Криза: Хиляди рохинги прииждат в Бангладеш

20 000 на ден бягат от Мианма, ООН – катастрофа!
15 сеп 2017 09:20, Елка Василева
62
Криза: Хиляди рохинги прииждат в Бангладеш
Снимка: Reuters

Между 10 000 и 20 000 бежанци рохинги пристигат всеки ден в Бангладеш от Мианма, съобщи Международната организация по миграцията, цитирана от световните агенции.

Международният натиск върху преобладаващо будистката страна да сложи край на насилието срещу мюсюлманите рохинги, живеещи в западната й част, се засилва.

Още по темата

Кризата бе провокирана на 25 август от суровия отговор на силите за сигурност на поредица от нападения на рохинги срещу полицейски и армейски постове в западната част на Мианма.

Масовото бягство на рохингите се определя като "катастрофално" от ООН, както и като "пример като по учебник за етническо прочистване", принудило близо 400 000 да напуснат домовете си.

Според УНИЦЕФ близо 60 процента от бежанците, насочили се към Бангладеш от края на август, са деца.

ООН започна да доставя вода и санитарни материали за бангладешкото рибарско пристанище Кокс Базар, което е залято от новопристигналите, отбелязва ДПА.

Има остър недостиг на всичко, най-критично на подслон, храна и чиста вода, посочва представител на УНИЦЕФ в Бангладеш. Организацията призовава да бъдат осигурени 7 млн. долара през идните четири месеца за спешно подпомагане на рохингите.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ иска да ни обърка иска да ни докара до война това е целта на САЩ тези които са от другия бряг да не съществуват ! Лидери на световната конспирация са ни предчертали картата вече..
42
1
 
6
 
! Отговори
Ааааааа! преди 6 години
СОЛИДАРИЗИРАМЕ СЕ С БОРБАТА ЗА ЧОВЕШКИ ПРАВА НА МИАНМАРЦИТЕ Рухинги нали са дошли на гости от Бангладеш и междувременно са решили етнически да прочистят. Е домакините не са съгласни да им се нарушават ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА и си ги пращат ОБРАТНО ОТКЪДЕТО СА ДОШЛИ ТЕЗИ ТЕРОРИСТИ РУХИНГИТЕ.
41
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако това "етническо прочистване" ще доведе до възстановяване на мира, съм твърдо "за". Не виждам как толерирането на 400000 единици от несъвместима по бит и култура етническо-религиозна група може да доведе до нещо добро. В Бангладеш ще са си точно на мястото.
40
0
 
19
 
! Отговори
Европейка преди 6 години
Защо ООН не осъди миличките рохинги,за това ,че нападат полицейски и военни постове?Момчетата ,служещи там,не са ли хора,нямат ли майки,права?Само мюсюлманите ли имат права в днешния свят?А останалите хора?Жалко,че европейските правителства не правят така срещу терористите в Европа.Досега да сме се оправили.
39
1
 
10
 
! Отговори
Неграмотен редактор преди 6 години
Мианмар, Мианмар, Мианмар. Не Мианма. Ограмотете се. На български държавата е МианмаР! С "Р" накрая. Също като Германия не е Джърмани или Алемани! Мианмар! Напиши си го някъде неграмотно редакторче и не ми замърсявай новините с неграмотност!
38
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това даже не са и граждани на Мианмар .Решава един катун да се засели на чужда територия , почва да се множи ,показва си магариите , а после като ги подпукат собствениците на територията - било геноцид.Сега ПРОСТО СЕ ВРЪЩАТ В РОДИНАТА СИ.
37
0
 
22
 
! Отговори
хюго бос преди 6 години
Браво на Мианмар. ислямските терористи, които палиха будистки храмове и избиваха хората, нямат място сред тях. Ето, в Лондон и Париж поредните атаки и сигурно утре вместо да изпъдят натрапниците, ще ми правят пак шествия и митнинги как да не се шири ислямофобия.
36
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бенгалците според википедия са 1.2 млн. За 2 седмици са разчистили 400 000 от тях. Не може да им се отрече добре се справят и много скоро ще си решат проблемите с терористите.
35
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След, като вече всисяко е изсмукано и хората поради бедност са напълно оскотели какво очаквате да ви строят Вавилонски кули? Явно, че не Ислям е който управлява Европа, тогава защо търсите вината в Ислям а не в управниците си ? Дали не е по-лесно да подртнеш бедни и гладни деца, защото били мюсюлмани, защо да се поставяш в опасност търсейки отговорност от тези, които сам си избрал да те управляват..
34
0
 
40
 
! Отговори
Хюго Бос до 37 преди 6 години
И само са напомня на всички либерасти, че лишите европейски колонизатори все пак са строили пътища, архит. сгради в Африка, имало е развита администрация, красиви сгради, бизнес. А са можели да копаят само дупки и да извличат прир. богатства. А те, лошите, строили. Що не строят сега черните , а е пълна разруха?!
33
0
 
42
 
! Отговори
Хюго Бос преди 6 години
Айде пак опорните точки на либерастите. В Африка умират от глад, уж, и живеят в ***, защото не РАБОТЯТ, не се научиха да работят, но се научиха да чакат хуманитарни помощи от такива като теб. В Южна Африка изгониха белите, замря всякакъв културен живот , всичко се руши- прозорец да се счупи, никой не го оправя. Има държави в Африка, където последната построена сграда е била от " колонизаторите"- португалци. Оттогава до сега- дървени колиби са построени.
32
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ааИ къде ги гледаш ти тези новини? Да не говорим, че в случая не става въпрос за тероризъм, а за сепаратизъм! Въпроса е че виждаш ли понеже това малцинство изповядма ислям, някои хора решиха да направят голяма сензация, други се опитват да ги радикализират и капсулират. А тероризма в действителност на поне 90% е съсредоточен вътре в ислямския свят, терористите са мюсюлмани, жертвите им също, самия ислямски свят е дълбоко разделен.
31
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Mюсюлманите не са подложени на терор, те се терозирират сами себеси. Никой христянин или будист не е отишъл да се замовзриви при тях, за разлика от обратното. Вярно че Израел и Амарика периодично им подпалват фитила, но ако нямаше барут и номера нямаше да минава. Факта, че на планетата няма една демократични ислямска държава, доказва че тази религия освен до разруха, до друго няма да доведе планетата.
30
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най вероятно мюслитат,като са преминали една критичнамаса са се пробвали да наложат законите на шериата,ама будистите са излезли пичове ,а не като европейските.../че ще ме затрият/. Където има мюсли и други вероисповедания винаги ще има насилие и войни.
29
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Хюго Бос до 25Е ти какво очакваш от джурналистите? За тях да превеждат новини от чужди медии е журналистика, те се мислят за много велики, като сложат в google translate някакъв текст от който нищо не разбират и после го постнат. Чакай смислен анализ за ситуацията в Мианмар от хора които смятат, че това е южноамериканска река.
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бе говорим, че на английски също се изписва Myanmar, но финалното "р" е нямо.
27
0
 
12
 
! Отговори
Хюго Бос преди 6 години
Всички реномирани български сайтове, публицистични и т.н пишат името Мианмар. Уикипедия е дава дублетна форма. Дори и днес бг имат статии с точното име, но нещо се бъгват и почват като *** медии да пишат не само подменени истини, но и името на държавата е грешно.
26
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е явно препоръката на ООН в такива случаи е да обърнеш другата буза, докато ти насиняват дупето. А да обаче това не е ЕС, на бирманците не им дреме за разни бюрократски декрации произведи женчовци в перманентен цикъл.
25
0
 
13
 
! Отговори
Хюго Бос до 25 преди 6 години
Но не е българското название, а английското поради невежество на пишман преводач, учил- недочул английски. Така е ксто неграмотни журналистчета се правят на преводачи, покрили 2-3 нива в школа за чужд език. Но идея и въпросът защо се налага да превеждат чужд текст, и то манипулативен, пристрастен, със скрити истини, защо сами не мигат да напишат такъв.
24
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ме интересуват тези рохинги и въобще Мианмар, но отново ни се натрапвай гей ценности - виждаш ли онези нападнали правителствени сили и ООН били възмутени, че армията и полицията са приложили сила!? Много писна това вечно смирение, солидарност, съчувствие и други гей прийоми - понякога е необходимо да се действа грубо и решително, преди нещата да са излезли от контрол и да настъпи хаос. За жалост в Европа, неща си върмят към тотален неуправлям хаос, който ние самите си го причиняваме.