Волфганг Шойбле сравни Турция с ГДР

Ако нещо се случи, никой не може да ти помогне, посочи той
21 юли 2017 13:30, Красимир Ангелов
94
Волфганг Шойбле сравни Турция с ГДР
Снимка: Reuters

Финансовият министър на Германия Волфганг Шойбле обвини Турция в произвол и определи част от действията на  президента Реджеп Тайип Ердоган като "игрички", пише "Der Spiegel".

Още по темата

Изданието отчита, че властта в Берлин демонстрира единство в позицията си към Анкара и започва да променя рязко своята политика към Турция.

"Турция извършва арести произволно и не отговаря на минималните консулски стандарти. Това ми напомня за начина, по който се действаше в ГДР. Който е пътувал там, помни нещо, което беше ясно - ако нещо се случи, никой не може да ти помогне", коментира германският министър.

Той определи Турция като рискова държава за посещение на германски граждани.

"Ако Турция продължи с тези игрички – като тази да не допуска посещение на правителствена делегация в базата в Коня, ще трябва да кажем на хората – пътувайте в Турция на собствен риск, не можем да ви гарантираме нищо", подчерта Шойбле.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естествено че Османската империя е провалила се империя, днес в наши дни да сте чули че има османски народ ? има ли в наши дни османска общност, по подобие на британската или франскофонската? дори и столицата на тази империя в наши дни носи друго име :)
68
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
.... освен да провокирате коментари за и против на пишман форумци ердоганисти....гадни сте....Да, истината не винаги е приятна, но няма как да продължиш напред като си затваряш очите за нея.
67
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"проблема не е в Турция и турците, а в сегашното и управление, не е добре когато комшиите се управляват от изперкал диктатор мечтаещ възстановяването на една провалила се империя"Колега ти какво искаш бе и Ердоган да слуша като вашите там този и онзи...Ердоган "може" да каже стоп, ако има нещо против държавната и националната сигурност и точно това на някои не им харесва...щото те искат кукли на "конци"...Виж вашите какви са добрички за тях...ама питаш ли народа? Ние сме си доволни от Ердоган!
66
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повечето Германци на мига биха се върнали в ГДР ама не може, а тоя *** да не дава акъл на Турция, те сами ще решават какво ще правят.
65
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ами щом една империя вече не съществува, значи се е провалила :))) толкоз просто и логично, ако беше успешна нямаше да изчезне от картата на земята...Много опростенческо мислене. По същата логика и теб след време няма да те има, значи си провален човек.
64
3
 
5
 
! Отговори
Бдинец преди 6 години
До 55 Сърбия беше насъскана и кредитирана от Австро-Унгария за войната си с България през 1885г.,и австрийския посланик в Сърбия се срещна в Пирот с княз Батенберг, и го заплаши с австрийската армия.По време на 1-та Балканска война, няма мобилизирани турци, за 2-та има, и знаем изхода от войната, както и от 1та Световна война.
63
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ами щом една империя вече не съществува, значи се е провалила :))) толкоз просто и логично, ако беше успешна нямаше да изчезне от картата на земята...Дай пример за непровалена империя.
62
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя шойбле що не се скрие???? Арестували били в ГДР!!! Е да, ама поне са говорели хората какво мислят! А в другата германия и целия запад, вече ДАЖЕ НЕ МОЖЕШ ДА ГОВОРИШ НЕЩО РАЗЛИЧНО ОТ ОФИЦИАЛНОТО ПЛЕЩЕНЕ! Всички са вече еднакво ***, еднакво говорят, еднакво се поддават на всякакви внушения и предават и род и родина и традиции и даже по пол са вече еднакви - тоест никакви!
61
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не виждам защо ни занимавате какво казал Волфганг Шойбле за Турция освен да провокирате коментари за и против на пишман форумци ердоганисти....гадни сте.
60
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ами щом една империя вече не съществува, значи се е провалила :))) толкоз просто и логично, ако беше успешна нямаше да изчезне от картата на земята
59
2
 
14
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
До Анонимен--56;Напълно си прав. Но все пак Ердоган е преходна личност. Всички видяхме резултатите от Референдума. Не може да се пренебрегва мнението на другите 50% ,които са по--интелигентната част от турците. Така ,че по--спокойно.Мисля че нашите лъжепатриоти имат вина за настроенията срещу Турция. Турция е мъдра държава.Тя ще устои на напъните на Ердоган.
58
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
една провалила се империя...Ако беше чело малко повечко щеше да знаеш, че империите имат начало и край. Да казваш за империя разпростряла се на три континента и просъществувала над 7 века, че е провалила се говори само за провала на образователната система чийто продукт си. По-скоро не е образователна, а отделителна система.
57
2
 
13
 
! Отговори
До Запознат преди 6 години
Колега много се радвам, че все още има в България хора, които нямат конски очила...Когато съм живял в България се разбирахме и уважавахме с българските комшии...та даже като потегляхме за път всичките изленаха да ни изпратят та даже викаха останете, може и да се подобри ситуацията батко ми Гьорги на 45години мъж няма да го забравя, че рева под синята слива!
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има си архиви и който иска може да ги намери и да разбере истината. ...Божке, божкеее....Ти в библиотека не си стъпвал за архиви ми говориш. За кладенчова вода да те питам ли....
55
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Запознате проблема не е в Турция и турците, а в сегашното и управление, не е добре когато комшиите се управляват от изперкал диктатор мечтаещ възстановяването на една провалила се империя
54
6
 
12
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
Историята е предопредила да живеем заедно с турците и след това като съседи. Затова трябва да се разбираме. След руско турската война нищо лошо не сме видяли от Турция.Тя е единствената страна която ни изпрати помощ по време на Сръбско -бъгарската война.Русия насъская Сърбия. През Балканската война в Армията ни служат няколко хиляди Турци. Няма и 1 предателство. Предаядоха ни русофилите.През ПСВ с Турция бяхме съюзници. Това стана заради Русия и заради нея станахме съюзници на Германия.
53
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има си архиви и който иска може да ги намери и да разбере истината. ...Ами чети ги се, какво плямпаш небивалици.Може да почнеш с крайъгълният камък на българската "история", романът "Под игото". Още в първата глава се разбира как са живяли българите. Стои си старият чорбаджия под астмата и вечеря с многобройната си челяд. Идва чаушът и му се извинява, че го безпокои в късният час.Чел ли си го?
52
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ходете другаде да уверявате колко добре живели българите тогава. Ако не ни се бяхте изпречили на пътя сега щяхме да сме на нивото на Франция и Германия."Само България ли е била в Османско Владичество...виж Гърция виж другите държави...Сега "може би" щяхте да бъдете на нивото Франция и Германия...АКО НЯМАХТЕ РУСКО ВЛАДИЧЕСТВО...Те са добре след Османското, защото нямали Руско!!!Но с този ваш акъл и ако нямахте руско, щяхте да сте на това ниво...Сега сте в Европейско Владичество...:-)
51
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Основният производител на селскостопански блага бяха българите. "За това ли след "голямата екскурзия" нямаше кой да ви прибере житото и тютюна...и след нас ви се влоши селското стопанство!
50
2
 
7
 
! Отговори
З преди 6 години
До Анонимен--43;За клането на Арменците и на Тракийските българи има вина и Русия.Султана утвърди Българската ЕКЗАРХИЯ с 225000кв.км .А русия и Австроунгария на 08.07.1876г на Рахщадската конвенция и след тов в Будащеща се разбраха; ДА НЕ СЕ СЪЗДАВА ГОЛЯМА И СПЛОТЕНА ДЪРЖАВА НА БАЛКАНИТЕ. На Цариградската конференция ни гласуваха АВТОНОМИЯ и 175000кв.км. Граф Игнатиев я провали като се срещна на 15.01.1877г. с Митхад Паша. На 18.01.1877г Турция трябваше да подпише решенията на Царигр. конфе