. Малките страни, като Швеция или Белгия, които са с население само от 10 милиона ще бъдат най-лесно заличени. 1/4 от населението на Германия не са германци. Да можеха да видят Хитлер или Бисмарк в какво превърнаха страната им.
39
5
 
9
 
! Отговори
Ангела Меркел преди 6 години
Хитър ход от страна на Меркел да остави левите преди изборите да си правят каквото искат. С това оливане сега ще загубят още повече гласове и Меркел ще спечели убедително. Отракан политик е.