Американски бомбардировачи прелетяха край Северна Корея

Пентагонът: Тръмп има военни варианти да се справи с опасността
Обновена: 24 сеп 2017 07:39 | 24 сеп 2017 07:30, Анисия Иванова
238
Американски бомбардировачи прелетяха край Северна Корея
Снимка: БТА

Американски бомбардировачи Бе-1Бе Лансър, ескортирани от изтребители, прелетяха в международното въздушно пространство над морето източно от Северна Корея като демонстрация на сила и за да покажат диапазона от военни опции на разположение на президента Доналд Тръмп, съобщи Пентагонът.

За първи път през 21 век американски самолети прелитат на толкова близко разстояние от демилитаризираната зона, което подчертава колко сериозно възприемаме севернокорейското безотговорно поведение, заяви говорителката на Пентагона Дейна Уайт, цитирана от Ройтерс.

Тя добави, че това е ясен сигнал, че президентът Доналд Тръмп разполага с множество военни варианти да се справи с всяка опасност.

Бомбардировачите излетяха от американския тихоокеански остров Гуам, а изтребителите от военна база на японския остров Окинава. Те летяха в „международното въздушно пространство източно от Северна Корея", се казва в съобщението на говорителя.

САЩ и Северна Корея изостриха тона помежду си в последните дни.(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
7
 
13
 
! Отговори
бай Тошо преди 6 години
Браво на Ким, кефи ме как ги прави на луди американците.
101
8
 
6
 
! Отговори
Ракетчик преди 6 години
"Някой да е чел,или чул севернокорейски военен самолет да е летял край ФАЩ?"Естествено, че не - те скоро и до Япония няма да имат гориво да стигнат, за Америка няма какво да говорим. Освен в мокрите сънища на феодалите от династията Ким, разбира се.
100
0
 
2
 
! Отговори
Малката преди 6 години
Батко ГУРБЕТЧИЯ извиняваи ако съм те обидила с нещо,но и аз искам да напиша,и да споделя моето мнение,инересна тема.
99
11
 
7
 
! Отговори
ссдд преди 6 години
До 106Няма как СК да изпрати самолет до САЩ ,защото нямат ресурса да го закарат до там.САЩ имат една камара самолетоносачи ,както и 800 военни бази ,по целия свят.Зад САЩ ,стоят всички държави по света ,съответно имат и пълното право да им дават коридор.Да не говорим и ,че американците ,имат големи войски и в Южна Корея.Така ,че още мало*умни въпроси имаш ли ,русофилско *** ?
98
8
 
7
 
! Отговори
Кимчо Грухчев преди 6 години
"А че Кимчо се хвали, че бомбардировачите били хванати на прицел доста от далеч, не се пише."Взел е на прицел на баба си хвърчилото. Тия могат да му подпалят диpникa преди да разбере какво става, но нямат никаква изгода. И нормалната Корея няма никакъв интерес от 10 милиона бежанци с промити мозъци.
97
9
 
11
 
! Отговори
ДИДО преди 6 години
ДА БОМБАДИРАТ СЕВЕРНА КОРЕЯ СЪС СМАРФОНИ И ЛАПТОПИ, ЗА ДА ВИДЯТ ТАМ ХОРАТА КАКВО ПРАВИ С ТЯХ ТОВА ГНОМЧЕ. И САМИ ДА ГО ОБЕСЯТ.
96
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой да е чел,или чул севернокорейски военен самолет да е летял край ФАЩ?Само световните терористи ФАЩ ли имат демоНО краДично "право",да си правят каквото си искат из цял свят,а след това да обвиняват другите в агресия?! Цялото това перверзно "човечество"(с малки изключения) е докарано до положението на психясало стадо,грачещо в унисон,с граченето на светоения терорист ФАЩ!Стои,грачи ошашавено и чака агресорът сам да престане - ще има да чака...до четвърто пришествие!
95
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И понеже лицемерието ми идва в повече - да ви кажа защо се правят такива "полети" - ами елементарно: да се открият активните радарни позиции на противника. Като литнеш със един бомбардировач и се включат 3-4 активни радара, вече ти е ясно къде са. Естествено, те ще се преместят след няколко дена, нот тогава пак ги облиташ. Така се проверява време за реакции, време за преместване, идеални позиции за истинско прелитане във военно време...
94
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато руснаците летят в международно пространство близко до нечии граници, това е "опасен международен инцидент".Когато американци летят в международно пространство близко до нечии граници, това е "демонстрация на опции".Лицемерието ми идва прекалено. А че Кимчо се хвали, че бомбардировачите били хванати на прицел доста от далеч, не се пише. Въобще - всяка информация се извърта, за да се формира някакво обществено мнение, все едно никой от нас няма мозък сам да си направи изводите...
93
4
 
1
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
До Жоро паветоХахаха.....ей богу,много ме развесели "малката".Какъв изящен стил на изказване,какъв прекрасен правопис.....направо да се възгордее човек с таз държава и нейните подрастващи :))))))НЕ СЕ УЧУДВАЙ ! ТЯ Е ОТ ОНЕЗИ ПАТРИОТИ КОИТО ХВЪРЛЯТ ГЮБЕЦИ В ЧАЛГОТЕКИТЕ ! ДОРИ МОЖЕ И СТУДЕНТКА ДА Е ! ТЕ СЕГАШНИТЕ БЪЛГАРСКИ СТУДЕНТИ МНОГО ОБИЧАТ КУПОНИТЕ В ЧАЛГА ЗАВЕДЕНИЯТА !
92
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГУРБЕТЧИЯТАТи пък ! Само 500 г. ли сме били роби ! Ами под византийско робство ,ами другите робства ?! От както съществуваме като нация винаги сме били роби ,дори сега на Русия ,която ни използва като троянски кон в ЕС и НАТО !
91
7
 
5
 
! Отговори
Kвик Че Гpуx преди 6 години
Ако имах гориво щях да вдигна някой МиГ-21 реколта 1969-а и да им покажа на хамериканците къде ще ми летят, ама никой не иска да ми продава вече.
90
0
 
4
 
! Отговори
Малката преди 6 години
До Анонимен Русия и Китай никога няма да вземат страна,Когато баткото Америка показва мускули малчугана Корея, в тази ситуация важно е кой покровител ще надделее ум или сила.
89
3
 
3
 
! Отговори
Жоро павето преди 6 години
Хахаха.....ей богу,много ме развесели "малката".Какъв изящен стил на изказване,какъв прекрасен правопис.....направо да се възгордее човек с таз държава и нейните подрастващи :))))))))
88
0
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
Уахахахахаааа, гледайте от 14.30ч. на живо по ТВ атака - сватбата на Волен! Уахахахахахаааа... нимоа...
87
13
 
8
 
! Отговори
Комунизмът е пагубен преди 6 години
Кажете ми една страна в света където комунисти управляват и народът да е добре. Например Венецуела е най-богатата държава на петрол , а народа гладен , няма ток , няма вода и т.н. В другата комунистическа държава Куба средната месечна заплата е около 20 долара. Това е голямото постижение след повече от 60 години социализъм. Да не говорим за мизерията в Северна Корея. Затова хората по-цял свят бягат от социализма, заради беднотията и масовата тъпотия. Прости, фанатизирани и необразовани хора не могат и не трябва да управляват .
86
4
 
9
 
! Отговори
Баба Ванга преди 6 години
САЩ ке падне и световната капиталистическа система ке рухне.
85
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подлата Русия помага на Ким, затова корейците не са фалирали съвсем.
84
10
 
2
 
! Отговори
Трумп преди 6 години
Да ивее Златното Плaшилo с бомбите и ракетите! Е, жалко за народеца в КНДР, ама на КОЙ му пука...
83
4
 
5
 
! Отговори
Малката преди 6 години
Батко *** аз сън на 10 години прекалено много гледаш фантастика слез на земята. Не познавам войната но колко да чета за нея и я анализирам, в тази са времена обстановка няма да има победители.Така че обичай си Америка,но не забравяи че и ние сме славен народ,преминал през 500 год. и са се родили славни Български Патриоти който са доказали че сме велика Държава.