Отговорът на САЩ на ядрения опит: Глобално търговско ембарго?

ЕС може да затегне санкциите срещу Северна Корея
Обновена: 3 сеп 2017 22:59 | 3 сеп 2017 21:15, Веселина Йорданова
196
Отговорът на САЩ на ядрения опит: Глобално търговско ембарго?
Снимка: БТА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп написа в Twitter, че САЩ обмислят да прекратят всякакви търговски отношения със страните, които правят бизнес със Северна Корея, съобщиха световните осведомителни агенции.

Още по темата
Пхенян днес обяви, че е извършил успешно изпитание на водороден заряд, който може да се използва като бойна глава за междуконтинентална балистична ракета.

Това предизвика остра реакция от страна на международната общност.

Финансовият министър на САЩ Стивън Мнучин нарече поведението на Пхенян "абсолютно недопустимо" и каза, че подготвя нови санкции срещу Северна Корея.

Тръмп свика среща на съветниците си по въпросите на националната сигурност.

Председателят на Европейския съвет Доналд Тръмп заяви, че Съюзът е готов да засили санкциите си срещу Северна Корея заради шестия й и най-мощен ядрен опит, извършен днес, съобщиха Ройтерс и ДПА.

ЕС призовава Пхенян да поднови диалога за ядрените си програми, без да поставя предварителни условия, се казва в изявлението на Туск.

"Призоваваме Съвета за сигурност на ООН да приеме нови санкции и да покаже по-твърда решимост за мирна денуклеаризация на Корейския полуостров. Залогът вече е много голям", каза Туск и посочи, че Северна Корея трябва да се откаже от програмите си за ядрени оръжия, за оръжия за масово унищожение и от ракетните си програми и това да стане по цялостен, подлежащ на проверки и необратим начин.

Руският президент Владимир Путин призова международната общност да не се поддава на емоциите.

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков съобщи, че Путин е разговарял по телефона с японския премиер Шиндзо Абе и е казал, че международната общност не бива "да се поддава на емоциите", а трябва да действа "спокойно и обмислено", подчертал е, че комплексно решение на ядрения и други проблеми на Корейския полуостров може да се постигне само с политически и дипломатически средства, съобщи ТАСС.

В отговор на журналистически въпрос Песков каза, че Путин не планира да проведе телефонен разговор със севернокорейския лидер Ким Чен-ун.

Съветът за сигурност на ООН ще се събере утре на заседание, посветено на поредния ядрен опит на Северна Корея, предаде Ройтерс. Заседанието е свикано по искане на САЩ, Япония, Великобритания, Франция и Южна Корея, съобщи американската мисия към световната организация.

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш осъди ядрения опит, който "сериозно дестабилизира регионалната сигурност" и призова Пхенян да прекрати ядрената си програма. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
2
 
0
 
! Отговори
do 117 преди 6 години
денят на протеста е 15 February 2003 , имаш уикипедия ако можеш да четеш друг език информирай се
82
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръпм колкото по-бързо разбомби тази *** толкова по-добре. Направо му се чудя защо го бави. Хем ще отърве света от ужасно зло, хем ще затвори устата на джуджето в другата коччинка.
81
4
 
1
 
! Отговори
Тъпак преди 6 години
И едните и другите за нищо не стават. Откачалки
80
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато Испание решава да влезе в конфликта с Ирак, 800 000 испанци в Мадрид протестират. спекулира се че може и милион да са били. ?Това не е вярно. Никога,никъде в не е имало протести срещу войната в Ирак, още по малко в Испания която не е участвала активно. Да бяха протестирали американците и англичаните, че те избиха милиони цивилни мюсюлмани в Ирак.
79
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А тези мирни европейски граждани които реват, че терористи се взривяват в метрото протестираха ли пред парламентите на Франция, Германия, Белгия, Испания, че правителствата им избиха с бомби и ракети милиони цивилни мюсюлмани в Близкия изток?
78
7
 
3
 
! Отговори
до Гурбетчията преди 6 години
Когато Испание решава да влезе в конфликта с Ирак, 800 000 испанци в Мадрид протестират. спекулира се че може и милион да са били. И какво от това, да не би в 2004 година да не ги гръмнаха тях мирните на Аточа, да не би да не ги смачкаха на Рамбла миналия месец... В София имаше протест срешу даване на въздушното ни прострянство срещу Сърбия, за който акти досега трябва да ни е срам...и какво от това някой слуша ли "мирното население".....
77
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНяма какво да проверявам, исторически факт е, че САЩ пускат бомбите над цивилно население, в Хирошима и Наказаки не е имало никакви военно обекти, при това споразумението за капитулация на Япония е било готово и пред подписване.
76
3
 
6
 
! Отговори
редник преди 6 години
Руснаците и Китайците днес се договорили ! След войната , американските земи остават за Китай ! За Европа преговорите предстоят , ама руснаците и Европа не искат , вероятно Индия ще кандиса :)
75
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"34 Няма мирно цивилно население по време на пълномащабна тотална война . Това е тилът на същата армия която всяваше ужас в целия Далечен изток две десетилетия"Брей... АБСОЛЮТНО същото мислят и едни други хора пък ги наричат "терористи". Ха-ха, даже виж кой ги нарича така *смайли феис*
74
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пускането на детски играчки бомби какво е ? Военна цел ли поразяват. Аз досега не съм видял танк да спре да вземе играчка от земята да си поиграе с нея. Американците са царе на перверзиите ....те затова и на равностоен съперник досега не са скочили. Мачкат малките.
73
3
 
7
 
! Отговори
Браво на Ким преди 6 години
Ритай наглата краварска мутра!
72
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТия две прословути бомби бяха пуснати в два града, където не е имало нито войскови части, нито военни заводи.--------------Я провери пак.
71
10
 
1
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Да живее Демокрацията! Слава на САЩ! Мачкай Тръмп комунистите!
70
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При военно положение дали можеш да заявиш аз съм мирен гражданин и няма да участвам във войната. Директо получаваш куршум в тила. Така, че щом не е военна цел си е мирно население...
69
2
 
7
 
! Отговори
до гурбетчията преди 6 години
Добре че в Женева при подписването на Женевската конвенция е имало малко по-умни хора от теб...може да я прочетеш някой ден, като не си зает да миеш тоалетните...
68
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе след войната янките трябваше да пуснат няколко атомни бомби и над България, тъкмо щяха да ни изчистят от комунистите и сега щяхме да живеем като японците.
67
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През вторта световна война САЩ пускат бомби над София и избиват близо 5 хиляди цивилни българи. При това целите са именно цивилно население, а не военни обекти или складове с които България е снабдявала с провизии хитлеристка Германия.
66
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма нормален военнен със знания, който да питаш дали е било нужно да се използва ядрено оръжие в Хирошима и Нагасаки и да каже - да. Няма такъв. Теорията с "мироносните" бомби е за американското население и е пълен фарс. Всеки по-запознат е наясно, че това е бил адски спектакъл за Сталин! Японците и преди бомбите са преговаряли капитулацията.
65
7
 
6
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Дори и след повече от половин век зверски икономически санкции и ембарго стандарта на живот в Северна Корея е по-висок отколкото в членката (от втора скорост) на ЕС България.
64
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КИМ ЩЕ ПРОДАДЕ ЕДНА ЯДРЕНА РАКЕТА НА БРАДАТИТЕ И ЩЕ ЗАКЪРПИ ГОДИШНИЯ БЮДЖЕТ БЕЗ ПРОБЛЕМ!ТЕСТА ДНЕС БЕШЕ ПОКАЗНО ЗА КУПУВАЧИТЕ!!!--ГЛАВНИЯ ПОБЕДИТЕЛ ДНЕС Е КИМ ЧЕН УН! А ГЛАСНИЯ ГУБЕЩ Е САЩ СЪС СТРАХЛИВИЯ ИМ ПЪРВЕНЮШКИ ПРЕЗИДЕНТ!!!САЩ ПОКАЗАХА, ЧЕ СА ЕДНО ПОСМЕШИЩЕ И НИЩО ПОВЕЧЕ!