ЕС не призна изборите за губернатор в Крим

Брюксел настоява за освобождаване на лидери на кримските татари
12 сеп 2017 10:25,
176
ЕС не призна изборите за губернатор в Крим
Снимка: архив, Reuters

Европейската дипломатическа служба заяви в понеделник, че ЕС не признава резултатите от изборите за губернатор, проведени в Крим в неделя.

"ЕС не признава незаконното анексиране на Крим и Севастопол от Руската федерация и следователно не признава изборите на Кримския полустров", се казва в изявление, разпространено късно снощи.

Според Брюксел тези територии са украински и затова новоизбраният губернатор на Севастопол, който е най-висшият администратор в Крим, както и местните управи на полуострова, няма да бъдат приемани като представители в официалното им качество от ЕС.

В неделя в Русия бяха проведени избори за губернатор в 16 области, като само един от тях - в Крим.

Европа отхвърля и присъдата на един от водачите на кримските татари, издадена в понеделник от Върховния съд в Симферопол.

Ахтем Чийгоз ще прекара следващите 8 г в затвора за "организирането на масови безредици" през февруари 2014 г.

ЕС настоява за освобождаването на зам.-председателя на Меджлиса - върховният представителен орган на кримските татари, и изразява очакване обвиненията срещу другия заместник - Илми Умеров, да бъдат "незабавно свалени".

Двама души загинаха, а 80 пострадаха при масовите сбивания между проруски и проукраински активисти на два митинга в Симферопол през февруари 2014 г.

През 2015 г. Чийгоз е арестуван. В процеса срещу него показания дават основно защитени свидетели, чиято самоличност е неизвестна. Съдът не прие основния аргумент на защитата, че Русия не може да съди украински гражданин за деяния, извършени на тогава територия на Украйна. Чийгоз е първият подсъдим в Русия, който беше разпитван на процеса от ареста и не присъства в съдебната зала дори при произнасянето на присъдата.

 През 2016 г. Върховният съд на Русия нареди разпускане на меджлиса на татарите, след като го обяви за екстремистка организация.

Очаква се в четвъртък ЕС да удължи санкциите срещу 153-ма руски граждани и 40 компании, които имат отношение към анексирането на Крим от Русия. Сред тях са руският вицепремиер Дмитрий Рогозин и новият руски посланик във Вашингтон Анатолий Антонов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още по темата: ЕСкрим
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДОЛАРЪТ СЕ СРИНА ДРАМАТИЧНО, А ОТ КОЗЯК СЕ ПРАВЯТ НА НЕРАЗБРАЛИ И НЕ ИСКАТ ДА УВЕЛИЧАТ ХОНОРАРА?+?+?
77
2
 
8
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До OMG WTFАми в Такъв случай(За Чечня) И Медведев и Путин последните два мандата за президенти трябва никой да не ги признава? Същото важи за Руската Дума. Чечня е част от Руската Федерация и гласува за дума и президент.По същия начин и изборите за президент и рада в Украйна са незаконни. Най-малкото Новата майдановска власт не допусна старите партии до новите избори - с физическа саморазправа понякога. А някои партии дори забрани. Леле и това ми е ДЕМОКРАЦИЯ ...
76
4
 
7
 
! Отговори
Абе, преди 6 години
Я, ЕС да престане да се бърка в чуждите работи. И той е като Хамерика Налага волята си и санкциите си. Дано по- скоро се разпадне тази еврогейска сбирщина. Никой на никого не трябва да налага волята си и да извива ръцете.
75
7
 
2
 
! Отговори
OMG WTF преди 6 години
Нормално. Оставаше и да ги признаят. Това е все едно да признаят избори в Чечня, Етиопия, ЧАД, Северна Корея или рассия. Във всички тези територии вождовете им печелят с по 115% от гласовете. Ах колко жалко е да си РУБЛАРАСТ! И да обясняваш колко зле е в гейропата, докато си пиеш сельодката в Брюксел. :)
74
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 86Виноват за правописна грешка но да Вярно е МладоТурска революция е.Защо възниква? Оказва се по едно време че цялата търговия на Високата порта се върти от неверници ставащи все по-богати и все по-недосегаеми, а всички скъпо платени държавни университети бълват Имами които прекрасно знаят религиозните дисциплини но от реалния свят хал хабер си нямат. А самите Управляващи стават все по-корумпирани.
73
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крим ще си го премести.
72
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо тогава всеки проевр(оп)ейски коментар има десетки минуси и само три-четири плюса?
71
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕС са ислямисти и затова гиобявяваме за нелегитимни.Отсега вече не ги признаваме.
70
13
 
4
 
! Отговори
Не! преди 6 години
Молете се и тук да не започнат такива референдуми, че руснаци и турци ще ни анексират за часове. Не трябваше 400 хиляди мужики да са постоянно пребиваващи тук, вижте каво правят гадовете!
69
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Кара *** Ибрахим 75Ха-ха-ха..........а каква е укруината тогава???? Руска!!! Марш от там! А преди татарите там са били и гърци, и римлани и българи там......Е, сега (още от Екатерина Велика!) е руски и точка! А това, че не ги признават от ес-чето.......АКО ЗНАЕТЕ КОЛКО ИМ ПУКА НА ТЯХ..............не ставайте смешни!!!!
68
1
 
10
 
! Отговори
Историк преди 6 години
Кара *** Ибрахим е историческа личност, сподвижник на Осман Пазвантоглу. Известен кърджалия, участвал в потушаването на въстанието в Босна. Дългогодишен управител на Западните Родопи, родом-*** от Чепеларе.
67
5
 
26
 
! Отговори
ГРУХБЕТЧИЯ преди 6 години
Сорроссоидите и краварските слуги са точно като една лъжица с ла..на в каца с мед - нищожни спрямо общото количество, но правят целия мед негоден за употреба. Така и тук - не че ще променят нещо - нито ще премахнат народната любов, нито ще накарат някой да намрази Русия, не, но е достатъчно да овонят целия форум със задушливата си смрад.
66
28
 
6
 
! Отговори
Кара Манаф Ибрахим преди 6 години
Крим е татарски. Руските заселници там трябва да се върнат по родните си места в Сибир.
65
3
 
31
 
! Отговори
наглост преди 6 години
А някой пита ли ЕС какво признава или не признава?Всъщност самото ръководство на ЕС настанява с директивни милиони ислямски нашественици в страните на съюза без изобщо да ги пита, че даже ги и съди ако отказват!
64
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"НЕ ЗНАМ ДАЛИ НЕ ГИ ГЕНЕРИРАТ ТИЯ "КОМЕНТАРИ" МАШИННО В ОТДЕЛА НА РЕШЕТНИКОВ! "Сега и минусите ще кажеш че ти ги генерират машшинно. И как така си противоречиш, нали Русия е изостанала страна - какви машини, какви технологии?
63
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
гласът на ЕС все по не се чува по света
62
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПИСНА МИ ОТ РУСКИ ПАПАГАЛИ, НЕ ЗНАМ ДАЛИ НЕ ГИ ГЕНЕРИРАТ ТИЯ "КОМЕНТАРИ" МАШИННО В ОТДЕЛА НА РЕШЕТНИКОВ! С ТЯХ СПОРЕНЕТО Е КАКТО СЪС СТАЛИН -ВСЕ ЕДНО ДА СПОРИШ СЪС СТЕНАТА!
61
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕС да си гледа Европа!!Едни държави в един съюз не можете да оправите,че са орел,рак и щука,та започнахте непризнаване на избори в неподвласна на вас територия да се занимавате!!Дайте решения,положението на съюза да се оправи!!Иначе........празни думи,жълти стотинки и мек ....й всеки вади!!
60
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
66, няма такова нещо, но ти характерно казваш на бялото черно! Освен това стига задавахте тъпите си въпроси - правите се на умни, но това не отклонява темата! Знам,ч е това са ви инструкциите от решетников, ама сте като папагали!
59
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
де санкции деееее ше ходи те гладни изпаднали блядовееее