От Луганск отрекоха: Проект за Малорусия не е обсъждан

Целесъобразността на подобна крачка будела големи съмнения
18 юли 2017 17:00, Елка Василева
26
От Луганск отрекоха: Проект за Малорусия не е обсъждан
Снимка: архив, Reuters

Проектът за създаване на държава Малорусия не е бил обсъждан с представители на самопровъзгласилата се Луганска народна република (ЛНР). Това заяви днес пресслужбата на ръководителя на администрацията на ЛНР Игор Плотницки, предаде ТАСС.

По-рано за създаването на "нова държава" – Малорусия, съобщи Александър Захарченко, лидерът на другия сепаратистки район в Източна Украйна - Донецката народна република (ДНР). Той каза, че идеята е била одобрена и от представители на ЛНР и други украински райони.

Още по темата

Твърдението на Захарченко бе опровергано и от председателя на Народния съвет на ЛНР Владимир Дегтяренко, който заяви, че този сепаратистки район не е изпращал свои официални представители в Донецк за участие в заседание на представители на украинските региони и дори не е знаел, че има намерение "да се проведе такова мероприятие".

Дегтяренко подчерта, че в момента целесъобразността на подобна крачка (създаването на Малорусия) "буди големи съмнения". Председателят на парламента на ЛНР отбелязва, че "републиката" спазва Минските споразумения, "на които няма алтернатива".

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: луганскМалорусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АндрешкоЧакай бе, тя Русия кога стана балканска държава? Щото нейният диктатор е така - сутрин каже нещо, след два часа - друго, а вечерта - противоположно на първото.
6
2
 
6
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
Тези много ми приличат на един премиер на една балканска държава-преди обяд каже едно,след обяд друго противоположно на първото...
5
15
 
5
 
! Отговори
че гевара преди 6 години
Аятолах Путин уби 10 000 християни в Украйна и нападна суверенна християнска държава.Аятолах Путин ще отговаря пред християнска Европа и САЩ.Заедно с ислямския диктатор Асад ще бъдат съдени пред света.Империята на злото ще падне,бъдете сигурни.140 000 милиона руснаци ще бъдат освободени от оковите на руската мафия и олигарси,начело с Путин.
4
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знаете ли кои са създателите на градовете Донецк и Луганск. Жокер . Не са руснаци
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
eeeee, бива ли така?! Близо 200 безумни коментара на предната ви "дописка" да са били нахалост! :)
2
12
 
6
 
! Отговори
Stefko 88 преди 6 години
пишете колкото си искате с ника ми по-умни няма да станете дрогаре русофиле ха ха ха колко сте зле!
1
17
 
9
 
! Отговори
Stefko 88 преди 6 години
пълна пародия! Очудващо е , че тука имат симпатизанти.... от IQ-то ще да е....