Руският посланик в САЩ - в черния списък на ЕС

Брюксел ще удължи санкциите заради анексирането на Крим
6 сеп 2017 19:12,
166
Руският посланик в САЩ - в черния списък на ЕС
Снимка: Архив, Reuters

Посланиците от 28-те европейски членки решиха днес да удължат санкциите, наложени на руски частни лица и компании заради анексирането на Крим. Това стана на първото им заседание на новия политически сезон.

153 лица и 40 компании и фондации в момента са в черния списък на ЕС, включително новият руски посланик в САЩ Анатолий Антонов.

Според европейските членки те имат пряко участие във вземането или налагането на решението за незаконното анексиране на Крим и Севастопол през 2014 г. Ограниченията, които бяха удължени единодушно с 6 месеца през март, изтичат на 15 септември и ЕС трябва да реши дали да ги продължи, както и да актуализира списъка.

Сред руските граждани, които няма да получават визи за влизане в Шенген и чийто сметки в европейски банки остават замразени, са и руският вицепремиер Дмитрий Рогозин, съветникът на руския президент Владимир Путн Сергей Глазев, шефът на руския генщаб Валерий Герасимов и тв журналистът Дмитрий Киселов.

Освен в европейския списък, посланикът във Вашингтон Антонов е и в забранителния лист на Канада, но САЩ не са го включили в санкциите, налагани на Русия заради Крим и така той успя да започне мандата си на 31 август.

Антонов е бивш зам.-министър на отбраната и бивш зам.-министър на външните работи на Русия.

Очаква се европейските вътрешни министри ще вземат формално решението на 14 септември, когато ще бъде публикуван и официалният списък на лицата и сдруженията, подлежащи на ограничения за пътуване и финансова дейност в ЕС.

Освен персонални санкции заради Крим, ЕС прилага спрямо Русия и икономически санкции, които са в сила до 1 февруари 2018 г., както и ограничения за търговия, инвестиции и туризъм с Крим и Севастопол - в сила до юни 2018 г.

Решенията за тяхното продължаване или прекратяване ще бъдат взети по време на българското председателство на Съвета на ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
22
 
! Отговори
Въпроси има ли? преди 6 години
Натовския професор Ричард Конъли, пише в анализа си, че санкциите срещу Русия само са укрепнали страната, и че ако натиска срещу Русия продължава, тя ще стане още по-силна. Въпроси има ли?
31
2
 
8
 
! Отговори
До 53 преди 6 години
53 не се прави на луд!Ти не си влязъл никъде, камо ли в Шенген, просто си минал от там.Ти си господин Никой, както и аз. За такива не се предвижда влизане в Шенген, защото сме частни лица.Става въпрос за държавата България.Официално не членуваме в Шенген и не ни пускат там, въпреки, че сме им спазили всички изисквания.Аз през Социализма съм ходил в Германия поне 5 пъти (в командировка). Това е съвсем дурго нещо.
30
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цирка продължава, ама няма да сработи. Руснаците са корави не са като тия западните лекенца.Накрая Русия ще прекрати всякакви отношения с тях и ще се сближи още повеч с Китай, дружбата Русия - Китай е изключително полезна и за двете държави, и колкото повече се задълбочава, толкова по-скоро запада ще го дуа. Китайците и те не си правят никакви илюзии, знаят че ФАЩ няма съюзници и приятели, само колонии и роби.
29
1
 
7
 
! Отговори
До 40 преди 6 години
Абе ти сляп ли си, луд ли си или на тъкъв се правиш?Най малко от поне 5 г сме изпълнили всичките им изисквания за влизане тъпия Шенген и до ден днешен не ни пускат там (държавата България).Ако продължават да ни будалкат още малко, може да им се разпадне негодното EU, преди да се сетят да ни пуснат.Англия излезе, а имало още 5 държави, които обмислят да им напуснат и EU и Шенгена.
28
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САНКЦИИ? Е И КАКВО ОТ ТОВА? НЕ ВИЖДАМ РУСКАТА ИКОНОМИКА ДА Е ФАЛИРАЛА. НЕ ВИЖДАМ ПУТИН ДА Е КЛЕКНАЛ. НЕ ВИЖДАМ ПРОТЕСТИ НА БЕДНИ ХОРА.Съдейки по моите контакти с руснаци, отношението им към санкциите се дели на две - на едните не им дреме, а другите се озлобяват към ЕС. Никой даже не си е помислил да връща каквото и да е...
27
3
 
20
 
! Отговори
До 38 преди 6 години
Ще лети от където си поиска!Това е Русия, а не някаква изтривалка за американските ***, като нас.Преди години ЕU се опитаха да забранят на руснаците да летят над някои части от Европа, за да ги накарат да им намалят таксите за полети над Русия.Русия им забрани изобщо всякакви полети. В резултат, цената на полетите им до Азия и част от близкия изток им стана тройна.След две седмици отидоха в Москва на преговори и капитулираха.Не вярвам отново да повторят същото.
26
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спокойно бе, руснаците са свикнали на унижения. Питайте рускините, които работят древната професия из Западна Европа или руските младежи, които целуват трътки навсякъде, за да ги вземе някоя заоадна фирмичка на работа.Та и тоя посланник, и той е руснак. Ще попреглътне малко обидено, а утре ще си е както всеки ден.
25
2
 
19
 
! Отговори
ами преди 6 години
А за Косово...нищо...законна държава????????????????
24
6
 
14
 
! Отговори
до НЕРАЗБРАЛИЯ преди 6 години
Знаеш ли какво става ?Става това че днес тези които са сложили санкциите на Русия са заловили във Франция клетки от джихадисти готвещи атентати .Във Испания пак днес са заловили 10 мароканци готвещи атентати .В САЩ очакват урагана ирма да ги залее в неделя ...Ей това става ...Дреме и на Русия за толерстите и либерастите . Тя ще пребъде , за другите нищо добро не ги чака .
23
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха, ха ха ... обявили посланника в САЩ в черен списък, ненормалниците от ЕU?!?Щом е посланник, той е неприкосновен.Трябва да си пълен ***, за да забраниш на посланник да ти влиза в кирливия Шенген. Те и на нас са забранили да им влезем в Шенгена, нищо че нашите управници всеки ден им целуват задниците.Но открадването на Крим от Хрушчов не е законно, защото не са спазени процедурите. Пияницата е дал заповед и тя е нищожна.Но това не интересева 28-те прислужници на САЩ щом от САЩ нареждат
22
1
 
3
 
! Отговори
редник преди 6 години
до 33 Благодаря за информацията :)
21
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САНКЦИИ? Е И КАКВО ОТ ТОВА? НЕ ВИЖДАМ РУСКАТА ИКОНОМИКА ДА Е ФАЛИРАЛА. НЕ ВИЖДАМ ПУТИН ДА Е КЛЕКНАЛ. НЕ ВИЖДАМ ПРОТЕСТИ НА БЕДНИ ХОРА.
20
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До редникРусия сама се хапе по *** от бяс, русофилче. А най-гокямата изненада и готви Рамзан Кадиров. Той е детонатора, който ще взриви Русия отвътре и ще я направи на парчета.
19
11
 
6
 
! Отговори
Кой не чете история? преди 6 години
Санкции, бой по валутата до неконвертируемост и ниски цени на петрола!Нищо ново под слънцето, но Путин е бил дете по времето на Рейгън, а писле не си е научил урока, защото е наблягал само на учебника по справяне с вътрешната опозиция.
18
14
 
7
 
! Отговори
дуро преди 6 години
Баси унижението!! Посланика на "велика" русия може най-много до Мексико да иде!! Мууууууууууууухахахаха!
17
9
 
8
 
! Отговори
редник преди 6 години
Дентологията е установила че захапването на Русия води го преждевременна загуба на зъбите :)
16
10
 
6
 
! Отговори
Не разбрах преди 6 години
Какво става бе? Нали според русофилите Русия е супер икономика, Западът загивал, а доларът бил тоалетна хартия?Защо тогава им се сбръчкват физиономиите, когато Западът налага санкции на Русия?
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
HAhahahahahahahahahaaahahahahah! Ко??? Нееееееее!!
14
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам защо руските *** вият на умряло. Руските *** сами си го търсиха и си го намериха. Ако джуджето не клекне и не приемр миротворци от ООН ще получи тройна доза от същото, докато не почне да пълзи.
13
8
 
14
 
! Отговори
кога? преди 6 години
Кога ще има санкции срещу Германия, заради анексията на Австрия през 1939 г. и заради анексията на ГДР през 1989 г.?