Кримски градове се побратимяват с наши – за инвестиции, култура

Ще обменяме опит в решаване на проблеми: жилища, пътища...
4 сеп 2017 08:37,
148
Кримски градове се побратимяват с наши – за инвестиции, култура
Снимка: Reuters, архив

Градовете Феодосия и Евпатория на полуостров Крим, планират да сключат споразумения за побратимяване с австрийски и български градове, съобщава днес руският в. "Известия", цитиран от ТАСС.

Изданието се позовава на Георгий Мурадов, постоянен представител на Република Крим към президента на Руската федерация, анексирала полуострова през 2014 г. Мурадов не е казал с кои точно градове ще се побратимят кримските градове.

"Проявяваме интерес към опита на чуждестранни градове в решаването на проблеми, засягащи жилищно-комуналното стопанство, енергетиката и развитието на пътните мрежи. Стремим се да укрепваме културните и хуманитарните връзки. Нещо повече, подобни споразумения привличат инвестиции от бизнес сдружения в чужди страни", обяснява Мурадов.

Протоколите за сътрудничество се очаква да бъдат подписани на годишната конференция "Крим в международния контекст", която ще се състои в Ялта в началото на ноември с участието на делегации от европейски страни, добавя той.

Подобни документи градове от Крим може да подпишат в бъдеще с общини от Франция и от Италия, с които ще се преговаря на конференцията, посочва пред "Известия" републиканският лидер Сергей Аксьонов.

След 2014 г. някои кримски селища вече се побратимиха с италиански и гръцки градове, припомня ТАСС.
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо няма никакви руски стоки по магазините?!Защото руснаците нищо не могат да направят както трябва, освен да избиват други хора- ГУЛАГ, Голодомор, чистките на Сталин, кланнето в Катинската гора, Пражката пролет... милиони избити невинни!Русия е масов убиец!
76
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По данни на МОНМ вече над половината от учениците в 1-3 клас нямат за майчин език българския език.
75
1
 
3
 
! Отговори
До 71 преди 6 години
До до АнонименТова може да го каже само човек с тежки ментални проблеми.Ходи се прегледай.
74
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Двегодишно дете умря от глад в Ловеч. Детето е починало на прага на болницата в областния център. Системно недохранване и лошо отглеждане е била причината за смъpтта момченцето според съдебния лекар.
73
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия = Бангладеш
72
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия винаги се е опитвала да пороби Българите!За много години успява...
71
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Двама криминално проявени младежи на 17 и 20 години разбиха вратата на 70-годишна жена в Стара Загора и я убиха, за да откраднат от портмонето й 37 лева.
70
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крим е владян от кого ли не,включително и от българи-два пъти.Прабългари (5 век) и втори път по времето на Стара Велика България (632 665)Чак през 1783 г.е присъединено от Екатерина Велика към Руската империя.По времето на Октомврийската революция,Крим е крепост на белогвардейците и тяхно последно убежище до 1920 г.От 18 май 1944 г. влиза в сила Сталиновата политика за етническо прочистване на Кримския полуостров, вследствие на което цялото кримско-татарско население е депортирано и въпреки реабилитацията от 1967 г., до последните дни на Съветския съюз на кримските татари не е разрешено
69
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Убийствата, алкохолизма, наркоманията в градовете и селата на Русия са с чудовищни размери!Мъжете живеят средно до 56 г заради алкохолизъм!
68
7
 
8
 
! Отговори
до Анонимен преди 6 години
Българина от край време знае, че Русия винаги ни е помагала, а европейците са ни предавали.
67
8
 
10
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Да живее братска Русия!
66
2
 
5
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 60Не знам какво означава според теб какво означава Провален сезон. Ето ти само 2 факта. На летището в Семферопол няма намаляване на пътникопотока. Тоест колкото миналата година са прилетели толкова са и отлетели тази година. А Ферибота работи на 100% иначе нямаше да се оплакват всички от опашки.Може да няма увеличаване на Туристите но определено няма драстично намаление.Виж следващата година ще говорим - Авто моста ще е пуснат и локалните магистрали ще са готови.
65
3
 
5
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
До Анонимен600 хиляди души българи, потомци на бежанците от България през 19-ти век.------------Основната част от българите преселници е в Молдова и Украйна.В Крим през 1939 г е имало 15 000 българи, сега са малко над 2000.Много шумно са се радвали на немско-фашиските окупатори и през 1944 г. Сталин ги е изселил са 24 часа.Така че сега в Крим според последното преброяване са 2282.
64
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато бяхме с Русия България беше сред 30те най-развити страни в света като икономика и стандарт на живот. Днес в ЕС при евроатлантизма сме на 100тно място и първи по смъртност в света.
63
7
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 43Значи според теб Прибалтите да се откажат от Руския Транзит и да свият още своя БВП. За последните години загубиха 25% само защото Рашките в Петербург си Оправиха пристанищата.Украйна не ще да се откаже от Руския транзит на ГАЗ - основен играч срещу Всякакви Потоци, Патоци и прочие. А се оказва че за последната година Русия е и агресор и най-голям инвеститор ... и най-голям търговски партньор независимо то Украинските санкции срещу Русия...по принцип може да се продължи списъка
62
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българинът трябва да разбере най-после, че докато в българия има хора които искат да се побратимяват с Русия и носят тениски със сърп и чук визите никога няма да паднат, ясно ли ви е!
61
13
 
9
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
До ДемократИменно.Предпочитам да си бърша ГЗ с мека хартия, отколкото да се солидаризирам с Фашиска *** и да ползвам нарезани весници.
60
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СатаНАТО600 хиляди души българи, потомци на бежанците от България през 19-ти век.
59
13
 
7
 
! Отговори
Демократ преди 6 години
Когато бяхме с Русия нямахме тоалетна хартия и банани и не можехме да бегаме на Запад а сега с Брюксел можеме да си бегаме на Запад и навсякъде има тоалетна хартия и банани.
58
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Бобипо-големия проблем ще е че местните няма да могат да изядат всичките продукти домъкнати от търговците за Туристите посещаващи Крим---------------Понеже е нямало достатъчно туристи, затова.Сезонът им се провали.