Волфганг Шойбле сравни Турция с ГДР

Ако нещо се случи, никой не може да ти помогне, посочи той
21 юли 2017 13:30, Красимир Ангелов
94
Волфганг Шойбле сравни Турция с ГДР
Снимка: Reuters

Финансовият министър на Германия Волфганг Шойбле обвини Турция в произвол и определи част от действията на  президента Реджеп Тайип Ердоган като "игрички", пише "Der Spiegel".

Още по темата

Изданието отчита, че властта в Берлин демонстрира единство в позицията си към Анкара и започва да променя рязко своята политика към Турция.

"Турция извършва арести произволно и не отговаря на минималните консулски стандарти. Това ми напомня за начина, по който се действаше в ГДР. Който е пътувал там, помни нещо, което беше ясно - ако нещо се случи, никой не може да ти помогне", коментира германският министър.

Той определи Турция като рискова държава за посещение на германски граждани.

"Ако Турция продължи с тези игрички – като тази да не допуска посещение на правителствена делегация в базата в Коня, ще трябва да кажем на хората – пътувайте в Турция на собствен риск, не можем да ви гарантираме нищо", подчерта Шойбле.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германците трябва да знаят, че терористите от ПКК няма да ги спаси немското гражданство. Нахалост направиха кюрдите немци.
8
9
 
25
 
! Отговори
Паметлив преди 6 години
Само преди няколко години в Германия не допускаха да се каже нещо лошо за Турция и държаха тя да влезе в ЕС!На практика и тогава властта(в Турция) си беше същата.Да не би германците да изживяват някакво (закъсняло)просветление?Щото открай време е ясно,че място в Европа за Турция НЯМА,както и за която и да е друга мюсулманска страна.Е,то сега Европа усилено се ислямизира,така че пак може да се получи-ислямски ЕС да приеме ислямистка Турция.
7
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ако Турция продължи с тези игрички като тази да не допуска посещение на правителствена делегация в базата в Коня, ще трябва да кажем на хората пътувайте в Турция на собствен риск, не можем да ви гарантираме нищо", подчерта Шойбле....Всеки пътува на собствен риск.Освен тлъстите депутати които не мърдат никъде без охрана.
6
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко е добре планирано след втората световна от евреите - Германия която е васал на Израел и на САЩ да обедини Европа под своя власт. Турция извършва независима национална политика и това не се харесва на глобалистите. Те искат да приларат и Турция, обаче не знаят че анадолците са изпечени тарикати и хитреци и не вярват на сълзи и на гей паради.
5
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шойбле по-добре да каже какви рушвети е получавал от Турция години наред. И за какво. Колкото до ГДР - вижда се и с просто око, че хал хабер си няма как са живели хората там.
4
7
 
11
 
! Отговори
Alo преди 6 години
Zashto i ne pisa za nemstite shpioni koito gi arestuvaha s kartata za raspokısvane na turcia
3
16
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя е пълен смо-таняк.
2
14
 
16
 
! Отговори
О.з. автоматчик преди 6 години
Тези немски тъ-паци начело с господин(няма грешка) Меркел ни докараха такова чудо, дето не се е случвало друг път.Ей го на, и този полуиди-от...в ГДР никой не е прибивал никого за минижуп и жените, примерно, не бяха стока, а хора, личности.
1
19
 
24
 
! Отговори
Hasta la victoria преди 6 години
А Шойбле е в ролята на финансов надзирател на поробените от четвъртия райх европейски територии. Не съм фен на Ердоган, но не е работа на немците да казват какво да правят турците. Така само още повече ги настройват защото турците са патриоти. Германия открито атакува Турция. Много им порасна работата на германците, забравиха безусловната капитулация преди 70г. Турция в цялата си история никога не е претърпявала унижението на безусловна капитулация.