Тръмп: Срещата с Путин мина страхотно!

Американският президент преговаря и с Тереза Мей
8 юли 2017 11:35, Петя Славова
51
Тръмп: Срещата с Путин мина страхотно!
Снимка: БТА

Американският президент Доналд Тръмп описа срещата си с президента на Русия Владимир Путин като преминала "страхотно", предава AFP.

Двамата разговаряха почти 2 часа, въпреки че по първоначална уговорка, срещата трябваше да продължи 30 минути. По време на разговор с британския премиер Тереза Мей, Доналд Тръмп заяви, че е имал "страхотна среща с Владимир Путин вчера".

Също така американският президент смята, че търговското споразумение с Обединеното кралство ще бъде сключено "много, много бързо", предава британското радио City . Тръмп, който е на срещата на Г-20 в Хамбург заяви, че ще посети Лондон, въпреки възможната обществена реакция, пише "Фокус".

Основните теми на разговор на Мей и Тръмп в рамките на Г-20 са търговията, климатичните промени и борбата срещу тероризма.

Също така стартира и срещата между президента на Русия Владимир Путин, канцлера на Германия Ангела Меркел и президента на Франция Еманюел Макрон, предава ТАСС. Срещата е в хотел Атлантик в Хамбург.
Лидерите на Русия, Франция и Германия ще обсъдят кризата в Украйна.

Въпросът за Украйна не се повдига за първи път на тази среща на Г-20 в Хамбург. В петък той бе обсъден по време на разговора между президента на Русия Владимир Путин и Доналд Тръмп. Тогава американската страна информира Русия за назначаването на нов специален представител за Украйна, а именно Курт Волкер, който може да посети Москва в скоро време.

Преговарящите от Г-20 се съгласиха на съвместно комюнике, но не могат да постигнат разбирателство по въпроса за климатичните промени, предава Reuters .Представители на Европейския съюз заявиха, че най-вероятно въпросът за климатичните промени ще бъде решен днес.

"Резултатът е добър. Имаме комюнике", заяви един представител на Европейския съюз. "Има само един висящ въпрос, а именно климатът", добави той.Частта от комюникето, която предстои да бъде дискутирана, се отнася до настояването на САЩ да има споменаване на изкопаемите горива.

Днес е вторият ден от срещата на върха на Г-20 в Хамбург. Световните лидери ще обсъждат глобалната търговия, климатичните промени и международния тероризъм. Форумът бе белязан от сблъсъци между антиглобалисти и полиция, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Домакинът на срещата, германският канцлер Ангела Меркел, заяви, че участниците в разговорите, сред които са президентът на САЩ Доналд Тръмп, руският му колега Владимир Путин, европейски и азиатски лидери, "все още има да свършат доста работа" по формулирането на заключителното комюнике на срещата, което се очаква днес.

Вчера Меркел заяви пред лидерите, че трябва да са готови да направят компромиси. Подходът, възприет от канцлера като домакин, бе да работи за такъв резултат от срещата, който да е приемлив за всички.

Сред останалите теми в програмата за днес са икономическото партньорство на водещите страни с Африка, миграцията и здравеопазването. Преговарящите от Г-20 са се споразумели за общите положения в комюникето, но все още имат един въпрос за доуточняване и той е свързан с климатичните промени, заяви официален източник от ЕС, цитиран от Ройтерс.

По думите му в документа е записано и намерението страните от Г-20 да се борят с протекционизма. Частта от комюникето, по която още няма съгласие, се отнася до настояването на САЩ в декларацията да бъдат споменати изкопаемите горива, каза източникът.

ДПА също цитира свои дипломатически източници, според които САЩ са приели да бъде направен компромис по въпроса за търговските отношения, пише БТА.

В резултат на това в заключителния документ ще присъства поемането на "ангажимент за свободна търговия" и за "отказ от протекционизъм".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
краварията ще върви надолу русията нагоре това е бъдещето.а мъркълината и биха шута заедно сис еврейския европейски юнкер.затова учете руски и китайски и си слагайте наколенки да коленичите пред руския цар.избирате между цар и султан
35
0
 
5
 
! Отговори
Нянго преди 6 години
Като се научиш да пишеш на български, и Боко ще го поканят
34
3
 
5
 
! Отговори
Y Yotov преди 6 години
Borisov zashto ne e pokanen na sreshtata G-20. Dogodina moje da se pomisli za format G-20+ Borisov! Ne moje da se vzemat takiva vajni resheniq za sadbata na chovechestvoto bez negovoto mnenie!
33
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ търсят заеми.
32
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Видяхте ли как Путин чака повече от 5минути диван чапраз да дойде султана и да благоволи да се срещне с него?
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗА СУЛТАН ЕРДОГАН НИКОЙ НИЩО НЕ ПИШЕ ,МАЙ НИКОЙ НЕ Е ПОЖЕЛАЛ ДА СЕ СРЕЩНЕ И ГОВОРИ СЪС СУЛТАНА ! СУЛТАНА МАЙ ПРИСЪСТВА ТАМ САМО ФОРМАЛНО ?!...Не пише тук, иначе султанът се срещна с Путин, Гутиереш, Тереза Мей, Тръмп, Шиндзо Абе....Информирай се повечко!
30
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние българските патриоти искаме Русия да ни окупира ни освободи както Крим, защото ни омръзна да сме бедни и искаме по-високи пенсии и да не сме гладни, пък ако трябва и ще се обрежем.
29
5
 
3
 
! Отговори
До малкото пипи преди 6 години
На този който наричаш тромпет се кланя цял свят,макар и част от тях и ти плювкате много но той е това ,което ти никога няма да бъдеш!Богат ,известен,с хубава жена и семейство!Препоръка:надувай на комшията тромпета и си трай!
28
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тромпета е толкова бездарен политик горкият, че дори и най-близките съюзници на САЩ вече не вярват и на една негова дума. Отблъсна всяка една цивилизована държава и скоро ще навре държавата си там откъдето трудно се излиза. ЕС вече започна да прави всичко обратно на тоя клоун...а никой не се ебaва ЕС, защото могат да погубят всяка държава икономически. Само с оръжие нестава, трябва и малко пипи.
27
5
 
7
 
! Отговори
:) преди 6 години
Този клоун други думи освен: "много, много добре" и "страхотно" използва ли?
26
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп е много, много голям майстор в политиката!
25
1
 
16
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 6 години
А бе, защо нашия Бойко отсъства от тази важна среща? Чи може ли без него? Снимките ще бъдат грозни .Това не се ли знае?
24
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чъки, това че руснаци населяващи източна Украйна искат да се отцепят от Украйна не значи, че руски военни части са влезли в Украйна и искат да отделят Донецк и Луганск от Украйна. Огромна е разликата,таварищ, а това че Крим си е бил винаги руски и малките деца го знаят, само такива сорросоидни хамерикански *** като теб не искат да приемат това! ФАКТ! Свиквайте! Това са реалностите!
23
42
 
12
 
! Отговори
чъки преди 6 години
Русия нападна суверенна и християнска Украйна.Русия окупира украинските християнски градове Луганск и Донецк.Русия изби 10 000 християни в Украйна.Русия анексира Крим,полуостров записан на всяка карта,договор,документ по света като част от християнска,суверенна Украйна.Русия избива украинци на тяхна територия,без нито една шушка да не е гръмнала от Украйна към територията на Русия.Джуджето от Кремъл е военнопрестъпник,окупатор и масов убиец.Факт.
22
10
 
5
 
! Отговори
Veryyyyy hapyyyyy преди 6 години
Внимание Внимание ??????? Всички където пишете тук сте е.ати *** !!!!!!!! Мерси за вниманието!!!!*** *** НЕДОПРАВЕНИ КОМПЛЕКСАРИ.
21
28
 
9
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
Крим беше част от Украйна, москалите го окупираха и превърнаха във военна база срещу НАТО, Европа и в частност България.
20
0
 
4
 
! Отговори
Не съм Ванга преди 6 години
Е МИ ТАКА ЩЕ.КАЖЕ. АЗ ГО ПРЕДПОЛОЖИХ .
19
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
чъки, Крим си е бил винаги руски. За какво анексиране ми говориш, бе *** сорросоиден? Той ако не беше руски, украинцитя нямаше да го дадат без нито един гръмнал калашник, както и стана . ***!
18
25
 
7
 
! Отговори
чъки преди 6 години
Русофилските импотентни комплексари са се превъзбудили от големите мъжаги Путин и Тръмп.Мислят си за голями ракети,окупация,завладяване,убийства и анексиране на територии на суверенни държави.Нормално,като не можеш да правиш някои неща в леглото,те избива на агресия.А когато си ***,тогава не ти остава нищо друго освен да искаш да убиваш.
17
1
 
15
 
! Отговори
Veryyy hapyyy преди 6 години
Супер май идва рая на земята щом тези двамата пичове си стиснаха ръцете значи всичко е ток и жица ,само онова *** Ким чен унчетооо малко създава проблеми ама тези двамата ще го привикат и така ще го нашляпат с коприва.:):)