Всички четирима, заподозрени за терора в Барселона – ликвидирани

Нападателите са с марокански произход и идват от малкото градче Рипол
19 авг 2017 07:30,
89
Всички четирима, заподозрени за терора в Барселона – ликвидирани
Снимка: Reuters

Всички четирима, заподозрени за терористичния акт в Барселона, са ликвидирани, съобщи днес испанският в. "Паис", цитиран от ТАСС.

Още по темата

По данни на изданието трима заподозрени - Муса Укабир, Саид Ала и Мохамед Хичам са били ликвидирани при операцията в близкото градче Камбрилс, а четвъртият предполагаем терорист Юнес Абуякуб също е мъртъв.

Самоличността на четиримата е потвърдена от документ, чиято валидност е установена от представител на синдиката на испанската полиция, пожелал анонимност, допълва АП.

Те са с марокански произход и всички идват от малкото градче Рипол в подножието на Пиринеите, недалеч от границата с Франция.

Укабир е роден в Рипол, но има и мароканско гражданство, а другите трима са родени в Мароко, но са с местожителство в Испания.

Два терористични акта бяха извършени в четвъртък вечерта в Испания, които отнеха живота на 14 души, а десетки бяха ранени.

Автомобил се вряза в група хора в Камбрилс, на 120 км от Барселона. Пострадаха шестима души, трима от които полицаи.

Преди това бус се вряза в множеството хора на пешеходната улица "Рамбла" в Барселона. Полицията нарече инцидента терористичен акт. Отговорност пое "Ислямска държава".

Вчера вечерта пък крайнодесни демонстранти се събраха близо до мястото на смъртоносното нападение в Барселона.

Някои от демонстрантите носеха банери, свързвани с мрежа от групи на бели националисти, поставили си за цел запазване на европейската идентичност. Надписи на някои от банерите гласяха: "Защитете Европа" и "Спрете ислямизацията на Европа".

Група хора обаче се противопоставиха на демонстриращите недалеч от мястото на терористичното нападение.

Контрадемонстрантите скандираха "фашистите вън от нашия район" и "няма да преминете" - мото на републиканците в испанската гражданска война. Други просто държаха знамена с цветовете на дъгата.

Противопоставянето приключи като крайнодесните напуснаха мястото, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Или Ние или те
45
0
 
1
 
! Отговори
До Германистан преди 6 години
Аз не разбирам защо си толкова загрижен! Радвай се тогава щом предвиждаш тез работи гуpбетчия...Времето ще покаже дали ще се осъществят анализите ти! :-)
44
0
 
5
 
! Отговори
Гepманистaн Убepалec преди 6 години
За 48 "До Германистан"Ех *** ислямска, пyмиар дpъглив, лaйнояд ердогански заради ислямиста ердоган турция ще се разпадне на светска, ислямска и кюрдска, за кипър няма нужда да ти обяснявам. Турция беше велика сила, с развита наука, индустрия и туризъм, ердоган се опитва да я превърне в ислямска клoака.Самия ердоган ще гние в затвора доживот, ако не го сполети заслужената участ на кадафи. А самия ислям ще отиде където му е мястото в лaйната на cвинята.
43
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко е резултат от га.дната покана на Меркел да дайдат в Европа.---Глупости, десетилетия преди това Европа вече беше пълна с тарамбуки от къде ли не. Особено Франция. Само им трябваше някой да ги радикализира.
42
5
 
3
 
! Отговори
До отврат преди 6 години
Личи си колко си чел Корана...Човек, който даже не е отворил корицата на Корана да ми тълкува какво пише...Колега аз като мюсюлманин чел Корана не срещнах такъв абзац!!! Чел ли си поне Библията!?
41
3
 
5
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Никаква милост към терористите. По добре смърт на място, отколкото арест, многогодишни дела и присъда за определено време. После отново на свобода и отново...Само че звучи страшно-ЗАПОДОЗРЕНИ хора са ликвидирани! Ами ако има и невинни, ами ако по някаква причина някой ме заподозре и мен? Как така се раздава правосъдие само по подозрение? Не отиваме (отиват) ли в другата крайност-лов на вещици?
40
2
 
11
 
! Отговори
отврат преди 6 години
В Корана си го пише черно на бяло,че воин убит от жена няма място в Рая!Кюрдски жени започнаха да трепят ислямисти в Сирия,но кой знае защо янките ги бомбардираха,вместо да ги подкрепят!Всички знаят за това нещо,но всички се правят на умрели лисици и се борят",ама мноого люто се борят с джихадистите!И никъде освен в Сирия и Русия няма женски съединения за борба с ислямските убийци!
39
1
 
9
 
! Отговори
lYl преди 6 години
"Винаги ликвидирани, защо до сега няма един жив уловен, може би, защото ще разкажат доста интересни неща"Ликвидирани и то "заподозрени", но асъл виновния шофьор обикаля с ръце в джоба! Евро демократичен манталитет!
38
6
 
4
 
! Отговори
До Германистан преди 6 години
"Ердоган е ислямист, диктатор и престъпник..."Вие може да си мечтаете само за такъв лидер като Ердоган...защото вашите демократчета не могат без разрешение и помощ дори и войници-пазачи да пращат на границата!
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винаги ликвидирани, защо до сега няма един жив уловен, може би, защото ще разкажат доста интересни неща
36
6
 
2
 
! Отговори
До бг преди 6 години
"Всичко е резултат от га.дната покана на Меркел да дайдат в Европа. "Както винаги пак се разсъждава много аматьорско...Не, че ги покани...А, че създадоха терористи и причиниха война и предизвикаха хората да се изселят от родните си места! Та заедно със сивилните дойдоха и сякви...Та ако бяха послушали поне и "диктатора" Ердоган за сигурна зона в Сирия може би щеше да е поне малко по добре! Тогава поне нямаше да има такова изселване! Научете се да разсъждавате без капаци в очите!
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
4 praseta po-malko - tova dobre! A koga semejstvata im? I skapanata darjava, ot kojato idvat????
34
4
 
3
 
! Отговори
До Българин преди 6 години
"България се пише с главна буква. За сведение на неграмотните драскачи тук."Колега знаеш ли приказката Каквото сееш това събираш!Та махни капаците от очите и погледни коментарите и по надолу...и Турция се пише с главна буква!!! На *** проблема му е, че гледа ама не вижда всичко...и заради тоз негов манталитет е обречен все да си кара на задна!
33
0
 
11
 
! Отговори
lYl преди 6 години
Тези терористи под името ислямисти ги създадоха и хранят американци, европейци, ингилизи и ционистите...за да вленат те в тяхните страни за петрола...сами си го направиха...тия *** не са никви мюсюлмани!!! Но нещо гаргата почна да им вади окото!
32
2
 
8
 
! Отговори
Българин преди 6 години
България се пише с главна буква. За сведение на неграмотните драскачи тук.
31
2
 
6
 
! Отговори
бг преди 6 години
Всичко е резултат от га.дната покана на Меркел да дайдат в Европа. Е дойдоха. Сега тая па.тка да предприеме мерки да ги изгони, не да ги интегрира. Това не става.
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайнодесни на протест! Ха-ха-ха-ха! И какво? Мечетата не бяха розови, а черни ли?
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо всички европейски лидери мълчат? Защо не кажат че трябва това нещо да спре веднъж завинаги? Аааааа..сетих се, защото бай Дончо не позволява да се говори против ИД.
28
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меркел, теб лично Фюрерът би те обесил на първото дърво! Я кажи как ги интегрираш тия урроди на семействата на тримата загинали германци в Барселона, ОВЦА!
27
1
 
7
 
! Отговори
Гepманистaн Убepалec преди 6 години
Ердоган е ислямист, диктатор и престъпник. Той измисли или поне експлоатира "гюлен" за да репресира колкото може повече хора за да държи в cтрах останалите. Но в един момент ще му направят истински преврат. Не е ясно обаче дали ще е преди или след като турция се разцепи на четири.