Венецуела аут от Меркосур, от там зоват за демокрация

От миналата година Венецуела е блокирана от южноамериканския пазар
Обновена: 5 авг 2017 21:28 | 5 авг 2017 21:21,
50
Венецуела аут от Меркосур, от там зоват за демокрация
Венецуелци, живеещи в Бразилия, протестираха срещу Николас Мадуро Снимка: БТА

Южноамериканският търговски блок Меркосур днес преустанови за неопределен период членството на Венецуела, засилвайки натиска върху президента Николас Мадуро да разпусне новия законодателен суперорган и да възстанови демокрацията, предаде Ройтерс.

Външните министри на Аржентина, Парагвай, Уругвай и Бразилия обявиха решението в Сао Пауло, като призоваха Мадуро да освободи затворниците и незабавно да започне политически преход.

Още по темата

В комюнике на Меркосур, цитирано от Франс прес, се отбелязва, че четиримата първи дипломати са замразили политическото членство на Венецуела заради "разрушаване" на демократичния ред, пише БТА.

Още от декември миналата година достъпът на страната до общия южноамерикански пазар е блокиран по търговски причини. Задействането на така наречената демократична клауза обаче цели да постигне по-голямо политическо отражение, отбелязва АФП.

Тази клауза, станала известна като "протокол Ушуая", е прилага само веднъж досега - през 2012 година - за санкциониране на Парагвай след свалянето на президента Фернандо Луго.

На практика това не е изключване от блока, но последиците от мярката са доста по-големи в сравнение с други санкции, налагани преди това, посочва Франс прес.

"Суспендирането ще да бъде премахнато, едва когато останалите членове на групата преценят, че демократичният ред е изцяло възстановен", се обяснява в комюникето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 27Е да, не е като да си продаваш един на друг в еуропката..съветски тип-2!!!!! Ха-ха...колко сте смешни....повтаряте се, защото НИЩО НОВО НЕ СТЕ ИЗМИСЛИЛИ, дядовците ви Маркс, Енгелс и Ленин ВСИЧКО ТОВА СА ГО ИЗМИСЛИЛИ и натам вървите! Е, СССР реши малко по-рано да го направи, да прескочи дивия капитализъм, е, не успя, но нищо.....нещата вървят пак натам, природата не можеш да надскочиш!!!
21
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що и трябва на Венецуела Меркосур? Да кандидатства за влизане в Евразийския съюз. Там ще си продават нефта един на друг Русия, Венецуела и Казахстан. На това се казва взаимно изгодно сътрудничество от съветски тип.
20
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин да изпрати немедлено адмирал Кузя да защитава социализма и отрока си Мадуро от контрареволюцията докато на борда му все още има не потънали самолети.
19
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пиночет прие по-директен подход - изкорени до корен червената чума, която беше започнала да превзема държавата му, след което доброволно се оттегли от властта. Сега чилийците просперират и не щат и да чуят за социализъм.
18
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе защо се получава така, че когато една просперераща държава я напъплят ''социалисти'' от сталински тип, населението започва да гладува, а правителството започва да репресира хората, които се оплакват?
17
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Социализма не прощава на никого директно изпраща цели държави и народи извън цивилизацията. Другият петролен мастодонт Русия тръгнала по пътя на национал-социализма върви уверено след Венецуела и все по-далеко и по-далеко от цивилизования свят.
16
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като се махне тоя сатрап Мадуро, венецуелците поне следващите 100 години няма да искат да чуват думата социализъм.
15
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Венецуела е поредният жив пример, как от цветуща държава, с добри природни ресурси, може да стане икономическа и политическа дупка.И това все заради идеите на *** като оня Чавес и тоя Мъдурко - идеи за социализъм от комунистически тип. Винаги такива промени сриват икономиката и обществото.
14
2
 
5
 
! Отговори
Profesionalist преди 6 години
Ako si misli 4e s novite deputati 6te re6i ikonomi4eskite problemi mnogo se zabluzdava.Apa ako mu lepnat i sankci vtora Kuba po mizeria.
13
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мадуро да разпусне новия законодателен суперорган и да възстанови демокрацията.Ха-ха-ха, комунист да възстанови демокрация, че той си няма хал-хабер какво значи демокрация, те очакват от него да я възстанови.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бвф. .. сори. :))
11
12
 
8
 
! Отговори
До 14 преди 6 години
Калво е БПФ, бе ***? ... и не лъжи, при тошо беше тоталната мизерия и беднотия!
10
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименДа не забравяме, че лошите са САЩ! Те унищожават държави без резолюция дори от смешните ООН, крадат ресурси и подкрепят терористи! Кой от кого брани е без значение...
9
22
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Венецуела няма нужда от тази организация, предназначена за изнасяне на националното богатство зад граница. Бих се радвал и България да не е демократична, но да беше поне успешна икономика. Жалко, но при Живков дългът ни беше 6 пти по-малък, а БВФ 8 пъти по-голям. Безработица не е имало и сме били в топ 15 на европейските икономики. Демокрацията по американски не ме интересува. Не еконвертируема и не се яде, значи не се вписва в пропагандата на либералната демагокрация!
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И нашите мъдри ръководители бяха обвинени в антиамериканско законодателство по повод финаниране на съдиите, но се поправиха буквално за минути.
7
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Здравия разум победи. Са живее МЕРКОСУР! Да живее дружбата със САЩ! Брава юнаци. Бранят ни от лошите
6
15
 
29
 
! Отговори
Интересно преди 6 години
.... как пък същите 'лидери" не се възмутиха по същия начин от мафиите и беднотията в Колумбия, Мексико, Хаити, Дом. Република и... в собствените си държави!
5
13
 
29
 
! Отговори
bolbov преди 6 години
Ако слугинажа на САЩ се нарича демокрация тези правилно санкционира Венецуела.
4
21
 
20
 
! Отговори
u4en преди 6 години
До Не познавате Венецуе....Още една изкукуригала червена кратуна ! Няма оправия с тези - затова все по често се цитира ген. Пиночет . извел Чили до водеща икономика в Лат.Америка . а именно : " Убий комунист - спаси страната си и света " !
3
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И къв е извода - Който не е в Меркосур, ще яде големия ... суджук