Русия демонстира военноморска сила на голям парад

В церемонията - над 5 000 моряци, 50 кораба и подводници, 40 самолета
229
Русия демонстира военноморска сила на голям парад
Снимка: Reuters

Президентът на Русия Владимир Путин обходи с катер корабите, които участваха днес в парад в Санкт Петербург по случай Деня на военноморския флот, съобщи ТАСС.

Редом с върховния главнокомандващ на катера, над който се развяваха президентският щандарт и Андреевският флаг, се намираха министърът на отбраната Сергей Шойгу и командващият ВМС адмирал Владимир Корольов. След като държавният глава поздрави екипажите на корабите, катерът му пусна котва до Адмиралтейската крайбрежна улица, откъдето той наблюдава парада.

За първи път в историята на военноморските паради в Санкт Петербург в днешния участваха повече от пет хиляди моряци от Балтийския, Северния, Черноморския и Каспийския флот.

Общо 50 кораба и подводници бяха на парада.

Над града прелетяха 40 самолета и хеликоптера на морската авиация.

Зрителите видяха за първи път тежкия атомен ракетен крайцер "Пьотр Велики", най-голямата атомна подводница в света "Дмитрий Донски", новата фрегата "Адмирал Макаров", кораба за борба с подводници "Вицеадмирал Кулаков" и др., посочва ТАСС.

В празника участваха и кораби от Китай, които преди няколко дни проведоха общи учения с руски моряци в Балтийско море.

Президентът Путин поздрави руските моряци и им благодари за достойната служба и вярност към родината и народа.

Той напомни, че историята на Русия е неразривно свързана с победите на безстрашния военноморски флот, цитирайки специално битките за Одеса и Севастопол през Втората световна война, и подчерта, че Русия е мощна военноморска държава.

Парад в чест на руския военноморски флот се състоя за първи път и в сирийския град Тартус, където Русия разполага с база.

Начело на парада беше подводницата от Черноморския флот "Краснодар", която заедно с фрегатите "Адмирал Есен" и "Адмирал Григорович" в края на юни нанасяше удари с крилати ракети по бази на бойци в Сирия, предаде ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още по темата: парадРусияПутинкораби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
4
 
23
 
! Отговори
До Анонимен 74 преди 6 години
Незнаещ (пише се като една дума!), според руската военна доктрина самолетоносачът е гробница на 4-5 хил души и 70-90 самолета. Затова разработват средства за унищожаването им. Сега идват хиперзвуковите ракети, каквито засега разработиха и ПРОИЗВЕЖДАТ само те, а и Китай разработи. На америте програмата им засега буксува. "Кузя" е построен в Николаев (CCCP), а не във фашистка Украйна. Построени са общо ЧЕТИРИ, а не един самолетоносещи крайцера. Два са в Китай, а един - в Индия, незнаещ!
65
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най добре тези железа да не излизат от пристанищата. Току-виж някое пак се е самоубило като Курск и после пак американците ще са виновни. :)
64
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само путиновата пропаганда може да представи фиаското на посмешището Кузя за "военна мощ". И само племе от *** може да му повярва.
63
2
 
18
 
! Отговори
Респект... преди 6 години
чест и почитание!
62
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смешници гладни. роби.
61
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За не знаещите ще кажа че един самолетоносач заедно със задължителната група кораби с него може да спечели една регионална война!В света само американците имат такава мощ и то тя се изразява във вече над 12 бр.За сведение Русия има само 1 и той е украйнско производство и толкова стар че няма аналог в света!Сами направете сравнение колко е мощта на Русия!
60
31
 
9
 
! Отговори
Фронто преди 6 години
До ИванчоКуче което лае не хапе Денонощно бълнуване за война говори за патологичен страх от такава Нека най-после психолозите се произнесат В Кремъл са болни От доста неща,но най-вече от страх, и то при положение че никой не ги заплашва
59
10
 
34
 
! Отговори
тито преди 6 години
До ФронтоРусия ти не е България! Руснаците стоят здраво на краката...ядрена държава, въоръжена до зъби..., няма от кого да се страхува!
58
16
 
3
 
! Отговори
Фронто преди 6 години
До Географ`Ама много хубав въпрос Изкарвали ли са съдове от Ч море и ако да как ще ги върнат
57
1
 
7
 
! Отговори
Иванчооо, преди 6 години
Винаги си бил синоним на глупостта. Защо го доказваш?
56
22
 
7
 
! Отговори
Фронто преди 6 години
Това непрекъснато говорене и демонстрации показват ниско самочувствие и страх, Нямане показват, този който има оръжие не проглушава света , защото там където трябва знаят, Ето ви сравнение - цял свят знае що е германска техника, но германците не кряскат, светът също знае що е руска техника и руска мърлявщина, но русите опищявят планетата, един милион пъти да повториш че лодката е непотопяема,тя от повторенията няма да стане такава, Когато Берлин си поиска Кьонигсберг ще видите разликата,
55
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Светът се бори за мир, а тези изостанали азиатци дрънкат оръжия. Изостанали варвари.
54
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ вече са само една регионална сила която може да бъде игнорирана.-----Е, хайде, игнорирайте...Да видим докъде ще стигнете.
53
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комуниститите и демократите са най големите терористи !!!Нещо против ?
52
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ вече са само една регионална сила която може да бъде игнорирана.
51
18
 
9
 
! Отговори
Иванчо преди 6 години
Жалко , че единственият им самолетоносач - който е на 40 години- е в плачевно състояние и не може да доплува до парада
50
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крим беше голям шамар по краварската морда, Путин им го отпука много грубо. Три години вече се сополявят краварчетата но не смеят нищо да направят срещу Русия, защото може още бой да ядат.
49
10
 
5
 
! Отговори
Ханс Рудел преди 6 години
До Анонимен...170 метра...величествен...Потопихме над 100Х170 метра. Ще потопим и това корито.
48
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Может ли флот России, потопить авианосец США ?"потърсете.......
47
21
 
12
 
! Отговори
Shopp преди 6 години
Русия ако беше силна, щеше да е превзела Украйна. Превзеха едно парче колкото Софийска област, 1/33 от територията на цялата Украйна.Усетиха се, че умират и скочиха предсмъртно. Тези паради са им агонията.