Меркел призна в дебат: Турция няма да стане член на ЕС!

Канцлерът ще говори с евролидерите за прекратяване на преговорите с Анкара
Обновена: 4 сеп 2017 07:03 | 3 сеп 2017 22:55, Веселина Йорданова
270
Меркел призна в дебат: Турция няма да стане член на ЕС!
Снимка: БТА

Германската канцлерка Ангела Меркел каза, че Турция никога няма да стане член на Европейския съюз, предаде ДПА.

"Винаги съм била сигурна, че Турция няма да стане член на Европейския съюз", каза Меркел в телевизионния дебат със социалдемократическия кандидат за канцлер Мартин Шулц. Той заяви, че ако спечели изборите, ще прекрати преговорите за членство на Турция в ЕС.

"Ясно е, че Турция не бива да става член на ЕС. Ще говоря с колегите си, за да разбера можем ли да постигнем обща позиция и да прекратим преговорите за присъединяване на Турция", каза канцлерката, цитирана от Ройтерс.

Лидерът на германските социалдемократи Мартин Шулц, основният съперник на канцлера християндемократ Ангела Меркел на парламентарните избори на 24 септември, я атакува тази вечер в телевизионен дебат за бежанската й политика, като я обвини, че през септември 2015 г. е пуснала бежанците в страната, без да го обсъди с европейските си партньори, предаде ДПА.

Меркел защити решението си да не затваря границите пред бежанците. "Не може да насочим водни оръдия" срещу тези, които се опитват да влязат в Германия, каза тя и посочи, че федералната република има много дълги граници, които трудно се контролират. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
2
 
4
 
! Отговори
фсб преди 6 години
До ГУРБЕТЧИЯняма да ги загуби, ще видиш! Има голяма преднина пред Шулц. Освен това е американска ***.
114
5
 
21
 
! Отговори
ЕТНИЧЕСКИ ТУРЧИН преди 6 години
Кажете ми какво е европейското на българина.Меркел щом толкова е загрижена за този съюз защо не дига стандарта на живот на българина.Или има интерес ние да сме бедни и зависими защото на тях им трябва евтина работна ръка -РОБИ.Над 2 милиона българи днес слугуваме на капризите на голямата европа.Щом немеца е много коректен защо техните инвеститори в България плащат българското а не европейското.ФАШИСТИ
113
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турците откриха германски оръжия в убитите кюрдски терористи, Ердоган се закани германците да платят скъпо
112
2
 
14
 
! Отговори
Тактика и стратегия преди 6 години
Меркел ще спечели изборите със сигурност, както ги спечели във Франция Макрон- като плагиатства тезите на опонентите си. А какво ще направи после е съвсем друг въпрос. Вярвам, че прилага тактиката на Макрон: да лъже, да говори това, което искат да чуят от електората, и да избива с техните аргументи, аргументите на конкурентите си. Просто изборна тактика, много нечиста! А стратегията й си я знаем и ние няма да се излъжем.
111
14
 
14
 
! Отговори
ЕТНИЧЕСКИ ТУРЧИН преди 6 години
Някой да ми каже какво е ЕС.От години сме там и до сега не сме усетили ценностите на този диктаторски съюз.С тази омраза към Турция ще ги превърне в още по голяма сила.Без Турция ЕС ще бъде много зависима в много облости.Представете си българската икономика,макар че няма такава,може да се каже търговия еще бъде много зле и директно ще се отрази на българския гражданин и тогава да видя големия патриот как си купува всичко европейско
110
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова неспособни политици не са вършели в Европа от 300 години насам. Тези двамата са върхът на айсберга. А бабата с шалварите е за съд за предателство към Германия и европейската цивилизация като цяло!!!
109
7
 
21
 
! Отговори
Двуличие преди 6 години
Трябваше ли толкова години Европа да залъгва турците за ЕС. Да им бяха казали още в началото. Сега имаме озлобени и радикално настроени турци срещу ЕС. При повече мъдрост от наша страна този проблем можеше да бъде избегнат.
108
23
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция е е пъти по развита държава от СуджукоЛандия.Произвежда не само БМВ, но и Ф-16.
107
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бабо Меркел, де така.На джамия, Мустафа.
106
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герберасчета , баба Меркел не води на дебата ,, министри" , както искаше СОБСТВЕНИКА на ГЕРБ срещу Нинова !!!
105
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То хубаво, че няма да стане член на ЕС, ама през центъра на София всеки ден преминават хиляди турски гастарбайтери на път за Европа. Основно за Германия. Няма да ги приема, ама си ги пуска да си вършеят по маршрута Германия - Турция и обратно. А, не така. После Бойко да се чуди от къде да взима пари за магистрали.
104
6
 
30
 
! Отговори
Огнян Минчев преди 6 години
Според Беновска и според Недялко-Кьосето от ПИК нашият Саламджия е световен лидер и Обединител на Балканите. Той посредничеше между Германия и Турция. Резултатите са видими, както казват в неговата партия. Питека от Банкя освен полиглот , се оказа и добър дипломат. В друг сайт видях снимка от вчера, където кучето му се забавляваше с него. Чекиджията от Банкя за това става.
103
4
 
49
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
С Турция или без Турция, Меркел превърна ЕС в ***.Дали в *** ще има повече прасета или по-малко, тя ще си стане ***.
102
5
 
12
 
! Отговори
extremist преди 6 години
МЕРКЕЛ ИМА ДОСТАТЪЧНО ПРАЗНО ПРОСТРАНСТВО В ГЛАВАТА ЗА ДА СЕ ОПИТА ДА ПУСНЕ ДЪРЖАВА УПРАВЛЯВАНА ОТ ДИКТАТОР , С НИВО НА РАЗВИТИЕ ОКОЛО 8 ВЕК В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ.....
101
1
 
3
 
! Отговори
зли преди 6 години
не мога да ви гледам
100
1
 
3
 
! Отговори
не сте добре преди 6 години
за педофилите да не говорим откачени
99
1
 
3
 
! Отговори
луди преди 6 години
мразя ви
98
1
 
2
 
! Отговори
това сте вие преди 6 години
*** гейовете без поправление уви големи скапани смотани Бог да ви съди
97
2
 
4
 
! Отговори
глупости преди 6 години
тя много признава но нищо не се знае
96
0
 
2
 
! Отговори
не не си преди 6 години
а ти ,,човек,, ли си