Путин за КНДР: Преговори, иначе "глобална катастрофа"

"Трева ще ядат, но няма да се откажат от ядрената програма"
5 сеп 2017 12:23, Елка Василева
206
Путин за КНДР: Преговори, иначе "глобална катастрофа"
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Президентът на Русия Владимир Путин е убеден, че санкциите срещу Северна Корея няма да принудят страната да се откаже от ядрената си програма.

Путин припомни съдбата на бившия президент на Ирак Саддам Хюсеин, как той се е отказал от производството на оръжие за масово унищожение, но въпреки това под предлог, че се търси такова оръжие във "военна операция", е бил унищожен и той, и членове на семейството му, дори внукът му. "Страната е разрушена, самият Саддам Хюсеин е обесен. Всички го знаят, всички го помнят. Това добре се знае и помни и в Северна Корея", каза руският държавен глава и изрази мнението си, че никакви санкции няма да убедят Северна Корея да се откаже от курса си създаване на оръжие за масово унищожение.

"И вие мислите, че зарази приемането на някакви санкции Северна Корея ще се откаже от този курс, който е поела към създаване на оръжия за масово поразяване?", попита риторично руският лидер. Според него "използването на санкции в дадения случай е безполезно и неефикасно", пише ТАСС.

Президентът отбеляза, че нагнетяването на военна истерия около Северна Корея е безсмислено, води в задънена улица и всеки друг път за урегулиране на този проблем освен преговорите може да доведе до глобална катастрофа.

Путин припомни с какви военни възможности разполага Северна Корея.

"В тези условия нагнетяването на военна истерия няма да доведе до добро, всичко това може да доведе до глобална, планетарна катастрофа и огромен брой човешки жертви", заяви Путин след срещата на БРИКС. И отново подчерта: "Не съществува никакъв друг път освен мирния дипломатически начин за разрешаване на севернокорейския ядрен проблем".

Севернокорейците "трева ще ядат, но няма да се откажат от (ядрената си) програма, ако не усещат сигурност", добави той.

"А какво ще гарантира сигурността? Възстановяване на международното право. Трябва да се насочат нещата към диалог между всички заинтересовани страни", каза Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
6
 
17
 
! Отговори
Вендета преди 6 години
Почешете езиците и се помолете на Суздателя, защото тези кухоглавци, чифуторизираните рептилоиди, за да скрият фалита си, като нищо ще разпалят една ядрена войничка далеч от териториите си.
149
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Краварите изядоха вече ритниците на Ким по наглата морда, и ако искат и още има...
148
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А, Путин не знае ли, че ако "Севернокорейците "трева ще ядат", то американците не пасат трева !
147
2
 
1
 
! Отговори
Джо банана преди 6 години
До 167Като имаш банани и тоалетна хартия си ги заври о___с и после си извърши г__А
146
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ смятат да преговарят с Ким както със Садам, Милошевич, Кадафи...., ама като му дойде времето.
145
0
 
4
 
! Отговори
до 160 преди 6 години
Умник..И ти биеш самара - да се научи магарето! А?10 милиона - станаха 5...щото не щат да живеят в посткомунистическия коптор България!И ти си като дегенерата с " тоалетната хартия и бананите"!
144
15
 
1
 
! Отговори
До Циник преди 6 години
По времето на комунистическия диктатор Тодор Живков нямахме тоалетна хартия и банани, но след като САЩ ни подариха свободата и демокрацията вече имаме тоалетна хартия и банани.
143
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин "световен умиротворител" в действие: Преговори с моя човек, иначе "глобална катастрофа" !
142
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като толкова ви харесва в рая на Ким защо не си пратите дечицата там или и вие като вашата селска предводителка сте ги проводили в САЩ
141
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Умирали пенсионерите на 60 години там и нямало в кофите огризки от храна да ровят но от 10 милиона станаха 26, а в евроатлантическа България от 10 милиона стана 5 милиона, и повечето са пенсионери, а богатите изхвърлят много храна за да могат при демокрацията пенсионерите да ровят за огризки.
140
3
 
4
 
! Отговори
Разгеле преди 6 години
Думите на *** - манна небесна за родния русофилисицизъм.Нормално е един диктатор да защитава друг.
139
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ровят защото никой не изхвърля огризки и абсолютно нищо, което може да се изяде.
138
3
 
7
 
! Отговори
инатчии преди 6 години
"Трева ще ядат, но няма да се откажат от ядрената програма"Тия не са като нас - не въртят загника според модата.
137
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рижавата шишарка е в задънена улица и няма полезен ход с Ким. А най-лошото е, че и шишарката го знае, но пелтечи измишльтини.
136
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ровят пенсионерите....щото кофите са празни...и пенсионери няма...споминнват се преди да навъпшат 60!Аре бегай за там ***!
135
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе не знам дали ядат трева, но там пенсионерите не ровят в кофите за огризки от храна.
134
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Намазаха му ските на перчема... Що му трябваше да се занимава с това президентство.
133
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин се опитва да рекетира САЩ чрез Ким: "Севернокорейците "трева ще ядат, но няма да се откажат от (ядрената си) програма, ако не усещат сигурност" !!!С други думи, колко "сигурност - $" си поискат, толкова САЩ да им даде..., ама тя както е известно, никога не е достатъчна !
132
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин каза.
131
0
 
9
 
! Отговори
Нетревопасников преди 6 години
"Великите" сили разделиха Корея,Виетнам,Германия,Индия.Тези "игрички"-"разделяй и владей",донесоха войни,печалби на Военно-Промишлените господари на Света и последващо обединение на разделените(не важи за Бангладеш, Пакистан и Индия).Последната крепост е Корея-Северна с ранно-комунистическа,а Южна с производствено-максималистична идеология(това е Япония от 50-те до 90-те на м.в).LG,Sаmsung,Kia-Hundai-икономическа мощ,плашеща Китай,а трудолюбието на корейците света.А ако се обединят???