25% скок на туристическите посещения в Сирия

Мюсюлманските светилища там привличат религиозни поклонници
6 авг 2017 18:21,
26
25% скок на туристическите посещения в Сирия
Снимка: БТА

Сирийското министерство на туризма съобщи, че посещенията в Сирия са скочили с 25 на сто до момента тази година, предаде Асошиейтед прес.

Ресорният министър Бишар Рияд Язиджи посочи, че 530 000 души са посетили страната през първата половина на 2017 година, което е с една четвърт над равнището за същия период на 2016-а. Съобщението бе разпространено днес от държавните медии.

В Сирия се намират редица мюсюлмански светилища и свети места, привличащи религиозни поклонници от целия Близък изток. Тя е особено популярна за шиитските богомолци, идващи от Ливан, Ирак, Иран и по-далеч, отбелязва АП.

Миналата година проправителствените сили, подкрепяни от руските военновъздушни сили, успяха да си върнат от сирийската опозиция доста оспорвани места, донасяйки относително спокойствие на двата най-големи града - Алепо и Дамаск тази година, припомня агенцията.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
2
 
! Отговори
Пенко преди 6 години
Смятам ,че Сирия е ТОЧНО като България !!! Кръстопът на мераците на търговците на всичко ! И Турция не е малко ,ама Сирия е по ! Да помислим и за Южен Йемен -кръстопът! Македония -кръстопът! Либия-кръстопът!
19
1
 
2
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Абе ...как беше !?!? Първо нас ли ни освободиха от робство или първо САЩ ги освободиха французите от колониализъм / сиреч робство/ ??? И тук Патриот и там Патриот ...ОБАЧЕ ФРАНКОФОНСКИТЕ ДЪРЖАВИ РЕШАВАТ "ВЪПРОСИТЕ"- СРЕЩУ АНГЛОСАКСОНСКИТЕ !!! Да му мислят :... араби ,африканци, индианци -ЮЖНИ И СЕВЕРНИ !!!!!!! Нас САЩ вече ни "ОСВОБОДИ" от ИКОНОМИКАТА НИ. и .и .и -ЛИКВИДАЦИОННИ СЪВЕТИ !!! КЪДЕ БЯХА "СЪВЕТИТЕ" !!! А НЕ ТОЧНО НАШИТЕ "СЪВЕТИ" ЛИКВИДИРАХА ......??!!
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хизбула обявиха голяма туристическа кампания там тази година.
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
25% скок значи 4 +1
16
2
 
0
 
! Отговори
Shopp™ преди 6 години
До ShoopКога пък съм си сменял ника?
15
2
 
9
 
! Отговори
Shoop преди 6 години
Що си такъв гьотверен, колкото и да се опитваш да възхваляваш твоите господари и работодатели, и да си сменяш ника, нищо не можеш да промениш.ПАЛЯЧОВЦИТЕ от USA-то станаха за смях, Ким Чен Ун им го доказва след всеки налог за санкции, със салют с още по нова ракета, стигаща до usa.
14
15
 
0
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
След намесата на ***, САЩ съвсем го удариха през просото и вече имат четири бази в източна Сирия, над които се веят "старс енд страйпс". А защитникът на сирийския суверенитет се гмурка за щуки.
13
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След намесата на Русия, Сирия започва да се връща към нормалния начин на живот.Колкото и да не им се иска на краварника, Сирия ще продължи своето съществуание начело със Асад.Ееееее тук краварите не можаха да прокарат своята "демокрация".Шамарите за американците са все по звучни, това трябва да е знак за заспала Европа, че америка не е това за което се мисли.Самото доказателство е че при всяка санкция към Северна Корея, тя веднага изтрелва ракета, значи само едно, сащ са едни палячовци.
12
7
 
1
 
! Отговори
Юзел Демирташ преди 6 години
До ЦиникПак ли драштиш тука ва кьопек
11
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
271 джихадисти са се завърнали във Франция от Сирия и Ирак------------------Глупости! Какви джихадисти, това са били туристи.
10
1
 
13
 
! Отговори
евроатлантрик преди 6 години
а умерините ислямисти които в името на демокрацията режат глави де ги сложихте
9
5
 
34
 
! Отговори
за Сирия преди 6 години
Асад е законен президент на Сирия.Опозицията на Асад (радикална или умерена)са терористи и бандити, те трябва да се унищожават.Руснаците знаят как се унищожават терористите.
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сигурно са "французи", "германци" и "англичани"?
7
2
 
32
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Всъщност в Сирия има дори работещи морски курорти и туризмът не е спирал изцяло.Разбира се,не и за хора със слаби нерви.Да кажем,че безопасността в тея райони е на нивото на египетската-т.е. риск има.Но перспективите не са лоши,ако нещата продължат по тоя начин-с унищожаване на брадатите "демократизатори"....
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вдигат си адреналина.
5
2
 
34
 
! Отговори
**** преди 6 години
Ей този Асад,и Русия,провалиха плановете на еврейте и краварите,да прекарат газ от израел през Сирия и Турция към ЕС,
4
7
 
8
 
! Отговори
Питам преди 6 години
Че нали ИДИЛ са сринали историческите паметници.Какво ще гледат?Май далаверата е друга. То ще се чуе.
3
9
 
10
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Туристи дааОблечени в камуфлаж.Кой луд ще отиде на почивка в Сирия
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези и те, като нашето министерство-всяка година сериозен ръст на туристите. Само да не са изкопирали нашата управленска програма без да плащат, че ще се караме.
1
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябват санкции. Ще почнат да се възстановяват и Запада какво ще прави без умерено да опозиционствува в Сирия? И нашите заводи ще пострадат без хубава опозиция в Сирия.