Разбраха се! Румъния взима от САЩ ракетни комплекси за 4 млрд.

Холандия пък купува 70 ракети от Вашингтон
Обновена: 12 юли 2017 09:28 | 12 юли 2017 07:46,
460
Разбраха се! Румъния взима от САЩ ракетни комплекси за 4 млрд.
Снимка: Reuters, архив

САЩ решиха да доставят зенитно-ракетни комплекси "Пейтриът" на Румъния и авиационни ракети "Хелфайър" на Холандия, съобщи правителствена агенция към американското министерството на отбраната, цитирана от ТАСС.

Според Пентагона договора с Букурещ възлиза на 3,9 милиарда долара, а с Амстердам - на 34 милиона долара.
На Румъния се предвижда да бъдат доставени 7 зенитно-ракетни комплекса "Пейтриът", включващи 56 ракети от една модификация и 168 - от друга.

Холандия купува още 70 ракети "Хелфайър" към вече поръчани 180.

Според министерството на отбраната, новият договор с Румъния ще укрепи външната политика и националната сигурност на САЩ, тъй като ще увеличи сигурността на съюзник в НАТО, който е бил и продължава да е фактор за политическа стабилност и икономически напредък в Европа. Тази сделка ще отговори на нуждите на Румъния в сферата на самоотбраната, както и на целите на НАТО, без да промени равновесието на силите в района, подчерта Пентагонът.

Разрешение от Държавния департамент за осъществяване на продажбите, каквото се изисква по закон, е получено. Правителството е уведомило официално Конгреса и сега законодателите имат 30 дни да проучат новите контракти и евентуално да ги блокират. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


460
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
321
7
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 34970 години на миналия век САЩ президента отива в САрабия и сключва сделката на ВЕКАСАЩ гарантират че никой няма да барне САУДИ династията и САЩ ако трябва ще направят военна интервенция - целия петрол и свързания с него метан ГАЗ ще се търгува само за долари - или от къде идва петродолариОт този момент насетне на долара не пише че е обезпечен с злато и всички активи на банката. Пуска се печатницата на пари първа цел финансиране на войната във ВиетнамДолара става резервна валута
320
1
 
13
 
! Отговори
АЙДЕ БАСТА! преди 6 години
АМАН ОТ РУСКИ ПРОСТОТИЙ!!!
319
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боби защо никой не ще да попадне в капана на курса на рублата?---Дори и руските *** като Боби не тролват за рубли ами искат мръсни капиталистически долари.
318
1
 
7
 
! Отговори
До трола Боби преди 6 години
Троби, ти откога започна да разбираш от банково дело? Тапия ли имаш, от блогъри ли си чел или имаш близки пенсионирани банкери? Тези дни фалира една от големите руски банки "Югра". Дори във википедията пише, че собственикът и е близък до "най-високите нива на властта". То затова и джуджето не си влага доларчетата в руски банки, а в западни.Хайде, повлякоха крак та да я последват и други. Затлъстяването на мозъка е нелечимо!
317
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А, не всички са разбрали, че е по - добре да транзитираш, отколкото да потребяваш. Само ти си го разбрал това. Аз не съм толкова неумен ;)))....От написаното личи, че умен и интелект са мръсни думички за тебе и е последното нещо с което би могъл да се похвалиш.Хайде транзитирай си там каквото транзитираш, пък дано прогресираш и просперираш, че да може и да потребяваш някога.
316
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
между другото не иде реч за някакви пейтриъти, а за цялостна интегрирана система за ПВО към която има 6 самолета ф-16
315
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак попадаш в капана на КУРса на долараБВП в долари се смята само и единствено за САЩ...Боби защо никой не ще да попадне в капана на курса на рублата?Защо и самите руснаци не сключват договорите си за доставка на газ в рубли ами искат в омразните долари?Едва ли някой ще има против това.
314
1
 
8
 
! Отговори
До трола Боби преди 6 години
Троби, нямаш умора да тролиш и ядеш. Днес изкара 2 лева и 20 рубли. Ти смятай по КУРса.Затлъстяването на мозъка е нелечимо!
313
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
13 спътника в експлоатация, 2 в състояние на подготовка и 3 в неустановен(?;)) статус. Т...18 в експлоатация. Планирани са общо 30.Работят съвместно с американската GPS.Какво не ти е ясно?12 години от зараждането на идеята до позиционирането на над 60% от плануваните спътници е огромен успех.
312
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой май не разбра какво стана. Американците казах:"Трябва да печелим пари от оръжейния бизнес. Ако не ни купувате бракмите, ще направим голяма война или в Коерея или в Сирия, защото другаде няма." И всички се втурнаха да купуват, защото ако войната се разрасне, иран ще си направи бомби, китай ще ги използва и всичко това докато русия ги стреля като луд с картеница. А тогава евроатлантическите ястреби като украйна, полша и румъния, където има поделения на НАТО, ще умрат геройски ;)))
311
5
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 342в момента 1$=60руб Курса е със 7 пункта по-висок от миналата 2016 година 1$=67руб
310
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За европейската система за глобално позициониране Галилео:13 спътника в експлоатация, 2 в състояние на подготовка и 3 в неустановен(?;)) статус. Тоест, 13 спътника за 12 години са пуснати. А те не стигат за да има някаква значима точност дори само за половината северно полукълбо. Китайците дори имат ГПС система, а великата Европа няма. Защо? Някакъв евроатлантически отговор? Технологията им е развита, пари имат, нужда имат огромна, пазар на услугата имат страхотен, какво им липсва? ;)))
309
6
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 335Пак попадаш в капана на КУРса на долараБВП в долари се смята само и единствено за САЩТака Важния въпрос който ПРОПУСКАШ Е: Какво е един долар в момента? За да се сдобиеш с един долар в България или Русия трябва:1. да вземеш един долар от Банка в ДЪЛГ(по редичката по редичката от САЩ правителство а то от ФЕД)2. Да произведеш нещо което да продадеш за Долари(Само че производството е в КАКВО в долари или в местна валута?)И така благата се произвеждат в лев и се разменят за $
308
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спокойно санкциите на САЩ срещу Русия се отразяват много добре на руската икономика ! рублата уверено върви нагоре спрямо долара и еврото,заплатите още по-уверено вървят надолу и всичко е в разцвет. Още година, две и руснаците ще достигнат стандарта на живот от 89 - 90та година а и ние може да закачим от "благоденствието".
307
3
 
3
 
! Отговори
вмро преди 6 години
евала на румънците... и ние скоро ще модернизираме свещената ни армия пехотата въздушното и така нататак... да не забравяме че от двете страни сме заобиколени със исторически врагове както турция така и с шумадия (сърбия)
306
0
 
3
 
! Отговори
Пеевски преди 6 години
Аз си слагам големите дебели топки че сега ако има референдум ЗА или ПРОТИВ ПЕЕВСКИ да купи България и да прави каквото си иска с нея ...... ще го спечеля ! Попаднах на народ :) за това не си знам парите ! Народ който забрави 4 милиардчета как се изпариха барабар с мене :) И от наглост да видя колко е *** народа ....се водя депутат и вземам до ден днешен заплата от шилешкия народ дори без да съм стъпвал в парламента от близо 2 години ! ГЕРБ И ДПС това е истината ....само да си покрай тях !
305
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Финансис, това от украинското министерство на финансите ли го прочете? Отчетите са официални за миналата и по - миналата година ;)))Вземи попрочети. Ама сигурно не знаеш език, та за това не можеш. Съжалявам брато, мога да ти ги преведа срещу скромно заплащане ама трябва да ми ги пратиш. Ако не можеш да ги намериш, мога да ги намеря за теб. Пак срещу скромно заплащане ;)))
304
5
 
5
 
! Отговори
САЩ преди 6 години
Шубе ни е от Русия за това ни трябват пионки наречени "партнйори" :) В шаха винаги пешките заминават първи ама слава на пешките те са важни наши приятели !
303
9
 
7
 
! Отговори
Radio pravda преди 6 години
До XXXХубавото е, че повечето българи са като теб, братец. Неслучайно дори немецът Борис III не изпрати нито един български войник да воюва против Русия на свещената братска славянска земя. То и затова Петър Дънов предупреждава царя чрез доверения му съветник Лулчев: "ако изпратиш българската войска срещу Червената армия и руснаците, тя ще мине до един на тяхна страна. А от твоя род и коляно един няма да остане после". Умен цар сме имали.
302
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и ние требва да смениме овехтелите С-300 с пейтриъти, е на нас 7 не ни трябват ама 3-4 ще са екстра