Путин похвали Тръмп, умеел да слуша събеседника си

Руският президент се надява диалогът между двамата да продължи
90
Путин похвали Тръмп, умеел да слуша събеседника си
Снимка: БТА

Владимир Путин изрази днес надежда, че диалогът му с президента на САЩ Доналд Тръмп, започнал по-рано този месец в Хамбург, ще има продължение, предадоха Ройтерс и ТАСС.

"Ако има такъв наш диалог, то в този смисъл, както вие казахте, в човешки смисъл, има шанс да се надяваме, че този диалог ще се развива и в бъдеще", каза руският президент на среща с миньори от Лебединския минно-обогатителен комбинат в Белгородската област. Срещата бе излъчвана на живо от тв канал "Росия 24".

Путин похвали Тръмп за умението му да слуша събеседника си. "За човек, който работи с хора, това е извънредно важно - да умееш да слуша и живо да реагира, да комуникира", каза руският държавен глава. По думите му Тръмп "е доста открит човек и много се отличава от телевизионната картина, от облика, който сам си създаваше по време на предизборната кампания".

Преди да отговаря на въпросите за срещата си с американския президент на форума на Г-20 в Германия Путин отбеляза, че освен миньорите в залата има и журналисти. "Ако я нямаше пресата, щях да ви разкажа по-подробно", каза той с усмивка.

Руският президент окачестви като реторичен въпросът на един от присъстващите колко ще продължи кризата в Украйна. "Нашият народ е търпелив", каза той, добавяйки, че това се отнася и за руснаците, и за украинците, които според него са до голяма степен един народ. По думите му продължителността на кризата зависи от това колко дълго ще търпят хората в Украйна.

После той отбеляза, че доходите на украинците спадат, брутният вътрешен продукт на Украйна се е съкратил с една трета, че Киев не знае къде може да продава произведените двигатели за хеликоптерите "Ми" и че изобщо всички отрасли на украинската икономика без селското стопанство не работят ефективно. Владимир Путин предрече, че селското стопанство на Украйна също ще западне, ако там проникнат генетично модифицирани организми (ГМО). (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Селското стопанство на България в момента е 100 пъти по-гооямо от 90те на сам. Всички земи си обработват ...Има огромни винарни. ..плодове ...Какво ли не. Другото са лозунги за светло бъдеще...което никога неидва.
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе бойче, защо Волен и Лозан излязоха по-умни и по-честни от теб?
7
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълни глупости. Украйна ще боледува 5-10 години след което ще тръгне на добре . България мина по този път. Истината е че Русия те хваща да работиш за нея без пари и като те отреже оставаш съвсем гладен. ПоСле виждаш, че има деуг пазар много по-голям и нормален . Стискайте зъби и влизайте в ЕС. Ето че 10 год след нас ...даже Сърбия си прави устата вече за ЕС....Мекедония. ...Ч Гора. ...Хърватска влезе много след нас....Но влезе.
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойче твоя идол къде е между големите? Нещо го няма.
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойче какво стана? Нещо Лозан Панов излезе прав, а ти не. Дори Волен излезе прав, а ти пак не.
4
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОЙ ТИ БАТЕ БОЙКО ЗАЩО ТЪЙ РЕВЕШ, ТВОЙТА БУЙНА, БУЙНА КАРИЕРА ТРЪМ И ПУТИН ЩЕ Я ПОГРЕБАТ
3
11
 
6
 
! Отговори
м даа преди 6 години
Както казваше един виден политик "не ме гледай умно , българино". Та и Тръмп - като не разбира за какво иде реч - гледа умно.
2
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТРЪМП И ПУТИН ЩЕ СЕ РАЗБЕРАТ - ЛОШО ЗА КОМУНИСТИТЕ, ЦИОНИСТИТЕ И ПАНГЕРМАНИСТИТЕ.
1
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая малечка главичка що знае.