КНДР ще търси "равновесие" с военните сили на САЩ

Ким Чен Ун уверен, че страната му ще завърши ядрената си програма
16 сеп 2017 07:54, Красимир Ангелов
164
КНДР ще търси "равновесие" с военните сили на САЩ
Снимка: БТА

Целта на Северна Корея е да установи равновесие с военните сили на САЩ, съобщи Севернокорейската информационна агенция в съобщение, разпространено ден след като севернокорейският лидер Ким Чен Ун издаде заповед за опит с ракета със среден обсег "Хвасон" 12, която прелетя над Япония и падна в Тихия океан.

"Нашата крайна цел е да установим равновесие в силите със САЩ и да накараме техните лидери повече да не се осмеляват да заплашват КНДР с военни варианти", заяви севернокорейският лидер според съобщението.

Още по темата
Ким Чен Ун се закани, че страната му ще завърши ядрената си програма въпреки санкциите. Той изрази огромно задоволство от ракетния тест, който бил проверка за бойната ефективност и надеждността на ракетата.

КЦТА цитира думите му, че въпреки безкрайните международни санкции страната почти е успяла да изгради ядрените си сили. Ким Чен Ун призова за общодържавни усилия, за да може Северна Корея да постигне целта си да се сдобие с "възможности за ядрен контраудар, с който САЩ да не могат да се справят".

В отговор на поредната изстреляна ракета САЩ отправиха предупреждение за прибягване към военни варианти, като по този начин дадоха да се разбере, че търпението им за дипломация се изчерпва, посочва Ройтерс.

Китайският посланик в САЩ Цуй Тянкай обаче призова Вашингтон да се въздържа от отправяне на заплахи към Северна Корея. Пред репортери в посолството на Китай посланикът заяви: "Честно казано, смятам, че САЩ трябва да направят нещо повече от това, което правят, за да има реално и ефективно международно сътрудничество по въпроса. Те трябва да се въздържат от повече заплахи. Трябва да намерят ефективни начини за подновяване на диалога и на преговорите", подчерта китайският дипломат, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още по темата: Ким Чен УнСАЩКНДР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
18
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен8 Мислиш ли, че Русия има нужда тепърва да разработва бомби и ракети????
9
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само среща на Суджука с Ким може да разреши проблема.И двамата са еднакво луди.
8
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правилно разсъждава тоя прасчо. Направете си водородна бомба 15 мегатона и Тръмп ще запее друга песен. Сами провокират корейците а после олеле. Ми те накрая и химическо оръжие ще си направят хората а може и да имат то някой изобщо знае ли какво става там.
7
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зад всичко това в С.К стоят руснаци и китайци.Исползват Северна Корея и Кимсамо за прикритие.Добре измислено.Скрит фронт.Ракетна площадка за опити и разработка на ракети.
6
5
 
43
 
! Отговори
bolbov преди 6 години
Най сетне на международната сцена се появиха човек и народ,които казахаАмерика е силна,но не трябва да злоупотребява със своята сила защото и ние икаме живот на тази земя.Ако все пак реши да се гаври с нас както прави с други народи ще получи ядрен удар по алчната муцуна.
5
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп, ако знаеше какъв ще си го надене с Ким, хич нямаше и да се кандидатира за президент.
4
47
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дебелото Жълтурче вместо да храни народа си, последните пари за храна ги дава да плаши Америка. Дебелото добре знае, все пск е учил в Швейцария, че ако предизвика война от него и лагера му няма да остане нищо, освен изпечено стъкло. Проблема е, че един конфликт ще засегне Япония, Китай и Южна Корея. Много развити държави които не искат това. Има един път, пълно ембарго на Жълтуркото докато започнат да пукат от глад и студ. Тогава ще клекне или ще напада. И кого ще нападне? Този е голям ***.
3
7
 
43
 
! Отговори
денди преди 6 години
Леле тва прасенце направи глигана с глинени крака за смех
2
3
 
50
 
! Отговори
факт преди 6 години
Трябва да има равноправни разговори и преговори като през 2005г.но тогава САЩ провали всичко,САЩ имат интерес от напрежението там за да задържи базите си и да продава оръжия,ако настане мир на Корейския полуостров САЩ ще загубят много пари.
1
6
 
62
 
! Отговори
Пончо преди 6 години
Дали няма да стане некоя беля наистина накрая? Как мислите? Според мен тук вече щатите няма какво да направят, тва не е хасан с камилата