Прогноза: Във Венецуела ще се пролее много кръв!

Момчил Инджов, международен редактор, пред Bloomberg TV Bulgariа
1 авг 2017 19:38, Екип на Bloomberg
20
Прогноза: Във Венецуела ще се пролее много кръв!
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Надявам се да не съм прав, но във Венецуела ще се пролее много кръв. Това каза Момчил Инджов, международен редактор, Club Z, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. "Мадуро заяви открито, че това, което не може да направи с избори ще направи с оръжие". 

"Венецуела е в условия на диктатура още от времето на предшественика и вдъхновителя на Николас Мадуро - Уго Чавес. Тогава бе взето решение президентът да управлява с декрети, с извънредни правомощия, припомни събеседникът. Така страната от обикновена президентска република се превърна в република, където всичко става по волята на Уго Чавес, а днес по волята на Николас Мадуро". 

Малко преди парламентарните избори (2015) бе обявено, че ще бъде създаден Общински парламент, който да е успореден на избрания, каза Инджов. "Въпреки че опозицията спечели и то убедително, не можа да събере необходимото конституционно мнозинство, защото Върховният съд го лиши точно от четири места. Обяви изборът на четирима депутата за невалидни. Това съвсем не е случайно, защото съдилищата във Венецуела са изцяло подчинени на режима".

"До общински парламент така и не се стигна, но се реши да се избере Учредително събрание, което да бъде някакъв супер-парламент, който да разпусне сегашния и да пренапише конституцията. Ако заработи този парламент, той има възможността да отложи президентските избори с две години, а те са насрочени за догодина. Това е една от главните цели, защото ако Мадуро загуби президентството - край. А проучванията сочат точно това", каза гостът.

"Много се спекулира с народа и с бедните му слоеве. Във Венецуела има много бедни, но това е още от времето на Уго Чавес. Има професия "безработен". Това са хора, които живеят от помощи дълги години и държавата стои зад тези хора. Строи им къщи. Какво е качеството им е отделен въпрос. Сред тези хора, обаче има един слой - "маландрос" - една младежка лумпениада, която наподобява футболните агитки. Голяма част от тях са престъпници - обират туристи,нападат опозиционери. Това са революционните гвардейци на режима".

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Целта е ясна: Нефта и другите полезни изкопаеми на Венецуела! Оранжевите революции НЕ се организират вече в арабските държави, а в Латинска Америка и това се знаеше поне от преди ЕДНА година! Г-н М. Инджов да не пише и говори глупости!
6
1
 
16
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
Този г-н притежава излъчване между това на крокодил и орангутан. Много ме дразни, когато осакатени умствено креатури дават интервюта и поставят прогнози. Положението на българските пенсионери е далеч по-лошо от това на венецуелските. Нека метем пред нашата врата!
5
1
 
9
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До ами , 1Днес в нашата мила родина, най-интелегентните ли управляват? Баце? Цветанов, Симеонов? А виждали ли сте от близо охраната на Сидеров, чували ли сте ги? Като вървят-пръскат мозък и интелегентност навсякъде...За тези, във властта по места-няма нужда да говорим-достатъчно е да цитираме оня , от Добрич, със суджука.Калинка от земеделското министерство няма да споменавам, името и е нарицателно за кадрите на Герб.
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другарят Мадуро арестува опозиционери, и ги изважда от домовете им.
3
4
 
23
 
! Отговори
Човек преди 6 години
Много кръв на капиталистически прaсета и служители на ЦРУ ще се пролее във Венецуела, докато ФАЩ в крайна семтка се докопат до нефта на държавата. Така се получава, когато нямаш ракети с далечен обсег и ядрени бойни глави.
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много хубави сериали имаха. Имат и много красиви жени.
1
12
 
6
 
! Отговори
ами преди 6 години
готови са за социализъм:и маландрос ще управляват, защото са "бедни", а интелигенцията ще я избият( вж.9.09.1944) Путин щше ще прати и там чеченци да "опазват реда'- и народа руския- щастлив: Сирия, Венецуела.