ЕС обяви КНДР за заплаха за международната общност

Пхенян да прекрати ядрената и ракетната си програма!
15 сеп 2017 18:00, Елка Василева
42
ЕС обяви КНДР  за заплаха за международната общност
Федерика Могерини. Снимка: архив, Reuters

Поредното ракетно изпитание на Северна Корея е заплаха за съседните страни, за региона и за цялата международна общност. Това се посочва в изявление на върховния представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика Могерини.

По нейните думи Пхенян е нарушил международните си задължения.

Още по темата

Могерини заявява, че ЕС е съпричастен с Япония, Южна Корея и региона.

В позицията й се допълва, че Пхенян трябва да прекрати провокациите и ядрената си и ракетната си програма незабавно.

Могерини отбелязва, че наскоро приетите нови санкции от Съвета на сигурност на ООН показват единодушието в оценката на поведението на Северна Корея. Тя уточнява, че ЕС подготвя собствени санкции срещу Пхенян и ще ускори подготовката след снощното ракетно изпитание.

Върховният представител отчита, че досега международната общност е показала сдържаност и изразява надеждата това да продължи. Могерини очаква продължаването на натиска над Пхенян да открие пътя към политически диалог и премахването на севернокорейските атомни оръжия чрез мирни средства.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг написа в Тwitter, че поредният ракетен опит на Северна Корея е ново нарушение на резолюциите на ООН и заплаха за мира и сигурността по света. По неговите думи тези действия изискват световен отговор.
 

/БТА/
 


42
Още по темата: Северна КореяЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В ръководството на ЕС всички са слуги на САЩ и лизачи на американски з_дници! Тази не прави изключение! "КНДР била заплаха за световния мир"- тези ни мислят, че ядем доматите с колците! Това, че западните европейци са зомбирани от обработката им от средствата за масова дезинформация не значи, че всички са такива ***! Ще дойде видов ден жалки грабители и подпалвачи на войни!
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде Кимчо да ги думне краварите и да се приключи сагата! Това ще отприщи промяна в света! Стига САЩ са диктували правилата.
26
0
 
3
 
! Отговори
Чичо Ким се ебаТръмп преди 1 година
Ин
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
треперят им гащите на най-великите демократи, а батко Ким скоро няма да свали мерника. Просто няма. Да го подпалят ли баткото? Ами после? Всички са наясно, че Пътят е към чупене на старите схеми. Но се пробват още с тях да печелят време за още пари.Карат обаче по инерция по нанадолнище, а спирачките им не са баш наред. Нито нервите. Ким не е лесен. Рунд след рунд.
24
0
 
11
 
! Отговори
Невеж преди 1 година
Моля авторката да обясни какво означава термина "международната общност"! Припокрива ли се с ООН и точно кои държави са в тази общност, кой и на какъв принцип я управлява, как се взимат решенията в нея и как се кандидатства за членство?мне се шегувам. Това се спряга често, но е изключително неясен термин.
23
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗАСТАРЯВАЩИТЕ ЖЕНИ СЕ ПРАВЯТ НА ГОЛЕМИ ПОЛИТИЦИ: МЕРКЕЛ, МЕЙ, ЧЕ И ТАЗИ МОГЕРИНИ И ТЯ БАРАБАР ПЕТКО С МЪЖЕТЕ.
22
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-голяма заплаха за световния мир е Сащ, драга Могерини.
Дигнаха ли ти заплатата за това изказване?
21
8
 
3
 
! Отговори
Димитър Борисов преди 1 година
КНДР е наистина заплаха за човечеството. Но освен нея всички атомни държави представляват голяма заплаха за хората. Защото атомното оръжие не се използва за храна, а за унищожаване на хора. Спасението е всички държави да унищожат ядреният си потенциал.
20
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Могерини е заплаха за средно статистическо европейско семейство , заради тъпите и изказвания всяка вече се дърлим с жената в къщи . :)
19
3
 
17
 
! Отговори
антиседераст преди 1 година
Могррини, заплаха за световния мир са терорист номер едно САЩ . Какво се правиш на ударена ?
18
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен
единствената заплаха за европа е исляма - особено тоя новият дет го проповядват
17
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оста "Ким-Путин-Ердоган" - заплаха за Европа.
16
4
 
23
 
! Отговори
Коооооой преди 1 година
До Анонимен 15

И май стигаме до въпроса "Кое е първичното - пилето или кокошката". Кой пръв започна със заплахите, кой иска да нарежда на суверенни държави какво да вършат, кой изсмуква силите на по-слабите, кой ни направи бедни като мишки, кой ни унищожи икономиката и ни засипва с боклучавото си и вредно производство - ако не ни бяха сложили мръсните си, ногтести ръце, дали нямаше да правим и ние лаптопи, защото се оказва че нашите електронни калкулатори преди демокрадията са били търсени...
15
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бож.


О, със сигурност ще сме добре. Със сигурност. Вече 28 години ЩЕ сме добре. Ще сме добре с платени продажни наркоманчета като БожБожБожльо Бемозльож. Ще ти стигне ли парсата за една доза...
14
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изглежда се получи затворен кръг: Сев. Корея с основанието, че разработва оръжията, защото ги заплашват и им налагат санкции (което си е направо друга форма на война и сигурно не без жертви). Санкциите пък им се налагат и им се отправят заплахи заради разработката на оръжията.Направо цунг-цванг.
13
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ма, Магарини, ти коя си та нареждаш на чужди, и забележи, не родини на фашизма, държави да направели това и онова НЕЗАБАВНО. Я се скатавайте в колониалните си дупки и не си показвайте мутрите от там, лицемери с лицемери. Санкции ще раздават! Светът вас трябва да санкционира за палежа на III война, кръвници.Ти не си бягала като дете, обезумяла от ужас под американски и английски самолети, сеещи смърт. Не си играйте с огъня, че този път подпалвачите сами ще лумнете като факел. Ненаситни търбуси!
12
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заради тази Ким ще вземе и Европа на мушка.
11
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ким не е убил никой май вие политиците сте едни големи терористи дето предизвиквате съдбата на ваш гръб
10
3
 
28
 
! Отговори
браво преди 1 година
Сирийската армия и нейните съюзници след тежки боеве с терористите от ИД,са стигнали до бреговете на река Ефрат и са отрязали пътя за отстъпление на терористите.Ето това е истинската битка с тероризма докато Европа се гърчи под окупацията на САЩ.
9
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обаче в Европа, всеки ден ислямисти убиват невинни хора, докато Ким, въоръжен с ядрени ракети, нито един.