Тръмп към Северна Корея: Всички опции вече са на масата!

Светът чу ясно и силно посланието на Пхенян, заяви той
29 авг 2017 17:15,
89
Тръмп към Северна Корея: Всички опции вече са на масата!
Снимка: Reuters

Американският президен Доналд Тръмп предупреди, че "Всички опции са на масата" след като Северна Корея изстреля балистична ракета над Япония в ранните часове на вторник.

"Светът чу последното съобщение на Северна Корея високо и ясно", каза Тръмп в изявление, цитирано от CNN.

"Режимът изрази презрението си към съседите си, към членовете на Обединените нации и към минималните стандарти за приемливо международно поведение" отсече Тръмп.

Още по темата

Японският министър-председател Шинзо Абе също осъди изстрелването, казвайки, че то представлява "най-сериозна и мрачна" заплаха.

Ракетата прелетя на Еримомисаки, северният остров Хокайдо и се разпадна на три части преди да падне в Пасифика, на около 1180 километра от брега на Япония.

Посланикът на Северна Корея при ООН в Женева защити използването на "твърди контрамерки" срещу агресията на САЩ, часове след като Пхенян изстреля балистична ракета над Япония, предава AFP.

"Сега, когато САЩ открито заявиха своето враждебно намерение към Северна Корея, като извършиха съвместни агресивни военни учения, въпреки многократните предупреждения... моята страна има всички основания да реагира с твърди контрамерки, за да упражни правото си на самозащита", заяви Хан Тае-Сонг заяви в рамките на Конференцията по разоръжаването.

Най-новото изпитание на балистична ракета от Северна Корея е поредната нейна провокация и поражда сериозно безпокойство, заяви представителят на САЩ по въпросите на разоръжаването Робърт Уд, цитиран от Ройтерс и БТА,

Вашингтон трябва да анализира допълнително изпитанието на ракетата, която прелетя над северния японски остров Хокайдо и падна в морето, но то ще е тема на обсъждане на заседание на Съвета за сигурност на ООН по-късно днес, каза Уд.

"Това е поредната провокация на Северна Корея, те изглежда просто продължават да се случват. Това, разбира се, е повод за сериозно безпокойство за правителството ми и за редица други правителства", заяви Уд преди заседание в Женева на Конференцията на ООН по разоръжаването.

На това заседание Северна Корея обвини САЩ, че водят Корейския полуостров към експлозия и заяви, че тя има право да реагира "с твърди ответни мерки".

Русия също настоява Северна Корея да спазва резолюциите на Съвета за сигурност на ООН за ракетната й програма, заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от Ройтерс.

"Русия иска Северна Корея да прояви сдържаност и да избягва провокационни действия, а САЩ и военните им съюзници да избягват военна ескалация", заяви руският заместник-външен министър Сергей Рябков, цитиран от Интерфакс.

Рябков добави, че политическо решение на кризата с КНДР може да се постигне на основата на предложената от Русия и Китай пътна карта, която предвижда двойно замразяване - на ракетните и ядрени тестове на Северна Корея и на натиска с военни средства от нейните опоненти, отбелязва ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе нали щяха да свалят всяка ракета. Тази как я е пропуснала ненадминатата американска система Тхаад или Пейтриът. Хи, хи!
27
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единствения който няма никаква полза от това да мята ракети насам-натам е самият Ким Чен. Чудно ми е, вярно ли е? Не може да е толкова глупав, че да го прави! Единствените които се нуждаят от война, това са САЩ и се чудя ако са те, как точно го правят!?! Може би чрез медиите, щото единствено от там Ким стреля, на живо едва ли!
26
6
 
13
 
! Отговори
СЪВЕТ преди 6 години
Пиша това мнение от Позиция на Наблюдател - Русия се заема с ИДИЛ преди година и половина , кампанията е Успешно Завършена . САЩ още се борят с Ал Кайда - от 2001 година , в момента са в Афганистан и преследват Бин Ладен .
25
4
 
9
 
! Отговори
unknown преди 6 години
До БобиА сега я си спомни какво хвърлиха САЩ срещу Япония 1945 г. И какво?Сега японците разчитат твърдо на защитата на именно тези САЩ. Южнокорейците и те между другото. Има и още примери, но няма смисъл да ги посочвам на човек с твоето мислене. Споко, след някоя и друга година Северна Корея няма да я има, а обединената вече Корея ще продължи да разчита на САЩ. И не за друго ами просто другият вариант е по-лош за тях. Ако ти стига акъла да се сетиш за какво говоря.
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав е на масата са, до година две ще имат ракети с далечина 10-12 хиляди. И обикновено тия дето имат атомна бомба за 10 години стигат и до водородна. Малко ще е по трудно да ги плашите хората тогава.
23
13
 
5
 
! Отговори
СЪВЕТ преди 6 години
Всички видяхме че САЩ са поставени на Колене след Реална Заплаха .Трябва да си пречупят Ината и да помолят Русия за Помощ / както направи Сирия и вече ИДИЛ ги няма като заплаха за Света . Руснаците ще пратят Адмирал Кузнецов и двете Подводници от 6-то поколение , за 6 месеца ще неутрализират леко ракетите на Северна Корея с ресурса си .КНДР е лесна топка за Русия .
22
3
 
19
 
! Отговори
Пазарджиклия преди 6 години
Бойко се обади и махнаха статията за демографския срив
21
4
 
16
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До 1 и 2Така САЩ в корейската война е хвърлил по тази кръпка на картата толкова бомби колкото САЩ са ползвали във ВСВ. Няма населено място от какъвто и да е размер което да не е разбомбено от САЩ(пърдон ООН) авиация.1952 година САЩ реално са хвърлили повече боеприпаси в унищожаване на оризови поля и иригации от колкото по Войските на Фронта.И се питате защо Северно корейците мразят САЩ - десетилетия глад след това и гонка във въоръженията за да не се развива нормална икономика.
20
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Буш набързо постави ултиматум на Ирак, излъга за несъществуващи оръжия, и нападна. Тука щом има опции, значи се страхуват много, не смеят да си изиграят играта, която гледахме в Ирак, Афганистан, Сирия, Либия. Китай е наблизо, опасно е за американосите.
19
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сащ и С корея са лесни, но в България ни трябва стена на границита с Турция.
18
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Ким накара краварите сами да си говорят и да се пеняват! Ким не е чак толкова луд че да ги изпотрепе но ще ги държи на нокти. А това в днешно време е много важно щото да знаят че ако предприемат военни действия против С. Корея те няма да спът а ще им отговорят подобаващо. В днешно време който не се хваща за палците и не заема наду.пена поза печели. Сами виждате какво се случи с нашата родна територия. Наду.пени управници с разтворени бузки и резултата е плачевен.
17
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво стана с великата и прехвалена американска противоракетна отбрана в Япония - НИЩО!!!
16
11
 
6
 
! Отговори
Гepманистaн Убepалec преди 6 години
Докато тръмпито дзяе, истинските дипломати преговарят с китай за отказ от подкрепа на режима в окупираната територя. Когато преговорите приключат, престъпното образувание "севера корея" ще престане да съществува, ким ще стане на кучешки краен метаболит, а българските анархокомунистчета ще палят свещи.
15
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименВ това отношение Сев. Корея и САЩ са напълно идентични - съществуват буквално на базата на някаква постоянно съществуваща заплаха...
14
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако Ким не се преструва, че САЩ е вечния им враг цялата му власт отива по дяволите. Южна Корея като са със САЩ да не са зле случайно а? Живи да ги оплаче човек.
13
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 12О хайде стига. Цялата система на Ким се върти около това.
12
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНито Корея, ние се информираме единствено със статии от BBC и CNN, казващи, че Корея щяла да нападне САЩ. Никога не се цитират Севернокорейски източници - вестници, новинарски емисии и т.н. Буквално 1:1 със ситуяцията преди Ирак, преди Афганистан, преди всяка война в която САЩ е едната страна в конфликта...
11
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е нещо като все едно да отида до някой и да го заплашвам че ще го пребия и той да ми отвърне и аз да се направя на жертва. Е това е Северна Корея.
10
7
 
7
 
! Отговори
PLANINITENABULGARIA преди 6 години
Още от времето на Ким Ир Сен до сега се повтаря, че войната е неизбежна, май и американците вече достигат до този извод. Те отдавна да са треснали Ким , но той държи на прицел като заложници Южна Корея и Япония и затова още не са го треснали, но това ще трялва да стори Тръмп. Всякакави граниици са преминати, Ким не счита Японя за нищо.
9
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен6Русия си ги тества на нейна територия, не над главите на други държави!