Пхенян празнува приповдигнато! Фойерверки за водородната бомба

Хора размахваха изкуствени цветя и хвърляха конфети по учените
7 сеп 2017 12:07, Елка Василева
171

Снимка: Reuters

Северна Корея организира големи тържества в чест на учените, осъществили в неделя най-мощния ядрен опит в нейната история. Фойерверки озариха огромен митинг в Пхенян, предаде Франс прес.

Жителите на севернокорейската столица се струпаха в сряда по тротоарите, за да посрещнат с ръкопляскания изследователите, пристигащи с колона от автобуси.

Още по темата

Хората от множеството размахваха розови и червени изкуствени цветя и хвърляха конфети по учените, слезли на площад "Ким Ир Сен". Там се бяха събрали десетки хиляди.

"Изразяваме най-дълбока почит към другаря Ким Чен Ун, върховния ръководител, донесъл на корейския народ най-голямото постижение в неговата история", се четеше на един от плакатите.

"Никой не може да спре нашия устрем към бъдещето", гласеше друг.

Оратори, цитирани от агенция КЦТА, обясниха на митинга, че севернокорейската армия "ще сложи точка в съдбата на американските империалисти, подобни на гангстери, с безмилостни превантивни удари, ако те накрая разпалят война заедно с ордите от предатели".

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
10
 
! Отговори
до 10 преди 6 години
Чудо голямо ,че не са консуматори.Ние като сме до колене със стоки и услуги повече човеци ли сме станали.Обратното дори ,мързел,неграмотност,безморалност,отчаяние...Нека сами си решават какъв да им е пътя на този свят.
13
10
 
9
 
! Отговори
dдфсф преди 6 години
Ей, северозападналия пустиняк, вашия регион е на тоя хал точно защото още комунизЪма ви е в главите. Или се нагаждаш към новите реалности, или можеш да заминеш за Сев. Корея и да строиш комунизма там. Това е свободата, имаш правото да решаваш, никой не те спира. Пазарната икономика дава невероятни възможности на способните. Това, че сме корумпирани като индивиди и нация си е наш системен проблем и недостатък, който ни пречи да развием истинска реална пазарна икономика.
12
8
 
15
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Чудим се още, дали в края на мандата на Борисовото правителство, ще има заплата 1000 лева, средна, което е 500 евро, докато В МОМЕНТА наши гастарбайтери сменят памперси в Гърция и Италия, на баби и старци, за по 800 евро минимум, а в Испания официално зарегистриран безработен от ЕС взима ей така 400 евро.А вие си плюите по Прасчо, или как там го наричате. Може да е всякакъв, но не е ***, както нашите, и отстоява собственото си мнение, а дали пасат тева там-сн. 7.
11
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Киро кофражистаВ нормалняи свят хората правят мощьниье гей паради с деца и платформи със стриптизьори, облечени в черен латекс.
10
6
 
4
 
! Отговори
разоръжаване преди 6 години
я да раздадат "великите" по една водородна и по десетина атомни бомби на всяка държава, за да станат фойерверките с изкуствени цветя всепланетарни в борбата с империалокапиталототалитаризъма и тн. За Венесуела да пратят стотина, че пак свършила тоалетната хартия и домакините са окупирали с фенерчета границата
9
8
 
6
 
! Отговори
До 10 преди 6 години
И като какъв пристигна в Пхенян. На ексзкурзия или командировка. Защото и двете са изключени за българи. Да не би да си ядрен физик D:
8
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия небостъргачи рядко имат ток, има великолепни магазини със зашеметяващи витрини, но само като изложбен център - стока за продажба в тях няма, тя е за украса. И да, знам от личен опит, защото бях в Пхенян преди три години. Почвайте минусите!
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малцина знаят, че в Пхенян се намира най големият стадион в света, разполагащ със 150000 седящи места.
6
9
 
26
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
вижте снимка 7. Ей много са изостанали тия севернокорейци, комунизмът ги е съсипал направо.1950-53-та по признание на самите американци, са ги сравнили със земята, а вижте какви небостъргачи са направили, че и водородна бомба имат знания и технология да произведат! А ние, демократична България, член на ЕС и Нато, се чудим, от кого да изпросим някой лев, или дали да купим ти стари самолета, или два нови, и този път с вазелин или без ще ни спуснат новите полит коректни насоки, които да следваме.
5
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
К'во да коментираме. Ние бяхме същите промити мозъци (някой все още). УУУрааа, слава на БКП, слава на СССР, слава на другаря ТЖ........УРА.а.а.а.а.
4
9
 
7
 
! Отговори
Да празнуват преди 6 години
То на г.ъза им се пише!
3
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"се струпаха в сряда по тротоарите" да се чете "бяха струпани и им бяха раздадени плакати" - тоя мач сме го играли :))
2
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Леле, колко болни мозъци има по света.
1
17
 
24
 
! Отговори
Киро кофражиста преди 6 години
В нормалния свят хората се радват на ново лекарство, ново изобретение, ново изкуство, нов спортен рекордВ северна Корея комунизите се радват на нова бомбато от *** какво друго да очакваш