Тръмп отсече: Помиряване? Не, Пхенян ще разбере само от едно нещо!

Американският президент заяви, че действията на КНДР са опасни за САЩ
Обновена: 3 сеп 2017 15:44 | 3 сеп 2017 15:31, Веселина Йорданова
236
Тръмп отсече: Помиряване? Не, Пхенян ще разбере само от едно нещо!
Снимка: БТА

Южнокорейските "приказки за помиряване" със Северна Корея няма да свършат работа. Пхенян ще разбере "само от едно нещо", заяви американският президент Доналд Тръмп, цитиран от ДПА.

Още по темата
В поредица постове в Туитър в реакция на новия ядрен опит, извършен от Северна Корея, Тръмп отбеляза, че е бил предупредил Юга, че приказките за помирение няма да проработят.

Тестът показва, че севернокорейските "думи и действия продължават да бъдат много враждебни и опасни за Съединените щати", написа още американският президент, цитиран от Асошиейтед прес и Ройтерс.

"Северна Корея е държава парий, която стана голяма заплаха и затруднение за Китай, който се опитва да помогне, но без особен успех", коментира Тръмп.

Китай е единственият съюзник и безспорно най-големият търговски партньор на Северна Корея, която обяви, че е извършила с успех днес своя и шести и най-мощен досега ядрен опит.

Това предизвика острата реакция на международната общност, като Япония призова за извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН, Южна Корея и САЩ не изключиха военен отговор на действията на КНДР, а Русия и Китай също осъдиха теста.

Необходимо е международната общност да окаже максималния възможен натиск над Северна Корея, призоваха министрите на външните работи на Япония и Южна Корея, предаде ТАСС.

"Обединихме се около мнението, че сега е време за максималния възможен натиск над Северна Корея", каза японският външен министър Таро Кано след телефонен разговор с южнокорейската си колега Кан Кьон-хва. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора, става много интересно. Всичко ми прилича като компютърна игра, Ким натиска копчета и изстрелва ракети и си играе, Тромпета се пени и нищо не може да направи. Много ми е интересно какво ще се случи, постоянно следя новиние. Ако Тромпета нападне Ким, ще има много жерви от страна на Тромпета, 100 %. Ще пострадат много невинни хора. Аз не виждам решение на проблема. Най-добре го оставете Ким и не го закачайте, друг вариант не виждам.
19
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гадорян, Шиши е едно мдете, но не палаво, а отговорно! Нападне ли някой неговия народ- той ще даде всичко на каквото е способен. Тук нещо хамериканеца заби...само точи зъби на Шиши от 10 години и нищo.Шубето3 голям страх, а? Nice,a?
18
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнгелДобре си се напънал да изпишеш този ферман, но Северна Корея никога не е заплашвала да удари САЩ. И няма да го направи ако САЩ не я закачат. Северна Корея е под икономически санкции и при това е принудена да харчи огромни средсват за въоражение и армия, СК няма интерес от това, те искат всичко това да свърши и тогава ще се види коя система е по добра, Северна Корея ще задмине Южна по всички показатели. СК ще удари САЩ само ако САЩ ги нападнат.
17
2
 
6
 
! Отговори
morelini преди 6 години
Много е лошо когато при криза ръководителите на въпросните държави са ...Неадекватни...и единият и другият.Ако станевойна е ясна как ще завърши но ще си отиде много народ хай така ...акерне...То и в Китай ...и в Куба има комунизъм ама такъв дели фишек като Ун..светът не беше виждал...Дано да се уталожат нещата защото покрай сухото ще гори и мокрото...
16
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ким май е пропуснал какво стана с останалите перковци и пуяци - Саддам, Кадафи, Милошевич - всички скачаха високо и говореха глупости докато не хапнаха малко студена пръст 2 м под земята
15
8
 
6
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Някоя вечер гуспужа Ким нема му пусне или нема му стане и колко му е да нареди атака. Шиши е едно дете просто. Доста палаво и с опасни играчки
14
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Севрна Корея е комунистически тумор и трябва да бъде изтрита от лицето на земята. Всички комунисти трябва да бъдат неутрализирани за да има мир.
13
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бай Дончо, оня Ким Чен е по-луд и от теб. Ха си го нападнал, Ха ти е пратил няколко ракети на западното хамериканско крайбрежие.
12
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
който първи удари ще гризне дървото, ако СК удари първа Китай обяви че ще запази неутралитет, по този начин давайки карт бланш на САЩ да унищожат режима, ако обаче американците първи ударят, Китай обеща да се намеси, така че никой не смее защото КОЙТО ПЪРВИ УДАРИ ЩЕ ГРИЗНЕ ДЪРВОТО
11
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демек, като Ким не разбира от щипване по бузките, следва шляпване по вратлето.
10
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 777Ти си глу*пак.Тук не става въпрос за защита от еди кой си ,а за една луда и недорасла личност която разполага с ядрено оръжие.Разбираш ли ,*** недорасло ? Северна Корея си позволяват да заплашват с ядрен удар държави като Австралия,Южна Корея,Япония,САЩ дори и Китай,а ти говориш ,че се били защитавали ? Не се знае Ким ,кой ден ще се събуди с лошо настроение и няма да взриви някоя произволна държава ,за да си оправи настроението.По твойто логика,дай да дадем и ядрено оръжия на ИДИЛ ?
9
6
 
17
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Когато бях дете и младеж, си мислех че американската армия е нещо като армията на Галактическата империя, при все че вече бяха яли бой във Виетнам. Общо взето те могат да нахлуват само при камиларите и банановите републики. За справка операцията в Панама. Интересно ще ми е ако съвместно с джапанките и южнокорейците нападнат Шиши ко ли ще стане.
8
10
 
4
 
! Отговори
дуро преди 6 години
Мдаааааааааа, тръмпела включи фурната. Да дойде свинското!
7
6
 
17
 
! Отговори
смех преди 6 години
Тоя съвсем изперка. Какво ще направиш бе пуяк, само подскачаш. Айде да те видим, покажи го "това нещо" дето само се пениш.
6
5
 
21
 
! Отговори
**** преди 6 години
Този май само в туитър е силен на думи,а какво стана със заканите от преди,с шок и ужас какъвто света не е виждал,или тя стана като онази приказка,ти ще видиш като дойде батко,че и на този перчем,работата е същата.
5
10
 
27
 
! Отговори
777 преди 6 години
До ЮсС Корея е в правото си на защита от страната агресор САЩ.
4
10
 
28
 
! Отговори
хора преди 6 години
Трябват разумни действия и комуникация а не натиск и репресии,Севера са горд народ на натиск не реагират.
3
7
 
15
 
! Отговори
Юс преди 6 години
Тръмп са го събудили.....я да видим дали ще накаже непослушното корейче
2
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Не смятаме САЩ за нещо повече от бучка , която можем да победим и превърнем в желе по всяко време". заяви Ким Чен Ун.
1
12
 
34
 
! Отговори
лудост преди 6 години
Ето виждате сега че САЩ искат война а не разговори и мир.