Русия демонстира военноморска сила на голям парад

В церемонията - над 5 000 моряци, 50 кораба и подводници, 40 самолета
229
Русия демонстира военноморска сила на голям парад
Снимка: Reuters

Президентът на Русия Владимир Путин обходи с катер корабите, които участваха днес в парад в Санкт Петербург по случай Деня на военноморския флот, съобщи ТАСС.

Редом с върховния главнокомандващ на катера, над който се развяваха президентският щандарт и Андреевският флаг, се намираха министърът на отбраната Сергей Шойгу и командващият ВМС адмирал Владимир Корольов. След като държавният глава поздрави екипажите на корабите, катерът му пусна котва до Адмиралтейската крайбрежна улица, откъдето той наблюдава парада.

За първи път в историята на военноморските паради в Санкт Петербург в днешния участваха повече от пет хиляди моряци от Балтийския, Северния, Черноморския и Каспийския флот.

Общо 50 кораба и подводници бяха на парада.

Над града прелетяха 40 самолета и хеликоптера на морската авиация.

Зрителите видяха за първи път тежкия атомен ракетен крайцер "Пьотр Велики", най-голямата атомна подводница в света "Дмитрий Донски", новата фрегата "Адмирал Макаров", кораба за борба с подводници "Вицеадмирал Кулаков" и др., посочва ТАСС.

В празника участваха и кораби от Китай, които преди няколко дни проведоха общи учения с руски моряци в Балтийско море.

Президентът Путин поздрави руските моряци и им благодари за достойната служба и вярност към родината и народа.

Той напомни, че историята на Русия е неразривно свързана с победите на безстрашния военноморски флот, цитирайки специално битките за Одеса и Севастопол през Втората световна война, и подчерта, че Русия е мощна военноморска държава.

Парад в чест на руския военноморски флот се състоя за първи път и в сирийския град Тартус, където Русия разполага с база.

Начело на парада беше подводницата от Черноморския флот "Краснодар", която заедно с фрегатите "Адмирал Есен" и "Адмирал Григорович" в края на юни нанасяше удари с крилати ракети по бази на бойци в Сирия, предаде ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още по темата: парадРусияпутинкораби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сериозно ли, бе?Не е ли наборна руската армия?Аз мислех, че само при пиндостанците има наемници.Ми тогава що пищите да връщаме задължителната казарма, идьоте?
125
3
 
0
 
! Отговори
:) преди 6 години
И танкове на батерии след 30 години? Така ли? :)
124
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много американци тук. Що не ходите в Сащ ;)
123
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отдавна не е наборна руската армия. Пропуск ама айде
122
1
 
1
 
! Отговори
Фронто преди 6 години
До НикзА ДУХА - не забравяй че руската войска е наборна, а в състава на РФ са 89 субекта, Вдеиствителност народите са стотици - те всички ли са доволни от отношението на центъра към тях, И сега и исторически, При една война с този шарен състав такива бомби ще гърмят ,,,
121
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНе виждам как ще направиш ТИР на батерии ;)))---------------Точно по същия начин, по който се прави и лека кола на батерии.И даже по-лесно - икономия от мащаба се нарича.Петнайсет коли по 1.5 тона искат повече ток, отколкото един ТИР от 22,5 тона, тежащ колкото тях.
120
4
 
7
 
! Отговори
Само да попитам.. преди 6 години
Показаха ли и самолетоносача си на дърва.....участвал във войната в Сирия??!
119
5
 
9
 
! Отговори
Ник преди 6 години
Съчетание от добра техника и висок боен дух прави руснаците непобедими.
118
8
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
Шлепът "Кузнецов" теглиха ли го пак? Опуши света миналата година.
117
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
как в корейската война МиГ-15 попиляха "Сейбърите"...Хахаха, малограмотний, в СК има цяла област наречена алея на миговете защото там са падали като метеори.
116
4
 
9
 
! Отговори
тролочукач преди 6 години
Технологиите напредват. В цивилизования свят след 20 г. автомобилите с бензинови и дизелови двигатели ще са в миналото. И какво ще прави тогава "великата русия"???
115
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото никой не иска война, западняците са миролюбиви хора. Българите също. Без повод защо да ги бием?
114
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЩе ги разнесат ама друг път... иска ти се :) Защо до сега не са го направили? Ще имат нефт и газ... отговора е защото не могат. Да искаш, да можеш и да го направиш са три различни неща :)
113
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До "Велика русинай-съвременния стелт американски есминец "Замволт" го извлекоха на буксир от Панамския канал------------------Глупости.През Панамския канал влачат всички големи кораби, защото на места между стените на канала и кораба има по 50 см.Иначе една авионосна ударна група на САЩ с 60 самолета и 6-7 кораба ще разнесе цялата тая сбирщина за час и половина.
112
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До "Велика руси 123Стига тролотъпаков, стига:))"Руски" коли продавам всеки ден:) Само, че пише "Дачиа" на тях.:)) Платформата е същата, двигатели, окачване......Дизайна е леко променен на "Ладата" за да допада на ***. С франсетата никакъв скандал не е станал. Фрегатите бяха готови но в този момент влязоха санкциите.
111
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Статостики имаш, ама краварчетата се о.а.к.а.х.а в Корея и Виетнам. И самолетите не са ги пилотирали руснаци
110
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 119Бля, бля, бля...Само опорни точки тролотъпчев без грам истина. Впрочем статистиката за корейската война я имам -6.8:1 в поза на Себър срещу Миг 15:)
109
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До "Велика русиМястото на руските *** е в руската ***!
108
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен..Да живее...предателите в България...Единствените доказани предатели в България са русофилите. Те винаги са продавали България заради руските интереси. Русофилите са най-големите българофоби.
107
8
 
8
 
! Отговори
До "Велика руси преди 6 години
Дришъл, гади ми се от такива като теб! Поинтересувай се колко американски самолети са се удавили, лесно намираемо е! Подводницата им я торпилираха в упор и трябва да си благодарен на Путин, че не потопи на часа "Мемфис" и "Саратога"! Войната беше на косъм! Колко пъти трябва да ти се обяснява, защо блокира "Армата" на парада? Дали ще разбереш, микроцефалче? Колкото до въздушни боеве, знамдва примера - как в корейската война МиГ-15 попиляха "Сейбърите", а във виетнамската - МиГ-21 - "великите" F-4