Арестуваха фермери за расизъм, плащали по-малко на чернокожи

Те са наели за работници мигранти в Италия
22 сеп 2017 20:32, Александър Попов
65
Арестуваха фермери за расизъм, плащали по-малко на чернокожи
Снимка: Reuters

Двама италиански фермери са поставени под домашен арест заради експлоатация на мигранти, след като полицията установи, че те са дискриминирали служителите си, предаде ДПА.

На работниците с по-тъмна кожа е плащано по 25 евро дневно, а тези с по-светла кожа са получавали 35 евро дневно, посочи капитан от полицията.

Фермерите - двама братя от района Калабрия, са предлагали нерегистрирана работа на кандидати за убежище от Субсахарска Африка, настанени в местен център за прием на мигранти.

Хора от Нигерия, Гамбия, Сенегал и Гвинея-Бисау са били експлоатирани наред с индийци и румънци, съобщи полицията, която е иззела активи на стойност 2 млн. евро и 80 000 евро кеш от братята.

Това, което е открито в Калабрия, е шокиращо - трудова експлоатация с утежняващо обстоятелство расова дискриминация и е абсолютно неприемливо, заяви италианският министър на земеделието, прехраната и горите Маурицио Мартина.

Много от африканските мигранти, които пристигат в Италия всяка седмица, стават жертва на експлоатация в строителството или земеделието, често чрез контролираната от мафията посредническа система.

Закон, приет миналата година, предвижда наказание затвор от една до шест години за работодателите и главатарите на банди и глоби от 500 до 1000 евро за всеки незаконно нает работник.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: Италияарести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смисълът на коментарите: 1. Те не искат да работят, а са на социал; 2. Докато не работят, успяват да вземат работните места на белите; 3. Те са виновни, че бели ги наемат; 4. Те мизерстват; 5. Въпреки това им завиждам и не знам защо. Хора, мигрант, чакащ статут, няма право нито на социални помощи, нито на работа. Мафията ги експлоатира точно затова.
23
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В момента цялата световна икономика работи на дефакто същия принцип, но го наричат "аутсорсинг".
22
5
 
7
 
! Отговори
Ели преди 6 години
Стават жертва на експлоатация, но да си кажем честно, работодателите ги наемат, за да им плащат по-малко. Ако трябва да плащат колкото на другите ще си вземат по-бели работници...
21
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И това им е много на бананаджиите,между другото ако не им изнася обратно по гемиите.
20
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са глупости! Арестували са ги защото са назначили работници нелегално, без договор без данъци без осигуровки. Няма как да се докаже че им плаща по малко само защото са черни, ак са назначени легално с трудов договор. Там се договарят на определен надник и ако са съгласни го разписват и започват работа. Това с расизма е журналистическа еврогейска пропаганда. Извъртяли са ги нещата на расизъм, щото за някои хора и организации така име изгодно.
19
2
 
18
 
! Отговори
Привет от Рароя преди 6 години
Жиб. (16) и 18 са написали най-точните коментари.Африканците хем са на социал, хем не плащат данъци, хем в повечето случаи работят по-малко и по-некачествено.
18
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"На работниците с по-тъмна кожа е плащано по 25 евро дневно, а тези с по-светла кожа са получавали 35 евро дневно, посочи капитан от полицията."Аха, значи проблемът е, че на местните, които плащат данъци им се плаща повече, отколкото на нaвлeцитe, които получават социал от държавата. Толерастите разбира се веднага го обявяват за расизъм, поради липсата на мозък в главите си.
17
2
 
23
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Даже и днес в Германия "скритата безработица" е около 5 000 000...Новопристигналите отнемат работни места на местните!Това е факт!
16
1
 
37
 
! Отговори
Жиб. преди 6 години
Грешка: те не им плащат по-малко заради "расизъм",а заради ниската квалификация и лошо свършената работа.
15
1
 
45
 
! Отговори
Додо преди 6 години
"Много от африканските мигранти, които пристигат в Италия всяка седмица, стават жертва на експлоатация..."Чакай сега...какво означава "пристигат"? Това не са ли криминални престъпници по силата на законите на Италия и ЕС? Тези хора не преминават ли нелегално държавната граница на Италия? Това не е ли престъпление? Или щом "пристигнат" имат на секундата всички права на италиански граждани, че дори и работодатели, които не им плащат равно, или повече отколкото на италианците, биват арестувани?!?
14
0
 
35
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Някакси са пропуснали да споменат, че "тъмнокожите имигранти" "цоцат от 2 ня нки"Социала им е сигурен - а всичко останало им е кяр!!! Навремето немците като хванеха имигрант от източна Европа да работи - конфискуваха всичките му спестявания...вкарваха го в затвора....(за злоупотреба със социала)..и го екстрадираха с черен печат!За чер нилките - законите не важат!!!
13
0
 
40
 
! Отговори
Киро с големия нос преди 6 години
Това се нарича "толеризъм в действие"! В същото това време, ако някоя италианска компания дойде да наеме примерно български шивачки, и им плаща по 4 Евро на ден надница, като ги сдухва от бачкане, а ан края на месеца изобщо не им плаща мизерната заплата, то това как се нарича, г-да евротолеризи? Опс...нарича се "чужди инвеститори"! Какво толкова, българите не са нито кафяви, нито изповядват ислям, така, че са феър гейм да бъдат мачкани! Лицемери гадни!
12
1
 
42
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Преди 20 години живях в Лондон. Там с очите си видях как бяха назначили един чернокож наркоман за бригадир на бели хора от Източна Европа.Отвратих се от всичко, което видях и се прибрах в България.Тук не бива да допускаме, да правят началници хора само заради това, че са чернокожи или роми. Без ценз, без образование.На Запад това е политика ...Допуснем ли го тук изтървали сме БЪЛГАРИЯ !!!
11
3
 
26
 
! Отговори
До американо преди 6 години
Ти ако не бачкаш на две места, си жив умрял в америката.
10
2
 
30
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Ей ви го и "социалния дъмпинг"...вместо места за бели...места за май муняци ...
9
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз в Бг вземам по 50 евро дневно и пак се смятам за сравнително беден, а с тези пари там тези дали не мизерстват...
8
36
 
2
 
! Отговори
Герчо Негьрчо преди 6 години
Браво, трябва заплащането да е еднакво за всички без значение на цвета на кожата.
7
14
 
12
 
! Отговори
Американ преди 6 години
До Анонимен (4)Бачкате мърляво а искате "западно" плащане, где дават така?
6
2
 
35
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Европедералите нямат мира, все гледат на набедят някой бял в расизъм! А тоя макарон им плаща малко не щото са ***, а защото може.
5
4
 
39
 
! Отговори
глупости преди 6 години
Никой работодател няма интерес да плаща по-малко на добър работник!Щом им плащат по-малко,значи има защо!Само без тъпия номер,че на румънеца плащат повече,щото е по-бял!