Тръмп и Путин си говориха над 2 часа: Какво ли си казаха?

Руският президент се извини на японския премиер, чакал го над час
100
Тръмп и Путин си говориха над 2 часа: Какво ли си казаха?
Снимка: БТА

Над 2 часа продължи срещата между президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин, съобщи говорител на Държавния департамент, цитиран от Ройтерс.

Асошиейтед прес отбелязва, че преди срещата Белият дом бе обявил, че за нея са предвидени 35 минути, но впоследствие тя се е проточила 2 часа и 16 минути.

Още по темата
След срещата руският президент съобщи, че е обсъдил с американския си колега положението в Украйна и Сирия, борбата с тероризма и кибернетичната сигурност. Путин се извини на японския премиер Шиндзо Абе, че е закъснял и на него се е наложило да го чака около час. "Имах много продължителна беседа с президента на САЩ", каза Путин на срещата си с Абе, съобщи ТАСС.

Тръмп не обяви по какви теми е говорил с Путин, като каза, че това са били "различни неща", посочва Асошиейтед прес.
 
Пред репортери държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън съобщи, че в началото Тръмп е изразил загриженост пред Путин във връзка с евентуалната руска намеса в президентските избори в САЩ през миналата година. По думите на Тилърсън, Тръмп е повдигнал "повече от един път" този въпрос пред Путин, но той отричал за руска намеса.

"Те имаха много твърда и продължителна размяна на мнения по темата", каза Тилърсън. Според него Путин поискал от Тръмп доказателства за руска намеса, съобщи Асошиейтед прес.

Руският министър на външните работи Сергей Лавров каза от своя страна, че американският президент е приел уверенията на руския си колега, че Русия не се е намесила в изборите в САЩ, предаде Франс прес.

Тилърсън определи срещата Тръмп-Путин като "много конструктивна". Той каза, цитиран от АФП, че двамата президенти са се стиковали много бързо. "Много ясно има позитивна алхимия между" Тръмп и Путин, подчерта Тилърсън, цитиран от Франс прес.

Руският външен министър, който заедно с американския държавен секретар е присъствал на срещата между двамата президенти, каза, че срещата е била "много продължителна и много конкретна", съобщи ТАСС. "Имам усещането, че президентите - и руският, и американският - се ръководят от интересите на своите страни", констатира Лавров.

По думите му Путин и Тръмп са обсъдили "в конкретен и делови стил" темите Сирия, Украйна, Северна Кория и кибернетичната сигурност и "още много въпроси", като са се договорили за "много конкретни неща". Лавров добави, че двете страни ще създадат съвместна работна група по информационна сигурност.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
8
 
! Отговори
КАКТО КАЗА преди 6 години
БЕРЛУСКОНИ: В ТРЪМП най-много харесвам МЕЛАНИЯ
12
13
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Тръмп му е чел конско... - и жужи веднага се обадил да освободят Навални...
11
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВВП как гледа ДТ като бог!!!!
10
0
 
0
 
! Отговори
НЕ СЪМ ТРЪМПИНИСТ преди 6 години
по-скоро ПУТИНИСТ
9
5
 
1
 
! Отговори
ВИЦОВЕ преди 6 години
естествено. Да не си мисли някой, че са си поделяли СИРИЯ и УКРАЙНА. ИЛИ БЪЛГАРИЯ
8
0
 
14
 
! Отговори
байхейс преди 6 години
Уол Стреет-ските евреи май окончателно ще се простят с "глобализацията" и "еднополюсния модел"толерастията изживява последните си дни
7
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"американският президент е приел уверенията на руския си колега, че Русия не се е намесила в изборите в САЩ," - е не няма такова лицемерие. Да се правиш на ударен как си спечелил изборите. Дайте да заменим Русия с Англия или по конкретно с една английска фирма. Дали тази фирма ще може да каже същото като Путин
6
9
 
2
 
! Отговори
Локум ага преди 6 години
Два часа са обсъждали клишета, празни приказки, пустословие и словоблудство, а медиите дораздухаха, хиперболизираха и направиха задълбочен анализ на нищоказването.
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наистина Как Лавров го е гепил отгореМалиий Дончо Дончо-ооо.....
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
доналд-елвиса е обърнал длан нагоре и на лавров ... мъка, мъка , излагация
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе който е голям си е голямОстаналите са или едноезични или еднокнижни
2
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фалшивия пилот радев е смешен президент, ако беше гн. Плевнелиев сигурно нямаше да позволи тази среща, това е удар по нашата сигурност!
1
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този ахмак не го научиха на ръкостискане и това си е ... бунакът си е бунак и няма оправия ...