Пхенян с 6-и ядрен опит, 6,3 по Рихтер разтресе Северна Корея

Според Южна Корея КНДР явно е извършила ядрено изпитание
Обновена: 3 сеп 2017 08:16 | 3 сеп 2017 08:00,
192
Пхенян с 6-и ядрен опит, 6,3 по Рихтер разтресе Северна Корея
Снимка: Reuters, архив

Земетресение с магнитуд 6,3 е регистрирано в Северна Корея според геофизичния институт на САЩ.

Според военни източници от Южна Корея КНДР явно е извършила шестото си ядрено изпитание. Това се случва едва часове, след като Пхенян заяви, че е развил водородна бомба с възможност да бъде прикачена към балистична ракета, предаде AFP.

Трусът е регистриран в 11:30 местно време (6:30 българско) на дълбочина от нула метра.

По-рано сеизмолозите регистрираха земетресение, най-вероятно предизвикано от взрив на около 24 км. североизточно от град Сунгджибегам.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
13
 
7
 
! Отговори
чичо пич преди 6 години
В България беше социализъм в Гърция капитализъм има ли разлика бе мужици?Никаква нали.
23
8
 
19
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
От военна гледна точка краварите удариха дъното. Вече могат да се репчат само на страни от ранга на Сърбия и нас самите. По мярка са им и та ра мбуките. Е то е лесно да се сражаваш с неандерталци. Що не пробват Кимчо или да се зверят на Пакистан например. Америка си е гола вода. След 100 години даже няма да ги има САЩ. Ще се разпаднат.
22
4
 
25
 
! Отговори
До 51 преди 6 години
Кой почва войните бре. Кравистан.... Колко избихте в Ирак, Либия ,Сирия...... Колко убихте с терористичните си образования Ал кайда ,ИД .........Да радвам се на всеки който може да се противопостави на САЩ . Защото те са ЗЛОТО на планетата..... Държва зачената от насилие и убийства... Това е цялата има история. Няма президент на САЩ който да не водил война........... Това какво ти говори ?
21
4
 
19
 
! Отговори
До 48 преди 6 години
Не, явно си зомбиран привърженик на просттата тиква. Че при социализма имаше над 30000 предприятия.Да не говорим за модерно селско стопанство. Когато тикваря построи една десета, свиркай да се хвалиш.
20
7
 
10
 
! Отговори
Една преди 6 години
К'во се радвате на "постиженията" на мишките? Не си ли давате сметка че почне ли такава война то и на вас ще ви хвръкнат главите ,ммм ?!? Може би се надявате Ким-чо да ви даде визи за коментарите ,а ? Де късмет ! Поне да почисти България малко поне...
19
9
 
6
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Над земята би трябвало да е взрива. Но пък как тогава причинява земетресение. Ако не бе Китай , никой нямаше да ги остави да разработят тия гадости.
18
4
 
9
 
! Отговори
Mda преди 6 години
V hotelite idvat poveche turisti ot broq na naselenieto.
17
7
 
22
 
! Отговори
До 33 преди 6 години
Какво край Пловдив? Поредицата от автокъщи, които продават автомобилк трета ръка на 500000 километра ли. Това ли ти е просперитетът в тази ***? Че скоро ще ядеш и храна втора употреба.
16
5
 
14
 
! Отговори
Поправям се преди 6 години
Моля , кой бетонира морето и Банско , кой построи още една София---------------------------------------------------------------------------------------------------------Извинявам се ----Признавам тези достижения на демонокрацията :).
15
4
 
22
 
! Отговори
До 33 преди 6 години
Щом молът ту е мярка за ценност! И вземай мерки!
14
2
 
18
 
! Отговори
inatut преди 6 години
Галинчо, бегай да бачкаш, че няма надник. Ти кимчо не го гледай за него бачкат фор фрее и затова се е охранил като прасе за коледа..но ти с твоите къси 5 лв в джоба и за препарат за вана няма да стигнат..
13
5
 
21
 
! Отговори
до 24 преди 6 години
С какво да приключите.... Вие освен да лижите западни адници друго неможете . Два камъка не сте сложили за 27 години. Живеете с построеното от лошите комунисти
12
9
 
18
 
! Отговори
Галин преди 6 години
отлично ми е тук, но се радвам че на този свят има и някоя държава която не лиже *** на Хамериканците...България е приличен пример за подмолничество и *** на пода заради чужди интереси...
11
7
 
22
 
! Отговори
САЩ=терористи преди 6 години
Евалата на СК....... САЩ треперите ли.. Рано или късно ще си платите за Хирошима и Нагасаки и за още милиони избити от вас . за разрущените и окупирани държави като България.ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ АМЕРИКАНСКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ
10
1
 
10
 
! Отговори
До циник преди 6 години
Подземните ядрени взривове се изпълняват в шахти с дълбочина около 500 метра. Ясно е, че американските сеизмолози са отчели координатите, но заради голямото разстояние до Корея и малката дълбочина на взрива им излиза 0 метра. Или пък превода е калпав.
9
15
 
14
 
! Отговори
Галин преди 6 години
не моа разбера какво ревете като кUчки вскичте.....на територията на Северна Корея може да прави каквото си иска...не мислете че има някой толкова луд да изтреля ядрена ракета безпричинно...а й ако някой ще го прави, е ясно че първо ще са САЖД..така и така обичат да бомбят с ядрено оръжие...само така Ким, никакво прекланяне пред никой!
8
4
 
14
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Подземен....с дълбочина 0 метра?????
7
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно е подземен термоядрен взрив. Ако беше надземен, сателитите щяха да го регистрират
6
7
 
7
 
! Отговори
Циник до ГАДОРЯН преди 6 години
Дълбочина 0 метра....на повърхноста ли?Каква е тази дълбочина?А и епицентъра си е епицентър....там където е центъра на земетресението
5
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига за цунами от 50 метра, край бреговете на Сан Франциско.