Американски бомбардировачи прелетяха край Северна Корея

Пентагонът: Тръмп има военни варианти да се справи с опасността
Обновена: 24 сеп 2017 07:39 | 24 сеп 2017 07:30, Анисия Иванова
238
Американски бомбардировачи прелетяха край Северна Корея
Снимка: БТА

Американски бомбардировачи Бе-1Бе Лансър, ескортирани от изтребители, прелетяха в международното въздушно пространство над морето източно от Северна Корея като демонстрация на сила и за да покажат диапазона от военни опции на разположение на президента Доналд Тръмп, съобщи Пентагонът.

За първи път през 21 век американски самолети прелитат на толкова близко разстояние от демилитаризираната зона, което подчертава колко сериозно възприемаме севернокорейското безотговорно поведение, заяви говорителката на Пентагона Дейна Уайт, цитирана от Ройтерс.

Тя добави, че това е ясен сигнал, че президентът Доналд Тръмп разполага с множество военни варианти да се справи с всяка опасност.

Бомбардировачите излетяха от американския тихоокеански остров Гуам, а изтребителите от военна база на японския остров Окинава. Те летяха в „международното въздушно пространство източно от Северна Корея", се казва в съобщението на говорителя.

САЩ и Северна Корея изостриха тона помежду си в последните дни.(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
2
 
13
 
! Отговори
PD преди 6 години
Търсят провокация, за да се изкарат жертва. И в типичен англо-византийски стил. Пикаем ти по дувара, ама от външна страна.Ким няма да отвърне преди да нарушат границата, или пуснат някоя и друга бомба, случайно.Тръмп, го засилиха определени среди от военнолюбците, до точка от която, няма идея как ще се измъкне на бял кон. Явно президент на САЩ, не е водач на държава, а заложник на определени кръгове.
81
4
 
2
 
! Отговори
гого преди 6 години
ами слугинче е, даже без кавичките. Нищо глобално в Европа не се случва без намесата на САЩ или благисливията им. Остави я Русия, ЕС става като един бюрократизиран придатък на ЮС, самойапсулирал се.
80
6
 
8
 
! Отговори
Kвик Че Гpуx преди 6 години
Безкрайно напредналата технологично КНДР ще смачка мизерните САЩ за 15 минути!Ама друг път...
79
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Малката"слугинчето Европа" ... поредния брилянтен стратег се изказа. Ти картата май я гледаш на обратно. Афганистан, Ирак, Либия и Сирия нямат никаква сила да "запалят" САЩ. Ако стане война със Северна Корея тези за които трябва да се тревожиш са Русия и Китай. Защото ако Русия вземе страната на Северна Корея при една война това ще я изправи срещу НАТО или тоест страните от Европа. Много се съмнявам Русия да иска да направи това.
78
5
 
12
 
! Отговори
Малката преди 6 години
Ще ви кажа какво ще стане никой няма да напада защото, света ще пламне и САЩ ще загуби слугинчето Европа,ще остане сам от това най-много ги е страх,Турция се потегля с пълна пара към Русия и няма спиране.Базата Инжелик не функционира нормално, от покушението на Ердоган.Страшно е да не се повтори сценария на Хитлер,фронт-Афганистан.Ирак,Либия,Сирия,и Северна Корея да им дойде в повече.
77
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До :):)Абе според коментаторите ни е много лесно. То за тях всичко е много лесно. Добре, че от тях нищо не зависи, че си е майката.
76
3
 
3
 
! Отговори
:):) преди 6 години
как ще заличиш СК и Южна няма да го отнесе, че и част от Япония. Това зомбирано население само ще получи потвърждение на думите на бузестия си вожд че искат да ги ликвидират и ще се бият като за писледно. Сеул е на 80 км от СК.Има мн по елегантни методи да се смени режима там но явно не е таз целта.
75
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЩирлицОще ли въртите тази простотия за Кук бе ?:) Защо не коментирате видеото където руснаците си прелитат пак над американски кораб а моряците се смееха и им махаха?
74
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Към лошо върви живота ни, имаме повече от миналото но и повече алчност, желания за власт, необразованост, загуба на чест и достойнство, стремеж на богатите да потискат хората и да ги правят оцеляващи и без съпротивителни сили. Откаченият от СК е избил и избива всичко различно. Защо, за да има неограничена власт. Народа му гладува и в зомбиран от страх. Той живее в лукс. Това ли да харесваме и така ли да живеем? Останалия сеят има своята относителна свобода. Но все пак е някаква свобода.
73
5
 
3
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Ако не сега, то така или иначе в рамките на десетилетие ще пламне огромна война. Или от Бл Изток или в Северна Корея. Всеки случай няма да почне от Якутия или Чукотка. Хаха
72
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека помним историята на Втората световна война и как започна тя, нека не насърчаваме с коментариите си лудите които държат в ръцете си средствата за унищожение. ХОРА БДЕТЕ!
71
5
 
20
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Няма ли да пуснат американците и някой кораб,така по-близо до корейски териториални води,да трупа опит?Като онзи,покрай който прелетяха руски военни самолети,и екипажът му доби безценен боен опит?
70
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп е много несериозен.Само говори.Ако беше Рейгън досега да е опекъл свинското.
69
10
 
2
 
! Отговори
Ани преди 6 години
Думам ти дъще - сещай се снахо.Путин много я олаби напоследък и забрави как и защо стана президент.Че сега се налага да му кажат отвъд океана.
68
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
4 хилки в лева в Германцията получават общаците, нал моеш да смяташ по 10Е на час.
67
4
 
12
 
! Отговори
Малката преди 6 години
Никога не подценявате противника, забравихте ли Виетнам .Защо до сега САЩ не са ги нападне,имат всички оръжия,техника какво чакат.Там е работата че не мога да анализират какво има Крим. Батко Китай е до него,може някоя бомба или ракета да се отклони и падне там където не трябва .............
66
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СССР влиза във Втората световна война на страната на нацистите и Хитлер, като заедно с тях напада Полша и си я поделят, Отделно сключват договор за ненападение, пакта М[олотов-Рибентроп.
65
1
 
8
 
! Отговори
А ти коя си! преди 6 години
Хипотетично само ако - Китай , Южна Корея , КНДР , Тайван и Япония бяха приятели то САЩ нямаше да стъпят там. Русия също. Нито някой друг.
64
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
62, а е чист фашизъм защото....на времето соц пропагандата си служеше с такива похвати- лепеше етикети. Я да си спомним кой беше избил цвета на Полша в една гора, кой беше подписал договор за разпределение на Европа- договора Рибентроп- Мо[лотов август 1939. !.9.1939г Германия напада Полша, на 17.09 съгласно допълнителното споразумение в Полша навлиза Съветската армия, на следващия ден подписват договор че Полша не съществува и границите в Европа са вече установени, 28.09 договор за обща граница
63
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименКакто има договор ти да ядеш салам а германеца вратни пръжоли. На седма писта си брат в Европата.----------------Как можеш да знаеш какво ям аз с 4 хил лв чист месечен доход, не мога да разбера...Аз в БГ живея с немска заплата.