КНДР ще търси "равновесие" с военните сили на САЩ

Ким Чен Ун уверен, че страната му ще завърши ядрената си програма
16 сеп 2017 07:54, Красимир Ангелов
164
КНДР ще търси "равновесие" с военните сили на САЩ
Снимка: БТА

Целта на Северна Корея е да установи равновесие с военните сили на САЩ, съобщи Севернокорейската информационна агенция в съобщение, разпространено ден след като севернокорейският лидер Ким Чен Ун издаде заповед за опит с ракета със среден обсег "Хвасон" 12, която прелетя над Япония и падна в Тихия океан.

"Нашата крайна цел е да установим равновесие в силите със САЩ и да накараме техните лидери повече да не се осмеляват да заплашват КНДР с военни варианти", заяви севернокорейският лидер според съобщението.

Още по темата
Ким Чен Ун се закани, че страната му ще завърши ядрената си програма въпреки санкциите. Той изрази огромно задоволство от ракетния тест, който бил проверка за бойната ефективност и надеждността на ракетата.

КЦТА цитира думите му, че въпреки безкрайните международни санкции страната почти е успяла да изгради ядрените си сили. Ким Чен Ун призова за общодържавни усилия, за да може Северна Корея да постигне целта си да се сдобие с "възможности за ядрен контраудар, с който САЩ да не могат да се справят".

В отговор на поредната изстреляна ракета САЩ отправиха предупреждение за прибягване към военни варианти, като по този начин дадоха да се разбере, че търпението им за дипломация се изчерпва, посочва Ройтерс.

Китайският посланик в САЩ Цуй Тянкай обаче призова Вашингтон да се въздържа от отправяне на заплахи към Северна Корея. Пред репортери в посолството на Китай посланикът заяви: "Честно казано, смятам, че САЩ трябва да направят нещо повече от това, което правят, за да има реално и ефективно международно сътрудничество по въпроса. Те трябва да се въздържат от повече заплахи. Трябва да намерят ефективни начини за подновяване на диалога и на преговорите", подчерта китайският дипломат, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още по темата: Ким Чен УнСАЩКНДР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
4
 
6
 
! Отговори
ХОХОХОХО преди 6 години
ТОЯ НА КАСТИНГ ЗА КОМИЦИТЕ ЛИ Е БЕ???? АЙДЕ БАТКА, ПРИГОТВИ ЕДНИ 2-3 ТРИЛИОНА ЗА ЦЕЛТА... ХАХАХА... МОЖЕ ЛИ КУЧЕТО ДА СЕ МЕРИ С ЛЪВА? МОЖЕ ЛИ ЖАБАТА ДА ПРАВИ КАТО КОНЯ ))))))))):
49
0
 
6
 
! Отговори
БРАВО ДНЕС преди 6 години
ПРАТЕТЕ МН. ПОЗДРВИ НА РЕШЕТНИКОВ... АВЕ СЯКАШ СЪМ ТУК ПРЕДИ 89 -А... А ЗА САЩ НОВИНИ ИМАТЕ ЛИ, ТЕ КАКВО ПРЕДПРИЕМАТ, ИЛИ ЗА ТВА НЯМА КОЙ ДА ПЛАЩА...
48
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кимчо ги сложи на място. Евала. САЩ са безсилни! хаха
47
8
 
11
 
! Отговори
Шльоко преди 6 години
Ако падне от власт,ще бъде предаден на трибунал,имайки в предвид престъпленията които е извуршил,не го чака нищо добро.Та затова коли и беси всичко живо окло него,дори е готов да натисне ,,Червенопто Копче'' само и само да поживее някой и друг ден повече.Тоталитарните режими се пропукват от вътре.Като нищо ще го премахнат неговите генерали.Този живее в постоянен страх,и само да му прошепнат за някой и този го е екзекутирал,дори няма да си направи трудът да провери дали е истина или не.Махайте го
46
1
 
8
 
! Отговори
Стам преди 6 години
До като САЩ не почнат да свалят пробните ракети на КНДР ,всичко което приказват е глупост.03
45
6
 
12
 
! Отговори
в YOUTUBE преди 6 години
Каквито са руските ракети такива са и северно корейските . Гледайте как падат руските ракети в този клип -Страна неудачников: почему в России падают ракеты - Гражданская оборона, 18.08
44
3
 
11
 
! Отговори
бай Петко преди 6 години
Ние, българите имаме поговорка - "барабар Петко с мъжете" *** !
43
0
 
2
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До SS 39 Много предполагаш, а в всъщност се излагаш.
42
7
 
11
 
! Отговори
Я гледай.... преди 6 години
Бълхата търси равновесие със слона.
41
2
 
5
 
! Отговори
относно Гурбетчията преди 6 години
С него на глава не можете да излезете при положение ,че се правите на много отворени и триете коментари ! Следя го от 3 години в този сайт , не обича цензурата и прос.таците налагащи цензура !
40
12
 
19
 
! Отговори
РУССКИЙ МЕДВЕДЬ преди 6 години
С НАШИХ ЯДРЕНАМИ РАКЕТАМИ БУДЕМ УНИЧТОЖИТ СЪЕДИНЬОННАМИ ЩАТАМИ АМЕРИКИ ! ОФ МЕЧТИ МЕЧТИ ,МЕЧТИ НА РУСКИ АЛКОХОЛИЦИ !
39
11
 
22
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
ТОЗИ СЪС СВИНСКАТА ГЛАВА ПЛЯМПА МНОГО ЗАЩОТО ЗНАЕ ,ЧЕ САМО ЗАРАДИ ЯДРЕНИТЕ МУ ОПИТИ НИКОЙ НЯМА ДА НАПАДНЕ СЕВЕРНА КОРЕЯ ! ЗАЩО НЕ ИЗСТРЕЛЯ ЯДРЕНА БОМБА КЪМ АМЕРИКАНСКИЯТ ОСТРОВ ГУАМ КАКТО ЗАПЛАШВАШЕ ,ЧЕ ЩЕ НАПРАВИ АКО САНКЦИИТЕ НЕ СПРАТ ?! ЕТО САНКЦИИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ,НЕКА СЕГА СВИНСКАТА ГЛАВА ДА ДОКАЖЕ ,ЧЕ Е МЪЖ И ДА ИЗСТРЕЛЯ ОБЕЩАНАТА ЯДРЕНА РАКЕТА ! ДА АМА НЕ МУ СТИСКА ЗАЩОТО МНОГО ДОБРЕ Е НА ЯСНО КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ СЪС СВИНСКАТА МУ ГЛАВА !
38
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
преди седмица имаше изказване на китайския министър на отбраната който каза че Америка ако нападне първа СКНР те ще застана на старана на корейците , според вас на тръмпчо ще му стиска ли да нападне
37
5
 
9
 
! Отговори
де де преди 6 години
Сесесера навремето фалира в космическата надпревара, тоя къде е тръгнал на гол тумбак чифте пищови. за равновесие с кавбоите ще му трябват 450 милиарда долара годишен военен бюджет и колко трилиона задлъжнялост към Китай, доста въглища са това.
36
6
 
10
 
! Отговори
Бай Дончо преди 6 години
Моля ти се бе Кимчо,недей да ни унищожаваш!Няма да говорим против теб и великия ти дядо!Ако стреляш,гледай да не се гръмнеш в кутията!
35
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Равновесие, на кое? Жълтуркото съвсем е изтрещел. Ток нямат, хората му гладни, дресирани като кученца, треперещи от страх, вожда да не се ИзнерВирГа, да ги сложи на дулото на някое оръдие и ги гръмне. Преди време гръмна чичо си, а след него един министър, че задрямал на съвещание. Голям герой, вижте го на снимките. Ненормално ухилен, другите маймюни също, щото ако не се хилят с него и хайде в лагер. Смешно и трагично е да го гледаш, на целия глад, ракети. Плаши но и трепери, ударят ли го е чао.
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никакво равновесие не може да се получи, защото на тоя задникът му е много дебел. Единственият паритетен изход е Деян Пеевски - президент на САЩ.
33
8
 
22
 
! Отговори
SS преди 6 години
колкото повече САЩ заплашват КНДР, толова по-смешни стават.А най-силно след Ким Чен Ун се смеят в Китай. В Москва се смеят по-дискретно, но и там отлично си знаят работата по въпроса...В Иран се предполага, че също дискретно се подсмиват
32
9
 
15
 
! Отговори
BatBulgar преди 6 години
ДoТе на Запад хич не са роби нали??? На Запад е баш робството. На Изток винаги си е било така - желязна ръка. Това не е проблем за Изтока, но е проблем за Запада, щото им са меки китките :)
31
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другари, още малко остана и капитализма ще падне !"Йоще миг - ще падне заветният хълм!" ... както е казал поета.Ние в пенсионерския клуб към БКП вече сме подготвили програма за национализация и Централен Комитет в сянка ... Само чакаме другаря Ким с Мадуро да натиснат Америка още малко и с неоценимата помощ на Червената Армия, пак се връщаме на бял кон!Аз пак ще бъда партиен секретар!!!