ПВО на Русия в повишена бойна готовност заради КНДР

Руски сенатор: Реакцията на САЩ е естествена!
11 авг 2017 16:38, Елка Василева
91
ПВО на Русия в повишена бойна готовност заради КНДР
Снимка: архив, Reuters

Системите за противовъздушна отбрана /ПВО/ в Далечния изток в Русия са приведени в състояние на повишена бойна готовност във връзка със ситуацията около Северна Корея, заяви за РИА Новости руският депутат, сенатор Виктор Озеров, който по-рано беше начело на комисията по отбрана и сигурност в горната камара на руския парламент.

"Случващото се около Северна Корея не може да не предизвиква у нас чувство на безпокойство и разбиране на необходимостта от предприемане на допълнителни мерки, така че нашата територия да бъде обезопасена. Силите на ПВО и ВКС /Военнокосмическите сили/ са укрепени в Далечния изток", каза Озеров.

По думите му руските военни следят случващото се около КНДР, повишено е вниманието към зоните на възможно изстрелване на ракети на нейна територия.

Още по темата

Озеров посочи, че сред задачите на ПВО е обезпечаване на сигурността на територията на Русия в случай на невярно заложени координати на севернокорейските ракети, тъй като "вероятността от грешка тук е достатъчно висока“, но има и по-сериозни задачи.

"Силите на ПВО, за ядрено сдържане позволяват сдържане на американците от по-решителни стъпки“, заяви Озеров.

По думите му повишаването на мерките за сигурност в руския Далечен изток е резултат от действията не само на Северна Корея, но и възможния американски отговор на тях.

Напрежението около Корейския полуостров отново се повиши, след като американският президент Доналд Тръмп обеща на Пхенян "огън и ярост4, ако от негова страна има реална опасност за САЩ. От Северна Корея пък заявиха, че проучват възможността за ракетен удар по военни обекти на американския остров Гуам, след което Тръмп заплаши КНДР "със събитие, което още никой не е виждал".

"Реакцията на Тръмп на изявленията на Пхенян е разбираема и оправдана, не може една държава да заплашва друга с нанасяне на удари“, каза Озеров. Той смята, че реакцията и на други страни в подобна ситуация би била същата.

Озеров подчерта, че предложеният от световната общност комплекс от мерки за урегулиране на севернокорейския проблем не е достатъчно ефективен, така че КНДР да осъзнае неверността на своите действия.

Той обаче отбеляза също така, че „психозата, която стана доминираща в позицията на Пхенян“, спомага за влошаване на ситуацията, тъй като „пътят на шантажа никога не може да даде приемливи резултати“.

„Поради това фактът, че тази достатъчно „гореща“ точка е близо до нашите /руските/ граници, както и че Северна Корея се държи не съгласно нормите на международното право и предизвиква естествената ответна реакция на САЩ, не може да не предизвиква безпокойството на Русия“, заяви Озеров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
5
 
6
 
! Отговори
видяла жабата че п.. преди 6 години
Стига сте плюли ОСВОБОДИТЕЛИТЕ си...Ако не бяха Велика РУСИЯ и САЩ ,дядовците и бащите ни,сега щяха да се продават като калъпи ***...а ВИЕ критикуваните просто нямаше да ви има....Бързо забравихме историята май...ПОКЛОН пред две велики сили...
60
3
 
12
 
! Отговори
Няма значение преди 6 години
И се наложи сам да се отглеждаш и себе си и децата си и се оказа неспособен и не успяваш да прозреш, че за това не ти е виновен нито САЩ, нито капитализма. Виновни са онези, които те осакатиха и не успя да наследиш поминака и най-важното - занаята на дядо си, защото някой го национализира. И сега си слабо конкурентен на лошите западняци и си мислиш, че те са ти виновни.
59
2
 
10
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 6 години
КАТО ПОЧНАТ ДА ПУСКАТ РАКЕТИ,КОЙ ЩЕ РАЗБЕРЕ КОЯ РАКЕТА НА КОГО Е,ЩЕ ПРАВЯТ КОМИСИЯ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЯ ЛИ ,КАКТО ЗА СУДЖУКА.
58
3
 
14
 
! Отговори
гого преди 6 години
трън защото показаха вратата на запада и казаха, ресурсите са наши. Добивайте щом искате, 80/20 в ползу на Русия а както при Борката Елцин на обратно....
57
3
 
12
 
! Отговори
гого преди 6 години
аха виж ти, трудно било да ги превземеш. А защо е целия тоз антируски вой. Явно тез западбали голи и боси руснаци са трън в нечии очи
56
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 51 И защо трябва въобще някой да ги превзема ? Вие като ги пишете тея коментари въобще мислите ли ? Ти наясно ли си как се превзема един цял народ ? Това да не ти е средновековието ,че някой да те превземе защото му харесват какви езера и хълмове имаш ? Недей да пишеш глупости. Да ,руснаците изостават с десетки години технологично от САЩ и това не е тайна за никой.Просто американците са най-богатата страна в Света и с най-големи възможности да разработват каквото си пойскат.
55
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Големият коз на Ким са хакерите му, същите са откраднали ракетни технологии от Россия и Китай, след което ги дават на Елън Мъск да ги изпита и след това им въръща ноу-хау-то и те само произвеждат и стрелят! Само да допълня, че парите на Мъск идват от Иран! Това също в голям интерес на Пентагона, няма враг - няма бюджет, има Ким - има 700 млр.$!
54
2
 
4
 
! Отговори
KOSTAS LINKE преди 6 години
.............НА КИТАЙ, КОЙТО НЯМАХА И ЕДНА ГОДИНА ОТ ИДВАНЕТО НА МАО ЗЪ ДУН .
53
2
 
7
 
! Отговори
гого преди 6 години
е пиши нормално де, стига с тез гл букви
52
5
 
7
 
! Отговори
KOSTAS LINKE преди 6 години
ГРЕШКА..ДРУГАРЯТ СТАЛИН ОЩЕ 1945 ГОД. ПРИХВАНА СЕВЕРНА КОРЕЯ, И ДОРИ И ЮЖНАТА -- ТОГАВА ТЯ БЕШЕ ЕДНА ПРОВИНЦИЯ НА ЯПОНСКАТА ИМПЕРИЯ ОТ 1900 Г.- ОТ 45 ГОДИНИ...СТАЛИН ГИ ОСВОБОДИ И ТАМ ПОСТАВИ САВЕЦКИ ДРУГАРИ ЗА ПРЕХОДА ОТ ЯПОНИЯ КЪМ ЧИСТО КОРЕИЦИ НА ВЛАСТ .КИТАЙ НЯМА НИКАКВО ВЛИЯНИЕ В НАЧАЛОТО НА КНДР И НА ЮЖНА КОРЕЯ..А КОРЕЙСКАТА ВОИНА (1950-1953 Г. --СЪВПАДА СЪС СМЪРТТА НА ГРУЗИНСКИЯ ЮДЕЙН)..ДА ИМАШЕ КИТАИСКИ ДОБРОВОЛНИ ВОИНИЦИ, НО ПОЛИТИЧЕСКИЯ МОТИВАТОР БЕШЕ СТАЛИН И СССР...А НЕ КИТАЙ, КОЙТ
51
2
 
7
 
! Отговори
Ивчо преди 6 години
в северна африка и лат америка може би
50
1
 
8
 
! Отговори
Кума Лиса преди 6 години
Вътрешните преврати се управляват от вън!
49
3
 
9
 
! Отговори
:):) преди 6 години
хах преврат, а дано...в таз зомби държавка трудно
48
2
 
7
 
! Отговори
Кума Лиса преди 6 години
Ясно! Ким го похарчиха. Следва вътрешен преврат.
47
3
 
9
 
! Отговори
:):) преди 6 години
то е станало, аз не трябва да го мисля. Това че не ти се иска и четеш на Иво Инджев антируските бисери онези там по на североизток им е все тая ,но онези мн на запад зад океана не са като теб заслепени от емоции и неприязън а правят реални анализи.
46
5
 
16
 
! Отговори
:):) преди 6 години
на тез с минусчетатаза Ваше съжаление не така смятат в ЮСЕй. Самите те потвърдиха че Русия е в технологичен подем вече 6 та година, дори до известна степен е провокиран от наложените и санкции. Тоест сериозно си размърдаха мозъците а не чакат на готово.
45
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СК не е руска провинция . А китайска образовайте се ,като пишете така. И в Корейската война Китай подпомага комунистите да вземат властта и да избият всичко нормално. Русия няма пръст там.
44
4
 
13
 
! Отговори
:):) преди 6 години
ей така ми е чудно на едни драскачи тук, абе таз изостаналата Русия дето е с техника цитат 1970 г. що не са я превзели отдавна и да мирясат.Ето пичовете са разузнали и ПВО нямат. Той Ердоган няма да купува С400 от Русия ами ще им продава турско от Капалъ чарши.
43
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ким прекалява. Опитва се да подражава на Путин. Вярно, че от 10 години Путин яко се гаври със "световния лидер" но все пак СК не е Русия.
42
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 49 Мечтай си :)