Пхенян изстреля нова ракета, Ким готви военна операция

Съветът за сигурност на ООН осъди поредното изпитание на Пхенян
30 авг 2017 07:23,
119
Пхенян изстреля нова ракета, Ким готви военна операция
Снимка: Reuters

Северна Корея изстреляла балистична ракета със среден обсег Хвасон-12, предадоха световните агенции, като се позоваха на севернокорейската агенция КЦТА.

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е присъствал на изстрелването. Той е било с цел противопоставяне на съвместните военни учения между САЩ и Южна Корея.

Ким Чен Ун е изразил голямото си задоволство след ракетното изстрелване, допълва КЦТА, цитирана от Франс прес и ТАСС. Той е предупредил, че ще има още изпитания на балистични ракети, като Тихият океан ще е целта им, предаде Франс прес.

Ким Чен Ун е определил ракетното изпитание като първа стъпка към подготовката на военна операция на Корейската народна армия в Тихия океан и прелюдия към възпирането на Гуам, определен от него като предна база за инвазия, предаде ТАСС.

Датата на изстрелването на ракетата е била 29 август, за да се отбележи 107-ата годишнина от договора от 1910 г. между Япония и Корея, по силата на който Токио колонизира Корейския полуостров, уточнява КЦТА, предаде Франс прес.

Северна Корея заплаши да изстреля четири ракети Хвасон-12 към морето близо до американската тихоокеанска територия Гуам по-рано този месец след отправени към Пхенян предупреждения от страна на Доналд Тръмп, припомня Ройтерс.

Съветът за сигурност на ООН осъди най-категорично новото ракетно изпитание на Северна Корея, предадоха световните агенции.

Съветът призовава всички страни членки на ООН да спазват стриктно и изцяло резолюциите на организацията, в това число и тези, налагащи икономически санкии на Северна Корея, се казва в изявление, одобрено от 15-те страни членки. В него се добавя, че е от жизненоважно значение Северна Корея да преприеме незабавни, конкретни действия, за да намали напрежението. Съветът изразява също така ангажимента си за мирно, дипломатическо и политическо решение на севернокорейската криза.

В телефонен разговор на американския държавен секретар Рекс Тилърсън с външните министри на Япония и Република Корея ракетното изпитание на Пхенян бе наречено "обостряне на прокацията", предаде ТАСС. Това изпитание показва каква опасна заплаха е Северна Корея за САЩ, Япония и Република Корея и за другите страни по света, смятат тримата дипломати. Тилърсън отново е уверил колегите си, че САЩ продължават да се придържат към ангажимента за защита на Япония и Република Корея. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ким разби съня на САЩисаните и уби завинаги мечтата им за световно господство.
19
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обожавам такива новини.
18
3
 
9
 
! Отговори
до 16 преди 6 години
Где видя тия марсоходи на Марс ? Дъ негледъш многу холивудски анимационни филмчета за деца ?
17
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво вестник " днес" . Ставате ми любим вестник. Такива новини сутрин ме правят щастлив , повдига ми се настроението за целия ден и кафето ми става супер вкусно. Но най приятно ми става при мисълта, че една малка група в София съставена от наркозависими същества с неустановен пол драскащи срещу заплащане от сороски терористични организации се превиват от злоба с изкривени и позеленяли физиономии от болки в главата.
16
3
 
10
 
! Отговори
МУУУУ преди 6 години
"Ракетите си летят и никой не им обръща внимание."Като е така защо е цялото това мучене тогава, дрогарю виден х-атлантик?
15
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
сега американците ще правят мирнивоенни учения по границата на хората а ония да мълчат?
14
10
 
25
 
! Отговори
МУУУУ преди 6 години
Корейският трън се оказа непоносимо забит в *** на САЩ. Болката е нечовешка и мученето с чува през два океана.
13
6
 
18
 
! Отговори
За преди 6 години
САЩ може и да е заплаха, но не и за всички страни по света. Какво ни пречи на нас СК?
12
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едните управляват марсоходи на Марс, другите плащат да уцелят Тихия окен :)))) Nice, a? :))))
11
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ракетите си летят и никой не им обръща внимание. Всички знаят, че тази севернокорейска измеет може да бъде изпепелена за броени часове :)
10
5
 
26
 
! Отговори
ХАХАХА преди 6 години
Атлантическите кучетата си лаят, ракетите си летят...
9
0
 
14
 
! Отговори
Къде е редактора? преди 6 години
Открийте грешките в изреченията:1.Той е било с цел противопоставяне на съвместните военни учения между САЩ и Южна Корея2.Съветът призовава всички страни членки на ООН да спазват стриктно и изцяло резолюциите на организацията, в това число и тези, налагащи икономически санкии на Северна Корея...3.В него се добавя, че е от жизненоважно значение Северна Корея да преприеме незабавни....4. .....бе наречено "обостряне на прокацията", предаде ТАСС....Прочети!Преведи!Провери!Публикувай!
8
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русофиилистик-путинофиилската сбирщинаа се е събрала тука.
7
4
 
15
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Ще има ли или нема да има кютек между Шиши и бай Дончо? Нека гласуването почне сигаааааааа ;))))
6
3
 
43
 
! Отговори
Бегемот преди 6 години
"Ким Чен Ун предупредил, че ще има още изпитания на балистични ракети, като Тихият океан ще е целта им."Е, при такава цел просто няма начин да не улучат.
5
5
 
29
 
! Отговори
А. Т. - Балан преди 6 години
"А постояните учения и маневри на САЩ в Ю Корея не са ли провокаций!?"Не, "постояните" учения и маневри не са "провокаций" !Ти си "провокаций" !
4
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рижавата коза ще рече днес ние сме със мерки към КДВР
3
8
 
29
 
! Отговори
Помним преди 6 години
САЩ през 1953г.са яли як бой и унижение от Севера..
2
12
 
28
 
! Отговори
До кога преди 6 години
А постояните учения и маневри на САЩ в Ю Корея не са ли провокаций!?
1
4
 
22
 
! Отговори
Gogo преди 6 години
Бай Дончо сигурно пикае газ